Вам знадобиться:
- Болгарський перець — 10-12 стручків
- Баклажани середнього розміру — 3 шт.
- М’якуш скибочки білого хліба — 1 шт.
- Цибуля — 1 шт.
- Помідори — 4 шт.
- Молоко — трохи
- Рослинне масло, перець, часник, сіль — за смаком
Приготування
- У солодкого перцю зріжте верхівки і видаліть насіння.
- Баклажани спечіть в духовці, щоб зняти з них шкірку.
- Потім поріжте дрібно ножем.
- М’якуш білого хліба замочити в молоці, щоб потім перемішати з порубаними баклажанами.
- Дрібно наріжте цибулю і підсмажте на рослинній олії.
- З’єднайте обсмажену цибулю з баклажанної масою. Посоліть, поперчіть, додайте товчений часник і добре перемішайте.
- Перш за все, цією масою нафаршируйте стручки перцю і укладіть їх у глибоку форму для запікання.
- Приготуйте заливку. Для цього, наріжте скибочками помідори і трохи стушкуйте їх на сковороді, щоб вони дали сік.
- Залийте цією заливкою фаршировані перці.
- Ще додайте трохи сметани.
- Поставте форму в духовку на 35-40 хвилин до готовності.
Баклажанові чіпси в духовці
Потрібно:
- Баклажан — большоцй — 1 шт.
- Італійська суміш — 2 ч. л.
- Твердий сир — 4 ст. л.
- Олія рослинна
Спосіб приготування
- Баклажани вимити. Чистити не треба.
- Поріжте плід гуртками, щоб товщина була не більше 2 мм
- На деко постеліть промаслений кальку, щоб покласти на неї всі нарізані кружечки.
- Намажте кружечки маслом, посипте італійської сумішшю і тертим сиром.
- Поставте деко в духовку, щоб запікати при температурі 180 градусів протягом 15 хвилин.
- Дайте кружочкам охолонути, щоб вони стали чіпсами через 2 години.
- Насамперед, охолодження має відбуватися при кімнатній температурі.
Запечені баклажани під соусом бешамель
Всі пропорції продуктів в даному рецепті беріть так, щоб вони відповідали вашим смаком.
Приготування
- Наріжте плоди уздовж.
- Обдайте окропом.
- Покладіть під прес на 2-3 години, до тих пір, поки не витече гіркий відвар.
- Потім очистити від верхньої шкірки, розріжте навпіл і вийміть насіння.
- Прокип’ятіть 1 раз.
- Потім перекладіть в горщик, облийте соусом бешамель і сметаною.
- Ще посипте тертим сиром, щоб створити невелику гостроту.
- Поставте горщик в гарячу духовку, для створення рум’яної скоринки.
В результаті, баклажани в духовці за таким рецептом виходять дуже смачними.
Баклажановий пиріг — рецепт надзвичайно смачний
Необхідно:
- Баклажани невеликі -5-6 шт.
- М’ясний фарш — 1 кг
- Цибуля — 3 шт.
- Сир — 50 г
- Томатний сік з м’якоттю — 2 склянки
- Молоко — 3/4 склянки
- Яйце — 4 шт.
- Сіль, перець, кріп, петрушка — за смаком
Приготування
- Баклажани розріжте на 4 частини вздовж.
- В першу чергу, обсмажте їх на рослинному маслі.
- У глибоку сковороду покладіть скоринкою вниз половину обсмажених баклажанів. Це буде перший шар.
- Між укладеними частинами покладіть шматочки вершкового масла.
- Другим шаром покладіть фарш, який попередньо потрібно посолити, поперчити і додати нарізану петрушку і кріп.
- Третім шаром у вас повинен бути покладений смажену цибулю.
- Четвертим шаром — знову частини баклажан, які повинні лежати, тепер вже, корочками вгору.
- Щоб приготувати заливку, змішайте в 3/4 склянки молока 4 яйця і збийте.
- Потім натріть на крупній тертці сир, який змішайте зі збитими яйцями.
- Залийте цією сумішшю вміст сковороди.
- Поставте сковороду в духовку.
- Запікайте баклажани в духовці 40-50 хвилин.