Запіканка з кабачків: 7 кращих рецептів приготування в духовці

Даний рецепт доставить вам максимум задоволення з мінімальними зусиллями, в підсумку — смачне м’ясне блюдо з овочами.

Інгредієнти:

  • кабачки — 1 кг
  • фарш — 400 г
  • цибуля ріпчаста — 2 шт.
  • яйця курячі — 2 шт.
  • помідори — 2-3 шт.
  • сир твердий — 170 р
  • сметана — 200 г
  • сіль, спеції, петрушка, 3 зубчики часнику

Приготування

1. Молоді кабачки натираємо на крупній тертці прямо з шкіркою, якщо у вас вони більш стиглі, очистіть і видаліть насіння.

2. Натерті овочі солимо, перемішуємо і даємо постояти, щоб виділився сік, який у подальшому отожмем.

3. Цибулю нарізаємо кубиками і обсмажуємо на сковороді до прозорості, часто помішуючи.

4. До цибулі додаємо фарш, перемішуємо, розбиваючи грудочки, слідом кладемо спеції у вигляді італійських трав, хмелі сунелі, солимо. Смажимо фарш протягом 5-7 хвилин, періодично помішуючи.

5. У обсмажений фарш додаємо часник, пропущений через прес, потім все гарненько перемішуємо.

6. Нарізаємо кружечками помідори.

7. Натерті кабачки з сіллю добре віджимаємо з допомогою сита, щоб позбутися від зайвої рідини.

8. Для приготування заливки потрібно збити сметану і яйця, з подальшим додаванням солі і перцю.

9. Скляну жаростійку форму злегка змащуємо олією і викладаємо рівним шаром половину натертого кабачків.

10. На кабачки розкладаємо весь підготовлений фарш і зверху нього третім шарі решту кабачків.

11. Зверху кабачків розкладаємо скибочки помідора.

12. Все це заливаємо підготовленої заливкою. Запіканка з кабачків, помідорів і фаршу зібрана у формі для запікання.

13. Відправляємо форму з вмістом в духовку на 20 хвилин при температурі 190-200 градусів.

14. Дістаємо форму з духовки і посипаємо нарізаною зеленню петрушки, а також натертим твердим сиром.

Дивіться також:  Морква в духовці — смачні рецепти запеченої моркви

15. І знову відправляємо в духовку при тій же температурі на 15-20 хвилин.

16. Перед вами рум’яна і ароматна запіканка з кабачків з помідорами і фаршем. Приємно їсти !

Ніжна запіканка з курячим фаршем

Така запеканочка сподобається всім, з’їв шматочок і відірватися вже складно.

Інгредієнти:

  • кабачок — 2 шт. (700 г)
  • фарш курячий — 500 г
  • яйця — 2 шт.
  • цибуля — 1 шт.
  • перець солодкий — 1 шт.
  • сир твердий — 60 г
  • сметана — 2 ч. ложки
  • часник сухий — 2 ч. ложки
  • сіль, суміш перців

Приготування

1. Молоді кабачки натираємо на крупній тертці.

2. Кубиками нарізаємо солодкий перець.

3. Ріпчасту цибулю рубаємо на дрібні шматочки.

4. Зелень кропу дрібно рубаємо ножем.

5. У миску викладаємо: віджатий кабачок натертий, курячий фарш, цибуля, перець, кріп, 2 яйця, солимо, перчимо, додаємо сухий часник — все добре перемішуємо.