Готову страву прикрасьте крес-салатом.
Картопля з брокколі під сиром в духовці
Обов’язково включіть таке блюдо для сімейного меню. Готується просто і завжди виходить смачно.
Потрібно:
- Брокколі — 1 кг
- Картопля — 750 г
- Плавлений сир — 200 г
- Твердий сир — 50 г
- Вершкове масло — 1/2 ст. л.
- Молоко — 1 стакан
- Вода — 1 стакан
- Чорний мелений перець — 1 щіпка
- Тертий мускатний горіх — за смаком
- Сіль — за смаком
Приготування рецепта
- Брокколі добре промийте і розріжте вздовж по товстим стеблах.
- Картоплю відваріть в мундирі. Остудіть і пропустіть через м’ясорубку або дрібно наріжте.
- Цибулю наріжте і спасеруйте на олії.
- У ємності з’єднайте розрізану капусту з обсмаженою цибулею. Потім влийте воду, посоліть, поперчіть, перемішайте і тушкуйте 10 хвилин.
- Потім сюди ж додайте молоко, підготовлений картопля, плавлений сир, мускатний горіх. Все перемішайте.
- Форму для запікання змастіть жиром і викладіть готову масу, розрівняйте.
- Зверху посипте натертим твердим сиром.
- Запікайте в духовці до готовності.
Приємного апетиту !
Брокколі, запечена під соусом бешамель
Потрібні продукти:
- Суцвіття броколі — 500 г
- Молоко — 3/4 склянки
- Пшеничне борошно — 1 ст. л.
- Вершкове масло — 1 ст. л.
- Сметана — 2 ст. л.
- Твердий сир — 100 г
- Яйце — 1 шт.
- Сіль — за смаком
- Чорний мелений перець — 1 щіпка
Процес готування
- Розтопіть масло і додайте борошно. Деякий час підігрійте, при цьому, подрумянивать не потрібно.
- Приготовану засмажку з’єднайте з молоком, розтираючи ложкою до отримання однорідного крему.
- Сир натріть на дрібній тертці.
- Сметану ретельно перемішайте з яєчним жовтком. Потім змішайте її з засмажкою, додаючи одночасно тертий сир. Приправте сіллю і чорним перцем. Соус бешамель готовий.
- Суцвіття брокколі зваріть і перекладіть в жаротривку посуд.
- Залийте соусом бешамель капусту і запікайте в духовці 25 хвилин або в НВЧ при максимальній потужності 10-15 хвилин
Приємно їсти !
Червона риба з брокколі у вершковому соусі в духовці
Потрібно:
- Філе форелі — 500 г
- Заморожена брокколі — 200 г
- Заморожена кольорова капуста — 200 г
- Сир — 100 г
- Вершки — 150 мл
- Яйця — 4 шт.
- Вершкове масло — 15 г
- Сіль, перець — за смаком
Приготування
- У каструлі закип’ятіть воду, посоліть, відваріть брокколі і цвітну капусту до напівготовності.
- Остудіть овочі і наріжте.
- Філе форелі теж наріжте шматочками.
- Приготуйте соус: Для цього, сир натріть на дрібній тертці. У мисці збийте яйця, влийте вершки, додайте сир і все добре збийте вінчиком або виделкою. Посоліть, поперчіть і ще раз перемішайте.
- Візьміть форму для запікання з високими бортами і змастіть вершковим маслом.
- У форму, чергуючи шарами , укладайте цвітну капусту, брокколі і нарізану рибу.
- Зверху залийте всі верстви приготованим соусом.
- Запікайте в духовці при 200 градусах С протягом 30 хвилин. Верх запіканки повинен зарум’янитися.