Запіканка з куркою і овочами в духовці — 7 смачних рецептів

Приємно їсти !

Запіканка з куркою, рисом, овочами і абрикосами

З присутністю рису страва виходить більш ситним.

Інгредієнти:

  • М’ясо курки — 500 г
  • Рис — 300 г
  • Абрикоси — 400 г
  • Вода — 1 літр
  • Цибуля ріпчаста — 50 г
  • Перець солодкий — 100 г
  • Борошно пшеничне — 20 г
  • Вершки нежирні — 200 мл
  • Масло вершкове — 50 г
  • Імбир і карі — на кінчику ножа
  • Перець білий мелений, сіль — за смаком

Приготування рецепта

  1. Рис переберіть. Всипте його в киплячу підсолену воду і відваріть.
  2. М’ясо курки вимийте, подрібніть і обсмажте на сковороді у вершковому маслі. Під час обжарювання додайте мелений перець і сіль.
  3. Викладіть шматочки курки на тарілку.
  4. На сковороду покладіть дрібно нарізані абрикоси, ріпчасту цибулю і солодкий перець. Все перемішайте.
  5. Ще всипте просіяне через сито борошно, каррі, імбир, мелений перець і сіль.
  6. Потім прогрійте 10-15 хвилин.
  7. Потім додайте вершки і кип’ятіть протягом 5-7 хвилин.
  8. Форму для випічки змастіть маслом і викладіть шарами відварений рис, м’ясо та овочеву масу.
  9. Випікайте при температурі 180-200 градусів до готовності.
  10. Гарячу запіканку з куркою на порційні шматки і подавайте в гарячому вигляді.

Їжте на здоров’я !

Як приготувати курячу запіканку з кабачків, грибів і сиру

Кабачки і гриби роблять друге страву більш соковитим.

Необхідно:

  • Куряче м’ясо — 500 г
  • Цукіні — 300 г
  • Гриби — 200 г
  • Бульйон курячий — 200 мл
  • Борошно пшеничне — 10 г
  • Масло вершкове — 50 г
  • Олія оливкова — 50 мл
  • Сир твердих порід — 100 г
  • Вершки нежирні — 50 мл
  • Зелень кропу — 20 г
  • Перець чорний мелений, сіль — за смаком
Дивіться також:  Морквяна запіканка як у садку зі смаком дитинства

Приготування

  1. М’ясо курки промийте і дрібно поріжте.
  2. Гриби помийте, подрібніть, покладіть на розігріту сковороду і обсмажте в оливковій олії.
  3. За кілька хвилин до готовності додайте нарізаний дрібними кубиками цукіні.
  4. Тушкуйте гриби з цукіні протягом 10-15 хвилин. Ще додайте невелику кількість води.
  5. Просійте борошно через сито, всипте на сковороду і спасеруйте в невеликій кількості вершкового масла. Потім влийте бульйон, слідом вершки. Ще додайте сіль, мелений перець і дрібно нарубану зелень кропу.
  6. На дно змащеної маслом форми викладіть підготовлені шматочки курячого м’яса.
  7. Зверху м’яса розкладіть суміш грибів і цукіні.
  8. І нарешті, залийте все вершковим соусом.
  9. Посипте запіканку з куркою натертим на дрібній тертці сиром.
  10. Поставте форму в духовку, розігріту до 180-200 градусів С. Запікайте протягом 20-30 хвилин.
  11. Готову страву подайте гарячим, розрізаємо на порційні шматки.

Смачне блюдо в духовці з курки і айви

Виходить красиве блюдо з секретним смаком.

Інгредієнти:

  • Куряче м’ясо — 500 г
  • Айва — 200 г
  • Цибуля ріпчаста — 100 г
  • Зелень кропу і петрушки — 20 г
  • Майонез -30 р
  • Олія оливкова — 50 мл
  • Сухарі панірувальні — 20 г
  • Перець чорний мелений, сіль — за смаком