Броколі в духовці — 6 рецептів запеченої капусти броколі

Готову страву прикрасьте крес-салатом.

Картопля з брокколі під сиром в духовці

Обов’язково включіть таке блюдо для сімейного меню. Готується просто і завжди виходить смачно.

Потрібно:

  • Брокколі — 1 кг
  • Картопля — 750 г
  • Плавлений сир — 200 г
  • Твердий сир — 50 г
  • Вершкове масло — 1/2 ст. л.
  • Молоко — 1 стакан
  • Вода — 1 стакан
  • Чорний мелений перець — 1 щіпка
  • Тертий мускатний горіх — за смаком
  • Сіль — за смаком

Приготування рецепта

  1. Брокколі добре промийте і розріжте вздовж по товстим стеблах.
  2. Картоплю відваріть в мундирі. Остудіть і пропустіть через м’ясорубку або дрібно наріжте.
  3. Цибулю наріжте і спасеруйте на олії.
  4. У ємності з’єднайте розрізану капусту з обсмаженою цибулею. Потім влийте воду, посоліть, поперчіть, перемішайте і тушкуйте 10 хвилин.
  5. Потім сюди ж додайте молоко, підготовлений картопля, плавлений сир, мускатний горіх. Все перемішайте.
  6. Форму для запікання змастіть жиром і викладіть готову масу, розрівняйте.
  7. Зверху посипте натертим твердим сиром.
  8. Запікайте в духовці до готовності.

Приємного апетиту !

Брокколі, запечена під соусом бешамель

Потрібні продукти:

  • Суцвіття броколі — 500 г
  • Молоко — 3/4 склянки
  • Пшеничне борошно — 1 ст. л.
  • Вершкове масло — 1 ст. л.
  • Сметана — 2 ст. л.
  • Твердий сир — 100 г
  • Яйце — 1 шт.
  • Сіль — за смаком
  • Чорний мелений перець — 1 щіпка

Процес готування

  1. Розтопіть масло і додайте борошно. Деякий час підігрійте, при цьому, подрумянивать не потрібно.
  2. Приготовану засмажку з’єднайте з молоком, розтираючи ложкою до отримання однорідного крему.
  3. Сир натріть на дрібній тертці.
  4. Сметану ретельно перемішайте з яєчним жовтком. Потім змішайте її з засмажкою, додаючи одночасно тертий сир. Приправте сіллю і чорним перцем. Соус бешамель готовий.
  5. Суцвіття брокколі зваріть і перекладіть в жаротривку посуд.
  6. Залийте соусом бешамель капусту і запікайте в духовці 25 хвилин або в НВЧ при максимальній потужності 10-15 хвилин
Дивіться також:  Рисова запіканка в духовці з яловичим язиком

Приємно їсти !

Червона риба з брокколі у вершковому соусі в духовці

Потрібно:

  • Філе форелі — 500 г
  • Заморожена брокколі — 200 г
  • Заморожена кольорова капуста — 200 г
  • Сир — 100 г
  • Вершки — 150 мл
  • Яйця — 4 шт.
  • Вершкове масло — 15 г
  • Сіль, перець — за смаком

Приготування

  1. У каструлі закип’ятіть воду, посоліть, відваріть брокколі і цвітну капусту до напівготовності.
  2. Остудіть овочі і наріжте.
  3. Філе форелі теж наріжте шматочками.
  4. Приготуйте соус: Для цього, сир натріть на дрібній тертці. У мисці збийте яйця, влийте вершки, додайте сир і все добре збийте вінчиком або виделкою. Посоліть, поперчіть і ще раз перемішайте.
  5. Візьміть форму для запікання з високими бортами і змастіть вершковим маслом.
  6. У форму, чергуючи шарами , укладайте цвітну капусту, брокколі і нарізану рибу.
  7. Зверху залийте всі верстви приготованим соусом.
  8. Запікайте в духовці при 200 градусах С протягом 30 хвилин. Верх запіканки повинен зарум’янитися.