Про варення зі сливи раніше ми навіть і не знали, що воно взагалі може бути на обідніх столах. Тому що, в середині 20 століття у нас на Уралі в сільській місцевості дерева (або чагарники) зі сливами не росли. І ми сливи бачили тільки на картинках у книжках. Іноді свіжі сливи продавали в магазинах і хто встиг, той купив.
Варення з абрикосів ми теж не їли. У магазинах ми купували фруктові цукерки зі сливами, з абрикосами, з яблуком — це і було перше знайомство з такими назвами. Наші батьки варили нам варення з смородини, варення з малини і вікторії (полуниці). Сьогоднішній світ живе зовсім по-іншому: Налагоджені торгові відносини між країнами, містами і селищами. Продається все.
Купити сливу на ринку або в магазині зовсім не важко. Вона вільно лежить на полицях в будь-яких торгових точках. Варення з неї вариться смачне, відгуки тільки позитивні і в цій статті ви знайдете доступні рецепти для варіння варення із слив на зиму.
Знайомтеся з вмістом рецептів:
- Варення без кісточок на зиму
- Варення з кісточками — класичний рецепт
- Рецепт простого варення зі слив з кісточкою
- Зливу на зиму у власному соку без кісточок і без цукру
- Варення зі сливи без кісточок у власному соку з цукром
- Зливу натуральна (свіжа) на зиму без кісточок
- Натуральна зливу на зиму з кісточками
- Зливу на зиму в яблучному пюре четвертинками
- Варення «П’ятихвилинка» на зиму — відео рецепт
Варення зі сливи без кісточок на зиму
Повірте, дуже смачний рецепт, який готувати зовсім просто.
Потрібно:
- 1 кг стиглих слив
- 1.4 кг цукру
Приготування рецепту:
Вимийте сливу, розріжте навпіл і видаліть кісточку.
Занурте сливу в цукровий сироп і після закипання через 5 — 7 хвилин зніміть з вогню. Коли варіть, постійно помішуйте, щоб всі плоди були занурені в сироп. Обов’язково знімайте пінку і варіть на слабкому вогні. Через 30 хвилин знову поставте на вогонь і варіть до готовності.
Щоб зливу не разваривалась, можна дістати її з сиропу і викласти в банку, а сироп доварювати ще деякий час.
Розкладіть сироп в гарячому вигляді по банкам зі сливою і закрийте їх. Укутайте їх для додаткової теплової обробки, а коли банки зовсім охолонуть, перенесіть їх в льох або інше прохолодне місце.
Варення зі сливи з кісточками — класичний рецепт
Потрібно:
- 1 кг сливи
- 1.2 кг цукру
- 2 склянки води
Приготування рецепту:
Сливи повинні бути з не відокремленою кісточкою — таке умова для якісного варення на виході в цьому рецепті.
Плоди помити і наколоти загостреною паличкою в 3 — 4 місцях.
Потім перекласти в киплячий сироп, струшуючи посуд круговими рухами, щоб плоди сливи були повністю окунуты в сиропі. Так варити в 3 — 4 прийоми. Розкласти по банках в гарячому вигляді звичайним способом.
Рецепт простого варення зі слив з кісточкою
Потрібно:
- 1 кг слив
- 1.2 кг цукру
- 3 склянки води
Приготування рецепту:
Сливу вимити і наколоти загостреною паличкою в 3 — 4 місцях і
опустити в киплячу воду (80 — 85 градусів С) на 3 — 4 хвилини. Цю воду в подальшому використовують для приготування сиропу.
Гарячим цукровим сиропом залити сливу. Через 3 — 4 години довести до кипіння і варити на слабкому вогні 10 хвилин. Потім знову відставити на 8 — 10 годин, після цього варити до готовності.
Зливу на зиму у власному соку без кісточок і без цукру
Приготування рецепту:
- Візьміть зрілу і солодку сливу з відокремленою кісточкою. Розріжте навпіл і видаліть кісточки.
- Потім покладіть половинки слив в каструлю, додайте 1/2 склянки води і підігрівати на слабкому вогні, поки зливу не пустить сік.
- Як тільки вона пустить сік — розкладіть її в чисті банки, залийте соком і пастеризують при 85 градусах З:
- півлітрові банки — 15 хвилин
- літрові — 20 хвилин
Закочуйте кришками звичайним способом на зиму.
Зливу на зиму без кісточок у власному соку з цукром
Потрібно:
- 1 кг сливи
- 300 — 400 г цукру
Приготування рецепту:
- Плоди слив хорошою зрілості розрізати на половинки, видалити кісточки.
- Підготовлену сливу покласти в банки, пошарово пересипаючи цукром.
- Заповнені банки поставити на ніч у холодне місце, щоб плоди пустили сік.
- На наступний день доповнити сливою і цукром і стерилізувати в киплячій воді:
- півлітрові банки — 10 хвилин
- літрові — 15 хвилин
Зливу натуральна (свіжа) на зиму без кісточок
Приготування рецепту:
Солодкі плоди слив з відокремленою кісточкою розрізати на половинки, видалити кісточки. Половинки слив щільно укласти в банки по плічка і стерилізувати у киплячій воді літрові і дволітрові банки — 30 хвилин.
Зливу натуральна (свіжа) на зиму з кісточками
Приготування рецепту:
Зрілу сливу з не відокремленою кісточкою вимити і опустити на 2 — 3 хвилини в киплячу воду. Потім вийняти і відразу ж укласти в банки. Стерилізувати у киплячій воді літрові і дволітрові банки — 30 хвилин.
Зливу на зиму в яблучному пюре четвертинками
Потрібно:
- 1 кг сливи
- 1 кг яблук
- цукор, кориця, лимонна скоринка
Приготування рецепту:
- Приготувати пюре з яблук. Заправити його по смаку цукром, корицею, натертої сухої лимонної скоринкою, довести до кипіння. Гарячим пюре заповнити банки наполовину. Сливи ретельно вимити, видалити кісточки, розрізати плоди на чотири частини і покласти в пюре.
- Пюре повинно закривати сливу і не доходити до країв шийки на 1 — 2 див Стерилізувати в киплячій воді:
- півлітрові банки — 25 — 30 хвилин
- літрові — 35 — 40 хвилин
- дволітрові — 35 — 40 хвилин
Варення зі сливи «П’ятихвилинка» на зиму — відео рецепт
Дотримуйтесь правильні умови зберігання заготовок і приємний смак плодів із слив, нагадає вам про літо.