Іноді дуже хочеться з’їсти шматочок смачної риби і відразу постає питання: Як смачно приготувати лосось в домашніх умовах. Відповідь є у французькій рецепті, в якому порція риби береться невелика. З’ївши таку порцію голодним не залишитеся.
Рецепт поширився з острова Нуармутье. де можна зловити прісноводну рибу лосось. А там де ловлять рибу, значить і готувати її можуть по своєму і дуже смачно.
Нам завжди цікаві рецепти рибних страв з інших країн. Це цікаво, дізнатися. як правильно готують і що їдять іноземці.
Як смачно приготувати лосось на сковороді зі щавлем
Дізнайтеся поєднання ніжною, пружною риби і незвичайного соусу, щоб дати свою оцінку.
Потрібні продукти:
- філе лосося — 200 г
- вода — 1/2 склянки
- букет пряних трав — м’ята, базилік, розмарин
- печериці — 200 г
- цибулю-шалот — 200 г
- вершки — 200 мл
- щавель — 200 г
- сіль і перець — за смаком
Спосіб приготування:
Як ви вже помітили, що ароматні трави використовуються в зовсім невеликій кількості. Букет з них може бути зібраний в довільному порядку. Можна свіжі трави замінити пучками сухих трав. Отже, спочатку готуємо соус.
У такому разі візьміть щіпку м’яти, пучок базиліка і щіпку розмарину. Такий підхід вважається класичним і безпрограшним.
У каструльку першим ділом налийте півсклянки води, насипте в неї ароматні трави і доведіть до кипіння. Відразу ж після цього додайте у воду нарізані печериці та цибулю-шалот. Потім зменшіть вогонь і проваріть 8-10 хвилин.
Зніміть каструльку з вогню і подрібніть вміст блендером до пюреподібної маси.
Влийте в каструлю вершки і знову поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
Зверніться до щавелю. Його не потрібно дрібно нарізати або кришити. Приготувати лосось треба з соусом, в якому будуть цілі листочки. Тому залиште дрібні листочки щавлю цілими, а великі розріжте навпіл або на три частини. Стебла в соус додавати не потрібно.
Потримайте соус зі щавлем на вогні не більше однієї хвилини після закипання. Зніміть каструлю з плити, посоліть і поперчіть за смаком.
Візьміть чисту суху сковороду з антипригарним покриттям. Філе лосося розрізати на порційні шматки і швидко зажарте без олії з двох сторін. Буквально за дві хвилини з кожного боку.
Викладіть порції засмаженою риби на теплі тарілки, полийте чудовим соусом і подаємо до столу.
Смачно запивати приготований лосось білим вином.
Приємного апетиту !
Відео про те. як приготувати філе лосося з дуже смачним соусом
Подивіться інший рецепт схожий на перший, а от соус готується по іншому виходить теж смачно.
Приготувати лосось на сковороді можна швидко і просто за іншими рецептами, які ви знайдете в наступних випусках.