Компот з полуниці (вікторії) на зиму: 8 кращих рецептів полуничного компоту

Тому цей спосіб можна рекомендувати в тому випадку, якщо необхідно переробити велику кількість ягід за короткий термін або немає можливості застосувати прогрів їх в банках. Компоти виходять невисокої якості — ягоди мнуться при розливі по банкам.

Полуничний компот на зиму з соком червоної смородини

Продукти:

  • 1 літр соку червоної смородини
  • 400 р цукру

Приготування рецепту:

Підготовлені ягоди розкладають у чисті банки по плічка.

Сік червоної смородини підігрівається до 80 градусів с З цукром і залити в банки з ягодами. Банки ставляться в ємність з водою для стерилізації при такій же температурі: півлітрові банки — 10 хвилин, літрові — 15 хвилин. Далі закочуються кришками і перевертаються догори дном.

Сік червоної смородини містить желюючі речовини, які обволікають ягоди, вони не спливають і зберігають своє забарвлення.

Компоти з полуниці (вікторії) відрізняються нестійкістю вітаміну Р, тому їх доцільно включати в харчування у першій половині зими.

Компот з полуниці з вишнею

Продукти:

  • 0.5 кг вишні
  • 0.5 кг полуниці
  • 400 р цукру
  • 3 г лимонної кислоти

Приготування:

  1. Добре промийте вишню.
  2. Очистіть і промийте полуницю.
  3. Покладіть ягоди разом в банку.
  4. Залийте ягоди в банку окропом, через 5 хвилин злийте.
  5. Воду ще раз прокип’ятіть.
  6. Засипте ягоди цукром, додайте лимонну кислоту.
  7. Залийте водою 90 градусів С і закрийте банку.
  8. Переверніть шийкою вниз, укутайте.
  9. Через 2 — 3 дні перенесіть у прохолодне місце.

Компот — асорті: з полуниці, з вишні, з агрусу — відео рецепт

На початку зберігання часто перевіряйте свої заготовки, немає шлюбу або цвілі. Зберігають компот з банками в темному і сухому місці. Термін придатності — не більше 1.5 – 2 років.

Дивіться також:  Лечо на зиму в домашніх умовах — рецепти заготовок з овочів