6. Нам потрібно дві форми для запікання, діаметром 20 см, які потрібно змастити рослинним маслом.
7. Викладаємо підготовлену масу з усіх інгредієнтів у 2 форми і розрівнюємо поверхню.
8. Верх запіканки з кабачків змащуємо сметаною.
9. Ставимо форму на деко і ставимо в духовку на 30-35 хвилин попередньо розігріту до 180 градусів.
10. Дістаємо форми з духовки, посипати поверхню натертим сиром.
11. Протягом 10 хвилин доводимо сир на поверхні страви до розплавленого стану і дістаємо для остигання.
12. Нарізаємо готову страву на шматочки і кладемо по тарілочках.
Приємного апетиту !
Овочева запіканка під сиром — відео
Дізнайтеся рецепт страви з овочів, яке має певні переваги у порівнянні з підсмаженими або звареними на вогні.
Погодьтеся про те, що такий спосіб обробки овочів дозволяє зберегти в них максимум корисних речовин.
Кабачки з картоплею в духовці
Цей відносно простий рецепт дозволяє приготувати смачний і ніжний гарнір до будь-якого м’яса.
Інгредієнти:
- 2 цукіні (різновид кабачка)
- 7-8 картоплі
- 400 мл вершків
- 200 г сиру моцарелла
- сіль, перець, часник, майоран, орегано, базилік
Приготування
1. Очищену картоплю натираємо на шатківниці, щоб він відразу нарізався тонким плпстинами.
2. Цукіні ріжемо ножем на невеликої товщини круглі пластинки.
3. Підготовлені картоплю і цукіні обсипаємо всіма наявними спеціями.
3. Далі, руками перемішуємо всі платівки зі спеціями.
4. Збираємо блюдо, чергуючи по черзі пластинку цукіні з платівкою картоплі і укладаємо на дно форми рядами.
5. Заливаємо укладені овочі у формі вершками і ставимо в духовку на 30 хвилин при температурі 180 градусів.
6. В належний час дістаємо форму і посипаємо сиром моцарелла, знову ставимо в духовку до розплавлення сиру і придбання зверху золотистої скоринки.
7. Запіканка з кабачків з картоплею готова.
8. Накладаємо ароматні овочі на тарілку і кладемо будь улюблене м’ясо.
Приємно їсти !
Рецепт приготування кабачків з грибами — відео
Рецепт страви дуже простий, який приємно їсти навіть в холодному вигляді.
Безсумнівно, приготування страв в духовці має особливу популярність, яка дозволяє економити час на кухні, урізноманітнити меню і радувати рідних стравами з кабачків.