Сьогодні знову будемо займатися заготовками на зиму. Мене зацікавила ікра з помідорів і я хочу приготувати її різними способами, розлити в банки і поставити в свій домашній погріб.
Ікру своїми руками в домашніх умовах можна зробити різну, а саме: ікру з різних овочів, бурякову ікру, ікру з перцю, кабачкову ікру, ікру із зелених помідор, грибну ікру.
Я припускаю вже зараз, як я дістану взимку баночку з томатною ікрою і буду готувати з неї перші і другі страви. Вона прискорить процес готування і звільнить від зайвих пригод в магазин.
План статті:
- Ікра з томатів на зиму з морквою і цибулею без стерилізації
- Відео про те, як приготувати на зиму ікру із зелених помідор через м’ясорубку
- Томатна ікра на зиму з баклажанами і солодким перцем
- Рецепт ікри з помідорів і перцю в банках своїми руками — відео рецепт
Ікра з помідорів на зиму з морквою і цибулею без стерилізації
Заготівля з баночки стане в нагоді для приготування солянки, борщу можна подати до м’яса, риби і овочевих страв.
Потрібно:
- помідори — 6 кг
- морква — 3 кг
- цибуля ріпчаста — 2 кг
- рослинне масло — 0.5 літра
- оцет 9% — 6 ч. ложок
- сіль — 4 ст. ложки
- перець чорний мелений — 2 ч. ложки
- цукор — за бажанням на смак
Тактика дій:
1. В першу чергу очищаємо цибулю, моркву, помідори.
2. Шматочки томатів поміщаємо в блендер і подрібнюємо.
3. Подрібнені томати виливаємо у великий таз для варіння.
4. Нарізані шматочки моркви завантажуємо в блендер і теж подрібнюємо.
5. Подрібнену моркву викладаємо до подрібненим помідорів в тазику.
6. Цибулю нарізаємо шматочками і насипаємо в блендер для подрібнення.
7. Цибулю з блендера додаємо до помідорів і моркви в тазик.
8. Додаємо в тазик ще рослинне масло, сіль, чорний мелений перець, лавровий лист і все добре перемішуємо.
9. Далі варимо на середньому вогні 1.5 — 2 години при постійному помішуванні. У самому кінці варіння додаємо цукор (за вашим бажанням). За 2 хвилини до кінця варіння наливаємо оцет. Ось і все — ікра з помідорів готова.
10. Чисті банки можна простерилізувати в мікрохвильовій печі протягом 3 хвилин.
11. Готову ікру в гарячому вигляді розливаємо по банках і відразу закручуємо кришками.
12. Банки перевертаємо і закутуємо до охолодження.
Відео про те, як приготувати на зиму ікру із зелених помідор через м’ясорубку
Ікра з помідорів виходить оригінальною, незважаючи на те, що вони не достиглі і ще зелені. Смак її кисло-солодкий з невеликою гостротою.
По своїй структурі, це зерниста маса, яку можна намазувати на хліб або використовувати в якості приправи до гарячих страв.
Томатна ікра на зиму з баклажанами і солодким перцем
Необхідні продукти:
- томати — 1.5 кг
- баклажани — 1 кг
- солодкий перець — 1 кг
- цибуля — 1.5 кг
- зелень кропу і петрушки — 50 г
- сіль — 150 г
- цукор — 30 г
- чорний мелений перець — 10 р
- перець мелений запашний — 10 г
- рослинне масло — 1 літр
Спосіб приготування:
- Нарізаємо баклажани кружечками товщиною 7-8 мм. Щоб баклажани не підгоріли — зріз має бути рівним, а не з рваними краями.
- Плоди перцю опускаємо в киплячу воду на 3-5 хвилин, потім відразу охолоджуємо в холодній воді і знімаємо шкірку. Після цього вирізаємо насіння і нарізаємо плоди дрібними шматочками.
- Кружечки баклажанів варимо в киплячій воді 12-15 хвилин, охолоджуємо у воді і пропускаємо через м’ясорубку.
- Цибулю також нарізаємо дрібними кільцями і трохи прожарим в рослинному маслі.
- Настала черга помідорів, які теж пропускаємо через м’ясорубку.
- Зелень кропу і петрушки дрібно нарізаємо.
- У варильному тазику змішуємо всі підготовлені продукти, додаємо сіль, цукор і прянощі. Ставимо на вогонь, розігріваємо до 80-90 градусів, перемішати і відразу розливаємо в банки.
- Банки ставимо стерилізувати в киплячій воді: пів-літрові — 70 хвилин, літрові — 80 хвилин.
Гарячі банки закутуємо до охолодження.
Ікра з помідорів і перцю в банках своїми руками — відео рецепт
Подивіться простий і швидкий рецепт по готуванні червоних томатів на зиму.
Ви дізналися рецепти приготування смачних домашніх томатів. Погодьтеся, консервування процес трудомісткий, але він забувається при вигляді безлічі заготовок в домашньому сховище. Тому що приходить задоволення і спокій — запаси на зиму є !