Варіть смачну і ароматну полуничну вкуснятинку — взимку за обіднім столом, воно нагадає вам про літо.
Полунично-чорничне варення — дізнайтеся рецепт смаку і кольору
Потрібно:
- 1.4 кг полуниці
- 200 г чорниці
- 1.4 2 кг цукру
- 2 г лимонної кислоти
Приготування рецепту:
- Підготовлені ягоди пересипте цукром і витримайте при кімнатній температурі до появи соку. Сік злити і зварити сироп.
- У киплячий сироп покласти ягоди, довести до кипіння і залишити на 3 — 4 години. Потім на слабкому вогні довести до кипіння і варити 20 — 25 хвилин, періодично струшуючи вміст, для покриття ягід сиропом.
- Після цього залиште вміст на добу, потім знову варіть до готовності.
- Додайте лимонну кислоту, обережно перемішайте і розлийте в чисті банки. Ягоди у банку повинні опуститися на дно.
Варення «Асорті» з полуниці, чорної і червоної смородини
Потрібно:
- 500 г полуниці
- 250 г чорної смородини
- 250 г червоної смородини
- 1.2 кг цукру
Приготування рецепту:
- У чорної і червоної смородини ножицями обрізати плодоніжки і чашолистки.
- Підготовлені ягоди змішати, засипати ягоди і чекати, коли вони пустять сік. Сік відокремити від ягід і зварити сироп.
- У киплячий сироп покласти всі ягоди, довести до кипіння і залишити на 3 — 4 години. Потім на слабкому вогні довести до кипіння і варити 25 хвилин, іноді струшуючи масу круговими рухами, щоб ягоди покривалися сиропом.
- Вимкнути вогонь і залишити масу на добу. Потім знову варити до готовності і розлити по банках і закатати.
У нас на Уралі ягідки суниці, а багато хто називає її вікторією, поки ще зелені, але рецептами потрібно запасатися вже зараз. Скажімо так — рецепти запас.