Закуска з перцю. Кращі заготовки з перцю на зиму (рецепти)

На 6 банок ємністю 1 літр потрібно:

  • солодкий перець — 3 кг
  • Яблука(краще антонівка) — 3 кг

Для розсолу:

  • Вода — 4 літри
  • Цукор — 800 г
  • Столовий оцет — 300 мл

Приготування

Перець дуже цінний тим, що при консервації і соління збереження вітамінів в ньому залишається в межах 50-80% впродовж тривалого періоду зберігання.

  1. Перець вимити, очистити від насіння і розрізати на 4 частини.
  2. Яблука розрізати на 4 частини і видалити серцевину.
  3. Зробити розсіл і довести його до кипіння.
  4. У киплячому розсолі по черзі бланшувати пернец і яблука.
  5. І вже потім укладати їх в простерилізовані літрові банки.
  6. Потім залити банки киплячим розсолом і відразу закатати.

Заготовки в банках будуть виглядати апетитніше, якщо взяти перець різного ступеня зрілості.

Заготівля з перцю в томатному соку «Червона сіль»

Словом «червона сіль» індіанці-аборигени називали дикі зарості гіркого стручкового перцю. При узагальненні, такі слова означають екзотичне кушание.

Потрібно:

  • Перець — 1 кг
  • Томатний сік — 2 літр
  • Оцет 9% — 1 стакан
  • Рослинна олія — 1 стакан
  • Сіль — 1 ст. л.
  • Цукор — 1 склянка

Приготування

  1. Болгарський перець наріжте кружечками.
  2. Кружечки перцю укладіть, не ущільнюючи, в банки ємністю 1 літр.
  3. В томатному соку розмішайте сіль, цукор, оцет, рослинне масло і залийте цим розсолом перець в банку.
  4. Стерилізуйте банки 30 хвилин.
  5. Загорніть кришками.

Пікантна закуска з перцю з часником

Подивіться рецепт, який внесе різноманітність у ваше сімейне меню.

Потрібно:

  • Солодкий перець — 5 кг
  • Часник — 200 г
  • Сіль — 100 г

Заливка:

  • Вода — 1 літр
  • Цукор — 0.5 кг
  • Соняшникова олія — 400 мл
  • Оцет 9% — 0.5 літра

Приготування

  1. Вимийте і очистіть перці, щоб розрізати їх потім на 4 частини.
  2. Із запропонованих інгредієнтів зробіть заливку.
  3. Доведіть заливку до кипіння і кидайте частинами розрізаний перець. Так бланшируйте його 3 хвилини.
  4. Бланшований перець помістіть в ємність, залийте киплячою заливкою і залиште так на 24 години.
  5. Очистіть часник. Потім дрібно порубаєте його і розкладіть по стерилізованим банкам.
  6. В перець з заливкою додайте сіль, доведіть до кипіння і розкладіть по банках з часником.
  7. Стерилізуйте банки 15 хвилин, потім закрутіть кришками і укутайте.
Дивіться також:  Огірки в огірках на зиму — 6 рецептів приготування в банках

Закуска з болгарського перцю на зиму — рецепт без стерилізації

Попередній рецепт схожий по приготуванню і присутності інгредієнтів. Однак, є й відмінності, які будуть цікаві для вас.

Потрібно:

  • Болгарського перцю — 5 кг
  • Часнику — 300 г
  • Зелень петрушки — 2 пучка
  • Горошини чорного перцю — 15 шт.
  • Лавровий лист — 15 шт.
  • Соняшникова олія — 0.5 літра
  • Вода — 2 склянки
  • Столового оцту — 2 склянки
  • Цукор — 1 ст. л.
  • Сіль — за смаком