Варення з полуниці. Як зварити його густим з цілими ягодами

Варіть смачну і ароматну полуничну вкуснятинку — взимку за обіднім столом, воно нагадає вам про літо.

Полунично-чорничне варення — дізнайтеся рецепт смаку і кольору

Потрібно:

  • 1.4 кг полуниці
  • 200 г чорниці
  • 1.4 2 кг цукру
  • 2 г лимонної кислоти

Приготування рецепту:

  1. Підготовлені ягоди пересипте цукром і витримайте при кімнатній температурі до появи соку. Сік злити і зварити сироп.
  2. У киплячий сироп покласти ягоди, довести до кипіння і залишити на 3 — 4 години. Потім на слабкому вогні довести до кипіння і варити 20 — 25 хвилин, періодично струшуючи вміст, для покриття ягід сиропом.
  3. Після цього залиште вміст на добу, потім знову варіть до готовності.
  4. Додайте лимонну кислоту, обережно перемішайте і розлийте в чисті банки. Ягоди у банку повинні опуститися на дно.

Варення «Асорті» з полуниці, чорної і червоної смородини

Потрібно:

  • 500 г полуниці
  • 250 г чорної смородини
  • 250 г червоної смородини
  • 1.2 кг цукру

Приготування рецепту:

  1. У чорної і червоної смородини ножицями обрізати плодоніжки і чашолистки.
  2. Підготовлені ягоди змішати, засипати ягоди і чекати, коли вони пустять сік. Сік відокремити від ягід і зварити сироп.
  3. У киплячий сироп покласти всі ягоди, довести до кипіння і залишити на 3 — 4 години. Потім на слабкому вогні довести до кипіння і варити 25 хвилин, іноді струшуючи масу круговими рухами, щоб ягоди покривалися сиропом.
  4. Вимкнути вогонь і залишити масу на добу. Потім знову варити до готовності і розлити по банках і закатати.

У нас на Уралі ягідки суниці, а багато хто називає її вікторією, поки ще зелені, але рецептами потрібно запасатися вже зараз. Скажімо так — рецепти запас.

Дивіться також:  Солоні помідори на зиму — дуже смачні рецепти