Варення зі сливи: 9 простих рецептів варення із слив на зиму

Про варення зі сливи раніше ми навіть і не знали, що воно взагалі може бути на обідніх столах. Тому що, в середині 20 століття у нас на Уралі в сільській місцевості дерева (або чагарники) зі сливами не росли. І ми сливи бачили тільки на картинках у книжках. Іноді свіжі сливи продавали в магазинах і хто встиг, той купив.

Варення з абрикосів ми теж не їли. У магазинах ми купували фруктові цукерки зі сливами, з абрикосами, з яблуком — це і було перше знайомство з такими назвами. Наші батьки варили нам варення з смородини, варення з малини і вікторії (полуниці). Сьогоднішній світ живе зовсім по-іншому: Налагоджені торгові відносини між країнами, містами і селищами. Продається все.

Купити сливу на ринку або в магазині зовсім не важко. Вона вільно лежить на полицях в будь-яких торгових точках. Варення з неї вариться смачне, відгуки тільки позитивні і в цій статті ви знайдете доступні рецепти для варіння варення із слив на зиму.

Знайомтеся з вмістом рецептів:

  1. Варення без кісточок на зиму
  2. Варення з кісточками — класичний рецепт
  3. Рецепт простого варення зі слив з кісточкою
  4. Зливу на зиму у власному соку без кісточок і без цукру
  5. Варення зі сливи без кісточок у власному соку з цукром
  6. Зливу натуральна (свіжа) на зиму без кісточок
  7. Натуральна зливу на зиму з кісточками
  8. Зливу на зиму в яблучному пюре четвертинками
  9. Варення «П’ятихвилинка» на зиму — відео рецепт

Варення зі сливи без кісточок на зиму

Повірте, дуже смачний рецепт, який готувати зовсім просто.

Потрібно:

  • 1 кг стиглих слив
  • 1.4 кг цукру

Приготування рецепту:

Вимийте сливу, розріжте навпіл і видаліть кісточку.

Дивіться також:  Салат з баклажанів на зиму: 7 кращих рецептів (36 фото)

Занурте сливу в цукровий сироп і після закипання через 5 — 7 хвилин зніміть з вогню. Коли варіть, постійно помішуйте, щоб всі плоди були занурені в сироп. Обов’язково знімайте пінку і варіть на слабкому вогні. Через 30 хвилин знову поставте на вогонь і варіть до готовності.

Щоб зливу не разваривалась, можна дістати її з сиропу і викласти в банку, а сироп доварювати ще деякий час.

Розкладіть сироп в гарячому вигляді по банкам зі сливою і закрийте їх. Укутайте їх для додаткової теплової обробки, а коли банки зовсім охолонуть, перенесіть їх в льох або інше прохолодне місце.

Варення зі сливи з кісточками — класичний рецепт

Потрібно:

  • 1 кг сливи
  • 1.2 кг цукру
  • 2 склянки води

Приготування рецепту:

Сливи повинні бути з не відокремленою кісточкою — таке умова для якісного варення на виході в цьому рецепті.

Плоди помити і наколоти загостреною паличкою в 3 — 4 місцях.

Потім перекласти в киплячий сироп, струшуючи посуд круговими рухами, щоб плоди сливи були повністю окунуты в сиропі. Так варити в 3 — 4 прийоми. Розкласти по банках в гарячому вигляді звичайним способом.

Рецепт простого варення зі слив з кісточкою

Потрібно:

  • 1 кг слив
  • 1.2 кг цукру
  • 3 склянки води

Приготування рецепту:

Сливу вимити і наколоти загостреною паличкою в 3 — 4 місцях і

опустити в киплячу воду (80 — 85 градусів С) на 3 — 4 хвилини. Цю воду в подальшому використовують для приготування сиропу.

Гарячим цукровим сиропом залити сливу. Через 3 — 4 години довести до кипіння і варити на слабкому вогні 10 хвилин. Потім знову відставити на 8 — 10 годин, після цього варити до готовності.

Зливу на зиму у власному соку без кісточок і без цукру

Приготування рецепту:

  1. Візьміть зрілу і солодку сливу з відокремленою кісточкою. Розріжте навпіл і видаліть кісточки.
  2. Потім покладіть половинки слив в каструлю, додайте 1/2 склянки води і підігрівати на слабкому вогні, поки зливу не пустить сік.
  3. Як тільки вона пустить сік — розкладіть її в чисті банки, залийте соком і пастеризують при 85 градусах З:
  • півлітрові банки — 15 хвилин
  • літрові — 20 хвилин
Дивіться також:  Кабачки на зиму. Кращі рецепти заготовок з кабачками

Закочуйте кришками звичайним способом на зиму.

Зливу на зиму без кісточок у власному соку з цукром

Потрібно:

  • 1 кг сливи
  • 300 — 400 г цукру

Приготування рецепту:

  1. Плоди слив хорошою зрілості розрізати на половинки, видалити кісточки.
  2. Підготовлену сливу покласти в банки, пошарово пересипаючи цукром.
  3. Заповнені банки поставити на ніч у холодне місце, щоб плоди пустили сік.
  4. На наступний день доповнити сливою і цукром і стерилізувати в киплячій воді:
  • півлітрові банки — 10 хвилин
  • літрові — 15 хвилин

Зливу натуральна (свіжа) на зиму без кісточок

Приготування рецепту:

Солодкі плоди слив з відокремленою кісточкою розрізати на половинки, видалити кісточки. Половинки слив щільно укласти в банки по плічка і стерилізувати у киплячій воді літрові і дволітрові банки — 30 хвилин.

Зливу натуральна (свіжа) на зиму з кісточками

Приготування рецепту:

Зрілу сливу з не відокремленою кісточкою вимити і опустити на 2 — 3 хвилини в киплячу воду. Потім вийняти і відразу ж укласти в банки. Стерилізувати у киплячій воді літрові і дволітрові банки — 30 хвилин.

Зливу на зиму в яблучному пюре четвертинками

Потрібно:

  • 1 кг сливи
  • 1 кг яблук
  • цукор, кориця, лимонна скоринка

Приготування рецепту:

  1. Приготувати пюре з яблук. Заправити його по смаку цукром, корицею, натертої сухої лимонної скоринкою, довести до кипіння. Гарячим пюре заповнити банки наполовину. Сливи ретельно вимити, видалити кісточки, розрізати плоди на чотири частини і покласти в пюре.
  2. Пюре повинно закривати сливу і не доходити до країв шийки на 1 — 2 див Стерилізувати в киплячій воді:
  • півлітрові банки — 25 — 30 хвилин
  • літрові — 35 — 40 хвилин
  • дволітрові — 35 — 40 хвилин

Варення зі сливи «П’ятихвилинка» на зиму — відео рецепт

Дотримуйтесь правильні умови зберігання заготовок і приємний смак плодів із слив, нагадає вам про літо.

Дивіться також:  Солоні баклажани на зиму в банках — найкращі рецепти