Приємно їсти !
Запіканка з куркою, рисом, овочами і абрикосами
З присутністю рису страва виходить більш ситним.
Інгредієнти:
- М’ясо курки — 500 г
- Рис — 300 г
- Абрикоси — 400 г
- Вода — 1 літр
- Цибуля ріпчаста — 50 г
- Перець солодкий — 100 г
- Борошно пшеничне — 20 г
- Вершки нежирні — 200 мл
- Масло вершкове — 50 г
- Імбир і карі — на кінчику ножа
- Перець білий мелений, сіль — за смаком
Приготування рецепта
- Рис переберіть. Всипте його в киплячу підсолену воду і відваріть.
- М’ясо курки вимийте, подрібніть і обсмажте на сковороді у вершковому маслі. Під час обжарювання додайте мелений перець і сіль.
- Викладіть шматочки курки на тарілку.
- На сковороду покладіть дрібно нарізані абрикоси, ріпчасту цибулю і солодкий перець. Все перемішайте.
- Ще всипте просіяне через сито борошно, каррі, імбир, мелений перець і сіль.
- Потім прогрійте 10-15 хвилин.
- Потім додайте вершки і кип’ятіть протягом 5-7 хвилин.
- Форму для випічки змастіть маслом і викладіть шарами відварений рис, м’ясо та овочеву масу.
- Випікайте при температурі 180-200 градусів до готовності.
- Гарячу запіканку з куркою на порційні шматки і подавайте в гарячому вигляді.
Їжте на здоров’я !
Як приготувати курячу запіканку з кабачків, грибів і сиру
Кабачки і гриби роблять друге страву більш соковитим.
Необхідно:
- Куряче м’ясо — 500 г
- Цукіні — 300 г
- Гриби — 200 г
- Бульйон курячий — 200 мл
- Борошно пшеничне — 10 г
- Масло вершкове — 50 г
- Олія оливкова — 50 мл
- Сир твердих порід — 100 г
- Вершки нежирні — 50 мл
- Зелень кропу — 20 г
- Перець чорний мелений, сіль — за смаком
Приготування
- М’ясо курки промийте і дрібно поріжте.
- Гриби помийте, подрібніть, покладіть на розігріту сковороду і обсмажте в оливковій олії.
- За кілька хвилин до готовності додайте нарізаний дрібними кубиками цукіні.
- Тушкуйте гриби з цукіні протягом 10-15 хвилин. Ще додайте невелику кількість води.
- Просійте борошно через сито, всипте на сковороду і спасеруйте в невеликій кількості вершкового масла. Потім влийте бульйон, слідом вершки. Ще додайте сіль, мелений перець і дрібно нарубану зелень кропу.
- На дно змащеної маслом форми викладіть підготовлені шматочки курячого м’яса.
- Зверху м’яса розкладіть суміш грибів і цукіні.
- І нарешті, залийте все вершковим соусом.
- Посипте запіканку з куркою натертим на дрібній тертці сиром.
- Поставте форму в духовку, розігріту до 180-200 градусів С. Запікайте протягом 20-30 хвилин.
- Готову страву подайте гарячим, розрізаємо на порційні шматки.
Смачне блюдо в духовці з курки і айви
Виходить красиве блюдо з секретним смаком.
Інгредієнти:
- Куряче м’ясо — 500 г
- Айва — 200 г
- Цибуля ріпчаста — 100 г
- Зелень кропу і петрушки — 20 г
- Майонез -30 р
- Олія оливкова — 50 мл
- Сухарі панірувальні — 20 г
- Перець чорний мелений, сіль — за смаком