5 смачних рецептів шашлику, який гості зїдять миттєво і пальчики оближуть

Коли настає весна, багато людей починають частіше вимовляти слова «сад», «сад» і «пікнік». Людина прагне на свіже повітря, на природу згадати запах багаття і шашличка. Сучасні люди знають смак шашлику, як надзвичайно смачного страви.

Його готують з м’яса свинини, яловичини, баранини. Шматочки м’яса смажать над вугіллям, нанизавши їх на металевий шампур. Навколо стоїть такий запах, що слинки течуть.

Можна приготувати м’ясо не тільки на вугіллі, але і на сильно розігрітій сковороді з жиром або в духовій шафі.

Частіше шматки м’яса перед смаженням замочують у маринаді. І кожен рецепт має свій склад маринаду. Сьогодні в статті розглянемо приготування смачної їжі з м’яса свинини.

Маринад найсмачніший, щоб м’ясо було м’яким

Продукти:

  • 2 кг свинини
  • 5 головок цибулі ріпчастої
  • 5 зубчиків часнику
  • 250 грам майонезу
  • сіль, перець — за смаком

Приготування шашлику:

М’ясо свинини нарізують на шматочки 35 — 40 грам (5 х 6 х 4 см) і поміщають в емальовану ємність. Туди ж кладуть нарізану кільцями (не тонкими) ріпчасту цибулю, заливають майонезом. Посолити все і поперчити. Ємність поставити в холодильник на 6 годин.

Потім шматочки м’яса нанизують на металевий шампур і смажать над деревним вугіллям до повної готовності.

На гарнір подають зелений лук і нарізані помідори. Страву прикрашають зеленню петрушки.

Рецепт шашлику з свинини в білому вині

Рецепт приготування:

Свинину потрібно звільнити від зайвого сала, нарізати шматочками середньої величини ( шматочки повинні мати довгасту форму, бажано залишити кілька кісточок).

Нарізати кільцями ріпчасту цибулю (чим більше, тим краще — цибулею м’ясо не зіпсуєш).

Зробити суміш прянощів: кінза, кріп, базилік, чорний перець, трохи червоного перцю, лавровий лист. У цьому випадку кількість суміші залежить від кількості м’яса.

Дивіться також:  Що приготувати на вечерю швидко: 12 смачних рецептів з простих продуктів

Укласти в ємність м’ясо, цибулю, приготовлену суміш, посолити за смаком. Залити м’ясо білим сухим вином ( на вибір «Совіньйон», «Ркацителі», «Цинандалі» або подібним). Залити підготовлену масу так, щоб вино трохи закривало м’ясо. Ще видавити лимон. Закрити м’ясо для шашлику кришкою і залишити на три години для маринування.

Потім м’ясо з шампурами смажити над вугіллям, збризкуючи вином (щоб вийшло соковитим),

На дно ємності стелять лаваш або денце хлібної одиниці. По мірі готовності м’ясо знімають з шампурів прямо в ємність. Нарізають кільцями цибулю, посипають їм м’ясо, туди ж выдавляют гранат (або посипають гранатовими зернятками), все перемішати, накрити кришкою і дати постояти 10 хвилин.

Як гарнір подають печені помідори і баклажани.

Як замаринувати шашлик зі свинини в маринаді з помідор