На 6 банок ємністю 1 літр потрібно:
- солодкий перець — 3 кг
- Яблука(краще антонівка) — 3 кг
Для розсолу:
- Вода — 4 літри
- Цукор — 800 г
- Столовий оцет — 300 мл
Приготування
Перець дуже цінний тим, що при консервації і соління збереження вітамінів в ньому залишається в межах 50-80% впродовж тривалого періоду зберігання.
- Перець вимити, очистити від насіння і розрізати на 4 частини.
- Яблука розрізати на 4 частини і видалити серцевину.
- Зробити розсіл і довести його до кипіння.
- У киплячому розсолі по черзі бланшувати пернец і яблука.
- І вже потім укладати їх в простерилізовані літрові банки.
- Потім залити банки киплячим розсолом і відразу закатати.
Заготовки в банках будуть виглядати апетитніше, якщо взяти перець різного ступеня зрілості.
Заготівля з перцю в томатному соку «Червона сіль»
Словом «червона сіль» індіанці-аборигени називали дикі зарості гіркого стручкового перцю. При узагальненні, такі слова означають екзотичне кушание.
Потрібно:
- Перець — 1 кг
- Томатний сік — 2 літр
- Оцет 9% — 1 стакан
- Рослинна олія — 1 стакан
- Сіль — 1 ст. л.
- Цукор — 1 склянка
Приготування
- Болгарський перець наріжте кружечками.
- Кружечки перцю укладіть, не ущільнюючи, в банки ємністю 1 літр.
- В томатному соку розмішайте сіль, цукор, оцет, рослинне масло і залийте цим розсолом перець в банку.
- Стерилізуйте банки 30 хвилин.
- Загорніть кришками.
Пікантна закуска з перцю з часником
Подивіться рецепт, який внесе різноманітність у ваше сімейне меню.
Потрібно:
- Солодкий перець — 5 кг
- Часник — 200 г
- Сіль — 100 г
Заливка:
- Вода — 1 літр
- Цукор — 0.5 кг
- Соняшникова олія — 400 мл
- Оцет 9% — 0.5 літра
Приготування
- Вимийте і очистіть перці, щоб розрізати їх потім на 4 частини.
- Із запропонованих інгредієнтів зробіть заливку.
- Доведіть заливку до кипіння і кидайте частинами розрізаний перець. Так бланшируйте його 3 хвилини.
- Бланшований перець помістіть в ємність, залийте киплячою заливкою і залиште так на 24 години.
- Очистіть часник. Потім дрібно порубаєте його і розкладіть по стерилізованим банкам.
- В перець з заливкою додайте сіль, доведіть до кипіння і розкладіть по банках з часником.
- Стерилізуйте банки 15 хвилин, потім закрутіть кришками і укутайте.
Закуска з болгарського перцю на зиму — рецепт без стерилізації
Попередній рецепт схожий по приготуванню і присутності інгредієнтів. Однак, є й відмінності, які будуть цікаві для вас.
Потрібно:
- Болгарського перцю — 5 кг
- Часнику — 300 г
- Зелень петрушки — 2 пучка
- Горошини чорного перцю — 15 шт.
- Лавровий лист — 15 шт.
- Соняшникова олія — 0.5 літра
- Вода — 2 склянки
- Столового оцту — 2 склянки
- Цукор — 1 ст. л.
- Сіль — за смаком