Запіканка з капусти стала моїм улюбленим блюдом з самого дитинства. У ті далекі часи, моя мама запікала її в металевій чашці. Вона ставила її біля вугілля після згорілих в печі дров. Це було так смачно, що я пам’ятаю її запах досі.
В сучасних умовах таке блюдо можна приготувати на сковороді. Запаху вугілля від дров не буде і аромат буде іншим. Однак, мені подобається і за такого способу запікання. Виходить легкий капустяний пиріг, як додаток до обіду або вечері.
Зараз запіканку приготуємо, спробуємо і дамо оцінку. Природно, що смаки у всіх різні, але тих, хто любить звичайні страви з капустою чекає сюрприз.
Запіканка з капусти — легкий і швидкий рецепт на сковороді
На сковороді теж можна запікати смачні страви. Особливо вдало і смачно виходять вони з білокачанної капусти.
Необхідні продукти:
- Білокачанна капуста — 1 кг
- Цибуля ріпчаста — 2 шт.
- Морква — 2 шт.
- Сіль, кмин, паприка, каррі
- Борошно — 1 ст. л.
- Яйця — 6 шт.
- Петрушка — 1/2 пучка
Спосіб приготування
Великі цибулини ріпчастої цибулі очистіть і наріжте півкільцями.
Дві морквини очистіть і натріть на крупній тертці.
Білокачанну капусту наріжте тоненькими невеликими смужками.
На велику сковороду налийте олію і обсмажте весь цибулю до м’якості. Обсмажуйте цибулю протягом 2 хвилин.
Потім додайте моркву і обсмажуйте всі разом протягом 3-4 хвилин.
Викладіть підготовлену капусту в сковороду до цибулі і моркви. Перемішайте всі овочі і обсмажуйте їх разом. Ви помітите, як капуста буде зменшуватися в об’ємі. Солити не треба.
Процес обсмажування залежить від віку капусти. Якщо вона молода, то обсмажування пройде швидше, ніж у зимових вілков.
Коли капуста буде готова, то додайте всі спеції: сіль, каррі, кмин, паприку. Потім все перемішайте і обсмажуйте ще 2 хвилини з ароматними спеціями.
Далі перекладіть капустяну солянку в миску, щоб вона охолола.
В іншу чашку розбийте 6 яєць, додайте нарізану зелень петрушки і збийте вінчиком.
До капусти додайте 1 ст. л. борошна, щоб прибрати зайву вологу. Перемішайте капусту з борошном. Потім додайте яєчну суміш і перемішайте.
Формування капустяної запіканки
Візьміть сковороду вже меншого розміру і змажте рослинним маслом дно і боки.
Викладіть ароматну капусту в сковороду і розрівняйте її поверхню. Закрийте сковороду кришкою і зменшіть вогонь до маленького. Дочекайтеся до того моменту, коли яйця схопляться, а низ запіканки подзолотится. Так пройде, приблизно, 15 хвилин.
Зараз запіканку з капусти потрібно перевернути. Для цього закрийте запіканку тарілкою і, притримуючи її рукою, переверніть сковороду. Так запіканка опиниться на тарілці.
Потім спихните її знову на сковороду. Знову закрийте кришкою і доведіть її до готовності протягом, приблизно, 7-10 хвилин.
Перевірте готовність сірником — вона повинна бути суха.
Запіканка з капусти у вигляді пирога готова. Відріжте шматочок і приємний аромат від спецій приємно здивує вас.
Блюдо виходить соковитим і бюджетно недорогим.
Відео про те, як приготувати смачну запіканку капустяну
У цьому рецепті додається ще болгарський перець.
Таке блюдо можна готувати хоч кожен день.
Приємного апетиту !