Даний рецепт доставить вам максимум задоволення з мінімальними зусиллями, в підсумку — смачне м’ясне блюдо з овочами.
Інгредієнти:
- кабачки — 1 кг
- фарш — 400 г
- цибуля ріпчаста — 2 шт.
- яйця курячі — 2 шт.
- помідори — 2-3 шт.
- сир твердий — 170 р
- сметана — 200 г
- сіль, спеції, петрушка, 3 зубчики часнику
Приготування
1. Молоді кабачки натираємо на крупній тертці прямо з шкіркою, якщо у вас вони більш стиглі, очистіть і видаліть насіння.
2. Натерті овочі солимо, перемішуємо і даємо постояти, щоб виділився сік, який у подальшому отожмем.
3. Цибулю нарізаємо кубиками і обсмажуємо на сковороді до прозорості, часто помішуючи.
4. До цибулі додаємо фарш, перемішуємо, розбиваючи грудочки, слідом кладемо спеції у вигляді італійських трав, хмелі сунелі, солимо. Смажимо фарш протягом 5-7 хвилин, періодично помішуючи.
5. У обсмажений фарш додаємо часник, пропущений через прес, потім все гарненько перемішуємо.
6. Нарізаємо кружечками помідори.
7. Натерті кабачки з сіллю добре віджимаємо з допомогою сита, щоб позбутися від зайвої рідини.
8. Для приготування заливки потрібно збити сметану і яйця, з подальшим додаванням солі і перцю.
9. Скляну жаростійку форму злегка змащуємо олією і викладаємо рівним шаром половину натертого кабачків.
10. На кабачки розкладаємо весь підготовлений фарш і зверху нього третім шарі решту кабачків.
11. Зверху кабачків розкладаємо скибочки помідора.
12. Все це заливаємо підготовленої заливкою. Запіканка з кабачків, помідорів і фаршу зібрана у формі для запікання.
13. Відправляємо форму з вмістом в духовку на 20 хвилин при температурі 190-200 градусів.
14. Дістаємо форму з духовки і посипаємо нарізаною зеленню петрушки, а також натертим твердим сиром.
15. І знову відправляємо в духовку при тій же температурі на 15-20 хвилин.
16. Перед вами рум’яна і ароматна запіканка з кабачків з помідорами і фаршем. Приємно їсти !
Ніжна запіканка з курячим фаршем
Така запеканочка сподобається всім, з’їв шматочок і відірватися вже складно.
Інгредієнти:
- кабачок — 2 шт. (700 г)
- фарш курячий — 500 г
- яйця — 2 шт.
- цибуля — 1 шт.
- перець солодкий — 1 шт.
- сир твердий — 60 г
- сметана — 2 ч. ложки
- часник сухий — 2 ч. ложки
- сіль, суміш перців
Приготування
1. Молоді кабачки натираємо на крупній тертці.
2. Кубиками нарізаємо солодкий перець.
3. Ріпчасту цибулю рубаємо на дрібні шматочки.
4. Зелень кропу дрібно рубаємо ножем.
5. У миску викладаємо: віджатий кабачок натертий, курячий фарш, цибуля, перець, кріп, 2 яйця, солимо, перчимо, додаємо сухий часник — все добре перемішуємо.