Компот з полуниці (вікторії) на зиму: 8 кращих рецептів полуничного компоту

Спосіб цей не складний, але компоти не мають красивого вигляду: блідо пофарбовані, ягоди спливуть, у банку більше сиропу, ніж ягід. Тому рекомендується:

Для збереження кольору полуниці на 1 літр сиропу можна додати 4 г лимонної кислоти або один стакан соку червоної смородини.

Компот з полуниці на зиму — кращий рецепт із збереженням забарвлення ягід в банку

Продукти:

  • 1 кг ягід полуниці
  • 250 г цукру

Приготування рецепту:

Підготовлені, чисті ягоди укладають в емальований посуд, пересипаючи їх шарами цукровим піском і ставлять на ніч у холодне приміщення.

На наступний день ягоди полуниці виймають і обережно перекладають у підготовлені банки.

Утворився сік з цукром нагрівають до 80 градусів С і заливають ним ягоди. Банки прикривають кришками і ставлять у підігріту воду на підставки і при 80 градусах З витримують:

  • півлітрові банки — 7 — 8 хвилин (при киплячій воді — витримують 3 хвилини)
  • літрові банки — 12 — 15 хвилин (при киплячій воді — витримують 5 хвилин)

Потім банки виймають, закочують і ставлять догори дном.

Полуниця, приготовлена цим способом, зберігає забарвлення і смак.

Полуничний компот з соком з ягід полуниці

Продукти:

  • 1 літр соку з ягід (можна з відбракованих ягід)
  • 300 г цукру

Приготування:

Оброблені й чисті ягоди вікторії укладають у підготовлені банки до плічок.

Потім заливають соком з ягід полуниці, прикривають кришками і ставлять у каструлю з водою на пастеризацію (прогрів).

Час і температурний прогрів за першим рецептом.

Компот з полуниці на зиму без цукру

Приготування рецепту:

Помиті і оброблені ягоди полуниці розкладають у банки до плічок.

Гарячою водою або соком з відбракованих ягід — без цукру заливають ягоди в банках.

Дивіться також:  Ікра з буряка на зиму — найсмачніші рецепти бурякової ікри

Прогрівають (пастеризують) як в першому рецепті.

Потім банки дістають закочують і перевертають догори дном.

Компот з полуниці— п’ятихвилинка : швидкий рецепт на зиму без стерилізації

Продукти:

  • 1 кг полуниці
  • 300 г цукру

Приготування рецепту:

Покладіть в емальовану каструлю підготовлені ягоди, пересипте пошарово цукром і витримайте в прохолодному приміщенні до появи соку.

Потім поставте каструлю на слабкий вогонь і струшуйте вміст час від часу.

Содержимую масу довести до 85 — 90 градусів С і витримати при цій температурі 5 хвилин.

Після прогріву ягоди з соком швидко розкладають по банках, заповнюючи їх до самого верху (під кришку) по черзі з негайною закачуванням і ставлять догори дном.

Знайте, що: При заповненні відразу декількох банок і одночасної закатці ягоди охолоджуються, зменшуються в об’ємі і в банку залишається повітря, яке в подальшому може служити причиною появи цвілі.