Страва подається до столу в холодному вигляді.
Смачний рецепт баклажанів з рисом по-австрійськи
Вам знадобиться:
- Баклажани — 2 шт.
- Цибуля — 3 шт.
- Яйце — 1 шт.
- Сир тертий — 1 ст. л.
- Рослинне масло — 1 ст. л.
- Рис — 1 ст. л.
- М’ясо — 150 г
- Сіль, перець — за смаком
Приготування
- Розріжте вздовж плоди баклажанів на 2 частини.
- На поверхні розрізаною м’якоті зробіть надрізи хрест-навхрест.
- Вкладіть половинки розрізом вниз на сковороду, щоб обсмажити в рослинній олії.
- Відваріть рис.
- Потушкуйте в маслі нарізану цибулю.
- М’ясо наріжте на шматочки і потушкуйте в маслі.
- Потім ложкою видаліть м’якоть. Поріжте і змішайте її з тушкованим луком, ясом відварним рисом. Це буде начинка.
- Ще в начинку додайте збите сире яйце. Потім посоліть її, поперчіть і перемішайте.
- Половинки плодів заповніть підготовленою начинкою.
- Зверху посипте тертим сиром, збризніть рослинним маслом.
- Запікайте фаршировані баклажани в духовці до готовності.
Приємно їсти !
Страва з баклажанів з горіхами швидко і смачно
Необхідні продукти:
- Баклажани — 4 шт.
- Ріпчаста цибуля — 150 г
- Очищені волоські горіхи — 140 г
- Рослинне масло — 80 мл
- Чорний мелений перець, сіль, петрушка — за смаком
Для соусу:
- Борошно — 20 г
- Молоко — 100 мл
- Яйце — 2 шт.
Спосіб приготування
- У плодів баклажанів відріжте плодоніжки.
- З боку плодоніжок відріжте кришечку і вийміть серцевину.
- Підготовлені плоди покладіть в підкислену воду, щоб не почорніли.
- Дрібно наріжте вийняту з м’якоть плодів і ріпчасту цибулю.
- Потім стушкуйте їх частини масла, щоб вони обм’якли й пожовкло.
- До суміші додайте товчені волоські горіхи. сіль, перець і подрібнену зелень петрушки.
- Цією сумішшю наповніть баклажани і закрийте кришечку.
- Потім покладіть баклажани фаршировані в плоску форму для запікання. Сюди ж додайте невелику кількість води. А плоди з начинкою полийте зверху ще залишилися олією.
- Запікайте в духовці на помірному вогні до повної готовності.
- Приготуйте соус. Для цього, обсмажте борошно з олією. Потім додайте молоко і, не знімаючи з вогню, розмішайте до однорідної рідкої кашки.
- Зніміть соус з вогню і, після того як він трохи охолоне, розмішайте в ньому 2 сирих яйця.
- На спечені баклажани вилийте соус і знову ненадовго поставте їх у духовку.
Приємного апетиту !
Відео про те, як смачно приготувати баклажани з м’ясним фаршем в духовці
Подивіться яке цікаве блюдо можна приготувати з баклажанами і фаршем в томатному соусі.
Всі запрпопоновані рецепти відрізняються своєю оригінальністю і незвичайним смаком. Готуйте та смакуйте. Вам сподобається.
Сторінка: 1 2