Баклажани в духовці: 7 рецептів смачно запечених баклажанів

Вам знадобиться:

  • Болгарський перець — 10-12 стручків
  • Баклажани середнього розміру — 3 шт.
  • М’якуш скибочки білого хліба — 1 шт.
  • Цибуля — 1 шт.
  • Помідори — 4 шт.
  • Молоко — трохи
  • Рослинне масло, перець, часник, сіль — за смаком

Приготування

  1. У солодкого перцю зріжте верхівки і видаліть насіння.
  2. Баклажани спечіть в духовці, щоб зняти з них шкірку.
  3. Потім поріжте дрібно ножем.
  4. М’якуш білого хліба замочити в молоці, щоб потім перемішати з порубаними баклажанами.
  5. Дрібно наріжте цибулю і підсмажте на рослинній олії.
  6. З’єднайте обсмажену цибулю з баклажанної масою. Посоліть, поперчіть, додайте товчений часник і добре перемішайте.
  7. Перш за все, цією масою нафаршируйте стручки перцю і укладіть їх у глибоку форму для запікання.
  8. Приготуйте заливку. Для цього, наріжте скибочками помідори і трохи стушкуйте їх на сковороді, щоб вони дали сік.
  9. Залийте цією заливкою фаршировані перці.
  10. Ще додайте трохи сметани.
  11. Поставте форму в духовку на 35-40 хвилин до готовності.

Баклажанові чіпси в духовці

Потрібно:

  • Баклажан — большоцй — 1 шт.
  • Італійська суміш — 2 ч. л.
  • Твердий сир — 4 ст. л.
  • Олія рослинна

Спосіб приготування

  1. Баклажани вимити. Чистити не треба.
  2. Поріжте плід гуртками, щоб товщина була не більше 2 мм
  3. На деко постеліть промаслений кальку, щоб покласти на неї всі нарізані кружечки.
  4. Намажте кружечки маслом, посипте італійської сумішшю і тертим сиром.
  5. Поставте деко в духовку, щоб запікати при температурі 180 градусів протягом 15 хвилин.
  6. Дайте кружочкам охолонути, щоб вони стали чіпсами через 2 години.
  7. Насамперед, охолодження має відбуватися при кімнатній температурі.

Запечені баклажани під соусом бешамель

Всі пропорції продуктів в даному рецепті беріть так, щоб вони відповідали вашим смаком.

Приготування

  1. Наріжте плоди уздовж.
  2. Обдайте окропом.
  3. Покладіть під прес на 2-3 години, до тих пір, поки не витече гіркий відвар.
  4. Потім очистити від верхньої шкірки, розріжте навпіл і вийміть насіння.
  5. Прокип’ятіть 1 раз.
  6. Потім перекладіть в горщик, облийте соусом бешамель і сметаною.
  7. Ще посипте тертим сиром, щоб створити невелику гостроту.
  8. Поставте горщик в гарячу духовку, для створення рум’яної скоринки.
Дивіться також:  Морквяна запіканка як у садку зі смаком дитинства

В результаті, баклажани в духовці за таким рецептом виходять дуже смачними.

Баклажановий пиріг — рецепт надзвичайно смачний

Необхідно:

  • Баклажани невеликі -5-6 шт.
  • М’ясний фарш — 1 кг
  • Цибуля — 3 шт.
  • Сир — 50 г
  • Томатний сік з м’якоттю — 2 склянки
  • Молоко — 3/4 склянки
  • Яйце — 4 шт.
  • Сіль, перець, кріп, петрушка — за смаком

Приготування

  1. Баклажани розріжте на 4 частини вздовж.
  2. В першу чергу, обсмажте їх на рослинному маслі.
  3. У глибоку сковороду покладіть скоринкою вниз половину обсмажених баклажанів. Це буде перший шар.
  4. Між укладеними частинами покладіть шматочки вершкового масла.
  5. Другим шаром покладіть фарш, який попередньо потрібно посолити, поперчити і додати нарізану петрушку і кріп.
  6. Третім шаром у вас повинен бути покладений смажену цибулю.
  7. Четвертим шаром — знову частини баклажан, які повинні лежати, тепер вже, корочками вгору.
  8. Щоб приготувати заливку, змішайте в 3/4 склянки молока 4 яйця і збийте.
  9. Потім натріть на крупній тертці сир, який змішайте зі збитими яйцями.
  10. Залийте цією сумішшю вміст сковороди.
  11. Поставте сковороду в духовку.
  12. Запікайте баклажани в духовці 40-50 хвилин.