Продукти на 12 штук:
1. Для вушок:
- 100 грам маргарину
- 1 яйце
- 2 — 3 склянки борошна
- 1/2 склянки цукру
2. Для крему:
- 1/2 склянки вершків
- 500 грам сирного крем-сиру
- 1 склянка цукрової пудри
- 1 чайна ложка лимонного соку
- 1 — 2 столові ложки сиропу з червоного варення
Приготування:
1. Розітріть маргарин з борошном і цукром, додайте яйце, замісити м’яке тісто. На 40 хвилин приберіть його в холодильник.
Потім дістаньте і розкачайте його. Виріжте 12 пар вушок для зайчиків. Випікайте їх до рум’яності.
2. Для крему збийте вершки з цукровою пудрою до консистенції масла.
Окремо збийте крем-сир. Потім з’єднайте ці маси, влийте лимонний сік і ще трохи збийте. Крем розділіть на дві частини. В одну додайте сироп.
3. Верх кексів покрийте кремом, вставте вушка і зробіть мордочку: з драже зробіть носик і очі, а з спагетті — вуса.
Віночки для яєць — оригінальна випічка
Продукти на 10 штук:
- дріжджове тісто
- 1 яйце
- рослинна олія
- 10 варених яєць
Приготування:
Дріжджове тісто розділіть на 3 частини. Кожну розкатати в тонкий джгут. Потім з цих джгутів зліпіть косичку.
Отриману косичку розділіть на відрізки довжиною 15 див Поверніть кожен відрізок в кільце і заліпіть краю.
Розкладіть отримані віночки на змащений маслом деко. У центр кожного вінка вставте варене яйце, загорнуту у фольгу.
Залиште булочки підніматися на 40 хвилин. Після чого акуратно покрийте збитим яйцем і випікайте в нагрітій до 180 градусів С духовці до рум’яного кольору.
Випічка — пасхальні ягнята
Продукти:
- 500 грам борошна
- 180 мл молока
- 100 грам вершкового масла
- 80 грам цукру
- 50 грам дріжджів
- 3 жовтки
Начинка: 270 грамів борошна, 130 грам вершкового масла, 130 грам цукрової пудри, 1 жовток, кокосова стружка, джем або мед, мак
Приготування:
Борошно просіяти гіркою, зробити поглиблення. Дріжджі розвести в теплому молоці, вилити у заглиблення, присипати борошном, накрити і залишити на 10 хвилин.
Додати цукор, масло, сіль, жовтки і замісити тісто. Поставити в тепле місце на 30 хвилин.
Тісто розділити на 12 частин. Вирізати ягнят за шаблоном з картону і викласти їх на вистелений пергаментом деко.
Потім змастити кожного ягняти джемом або медом. Борошно, масло, кокосову стружку і цукрову пудру змішати в крихту і викласти на джем. Змастити жовтком голову і ноги, області копитець присипати маком, замість очей вдавити квітка приправи «Гвоздика». Випікати 15 хвилин при 180 градусах С.
Є спеціальні формочки для випічки ягнят.
Тоді випічка з ягнятами буде виглядати ось так.
Смачне пасхальне печиво — відео рецепт
Наступають святкові дні великоднього тижня і Світле Воскресіння. Вам потрібно визначитися вже, яка випічка буде прикрашати ваш святковий стіл.