Випічка: святкуємо Великдень з простими рецептами випічки

Продукти на 12 штук:

1. Для вушок:

  • 100 грам маргарину
  • 1 яйце
  • 2 — 3 склянки борошна
  • 1/2 склянки цукру

2. Для крему:

  • 1/2 склянки вершків
  • 500 грам сирного крем-сиру
  • 1 склянка цукрової пудри
  • 1 чайна ложка лимонного соку
  • 1 — 2 столові ложки сиропу з червоного варення

Приготування:

1. Розітріть маргарин з борошном і цукром, додайте яйце, замісити м’яке тісто. На 40 хвилин приберіть його в холодильник.

Потім дістаньте і розкачайте його. Виріжте 12 пар вушок для зайчиків. Випікайте їх до рум’яності.

2. Для крему збийте вершки з цукровою пудрою до консистенції масла.

Окремо збийте крем-сир. Потім з’єднайте ці маси, влийте лимонний сік і ще трохи збийте. Крем розділіть на дві частини. В одну додайте сироп.

3. Верх кексів покрийте кремом, вставте вушка і зробіть мордочку: з драже зробіть носик і очі, а з спагетті — вуса.

Віночки для яєць — оригінальна випічка

Продукти на 10 штук:

  • дріжджове тісто
  • 1 яйце
  • рослинна олія
  • 10 варених яєць

Приготування:

Дріжджове тісто розділіть на 3 частини. Кожну розкатати в тонкий джгут. Потім з цих джгутів зліпіть косичку.

Отриману косичку розділіть на відрізки довжиною 15 див Поверніть кожен відрізок в кільце і заліпіть краю.

Розкладіть отримані віночки на змащений маслом деко. У центр кожного вінка вставте варене яйце, загорнуту у фольгу.

Залиште булочки підніматися на 40 хвилин. Після чого акуратно покрийте збитим яйцем і випікайте в нагрітій до 180 градусів С духовці до рум’яного кольору.

Випічка — пасхальні ягнята

Продукти:

  • 500 грам борошна
  • 180 мл молока
  • 100 грам вершкового масла
  • 80 грам цукру
  • 50 грам дріжджів
  • 3 жовтки

Начинка: 270 грамів борошна, 130 грам вершкового масла, 130 грам цукрової пудри, 1 жовток, кокосова стружка, джем або мед, мак
Приготування:

Дивіться також:  Рецепт — шарлотка з яблуками в духовці і мультиварці

Борошно просіяти гіркою, зробити поглиблення. Дріжджі розвести в теплому молоці, вилити у заглиблення, присипати борошном, накрити і залишити на 10 хвилин.

Додати цукор, масло, сіль, жовтки і замісити тісто. Поставити в тепле місце на 30 хвилин.

Тісто розділити на 12 частин. Вирізати ягнят за шаблоном з картону і викласти їх на вистелений пергаментом деко.

Потім змастити кожного ягняти джемом або медом. Борошно, масло, кокосову стружку і цукрову пудру змішати в крихту і викласти на джем. Змастити жовтком голову і ноги, області копитець присипати маком, замість очей вдавити квітка приправи «Гвоздика». Випікати 15 хвилин при 180 градусах С.

Є спеціальні формочки для випічки ягнят.

Тоді випічка з ягнятами буде виглядати ось так.

Смачне пасхальне печиво — відео рецепт

Наступають святкові дні великоднього тижня і Світле Воскресіння. Вам потрібно визначитися вже, яка випічка буде прикрашати ваш святковий стіл.