Баклажани фаршировані — 5 смачних рецептів з баклажанів

Страва подається до столу в холодному вигляді.

Смачний рецепт баклажанів з рисом по-австрійськи

Вам знадобиться:

  • Баклажани — 2 шт.
  • Цибуля — 3 шт.
  • Яйце — 1 шт.
  • Сир тертий — 1 ст. л.
  • Рослинне масло — 1 ст. л.
  • Рис — 1 ст. л.
  • М’ясо — 150 г
  • Сіль, перець — за смаком

Приготування

  1. Розріжте вздовж плоди баклажанів на 2 частини.
  2. На поверхні розрізаною м’якоті зробіть надрізи хрест-навхрест.
  3. Вкладіть половинки розрізом вниз на сковороду, щоб обсмажити в рослинній олії.
  4. Відваріть рис.
  5. Потушкуйте в маслі нарізану цибулю.
  6. М’ясо наріжте на шматочки і потушкуйте в маслі.
  7. Потім ложкою видаліть м’якоть. Поріжте і змішайте її з тушкованим луком, ясом відварним рисом. Це буде начинка.
  8. Ще в начинку додайте збите сире яйце. Потім посоліть її, поперчіть і перемішайте.
  9. Половинки плодів заповніть підготовленою начинкою.
  10. Зверху посипте тертим сиром, збризніть рослинним маслом.
  11. Запікайте фаршировані баклажани в духовці до готовності.

Приємно їсти !

Страва з баклажанів з горіхами швидко і смачно

Необхідні продукти:

  • Баклажани — 4 шт.
  • Ріпчаста цибуля — 150 г
  • Очищені волоські горіхи — 140 г
  • Рослинне масло — 80 мл
  • Чорний мелений перець, сіль, петрушка — за смаком

Для соусу:

  • Борошно — 20 г
  • Молоко — 100 мл
  • Яйце — 2 шт.

Спосіб приготування

  1. У плодів баклажанів відріжте плодоніжки.
  2. З боку плодоніжок відріжте кришечку і вийміть серцевину.
  3. Підготовлені плоди покладіть в підкислену воду, щоб не почорніли.
  4. Дрібно наріжте вийняту з м’якоть плодів і ріпчасту цибулю.
  5. Потім стушкуйте їх частини масла, щоб вони обм’якли й пожовкло.
  6. До суміші додайте товчені волоські горіхи. сіль, перець і подрібнену зелень петрушки.
  7. Цією сумішшю наповніть баклажани і закрийте кришечку.
  8. Потім покладіть баклажани фаршировані в плоску форму для запікання. Сюди ж додайте невелику кількість води. А плоди з начинкою полийте зверху ще залишилися олією.
  9. Запікайте в духовці на помірному вогні до повної готовності.
  10. Приготуйте соус. Для цього, обсмажте борошно з олією. Потім додайте молоко і, не знімаючи з вогню, розмішайте до однорідної рідкої кашки.
  11. Зніміть соус з вогню і, після того як він трохи охолоне, розмішайте в ньому 2 сирих яйця.
  12. На спечені баклажани вилийте соус і знову ненадовго поставте їх у духовку.
Дивіться також:  Як засолити горбушу в домашніх умовах — різні способи (рецепти)

Приємного апетиту !

Відео про те, як смачно приготувати баклажани з м’ясним фаршем в духовці

Подивіться яке цікаве блюдо можна приготувати з баклажанами і фаршем в томатному соусі.

Всі запрпопоновані рецепти відрізняються своєю оригінальністю і незвичайним смаком. Готуйте та смакуйте. Вам сподобається.