Тому цей спосіб можна рекомендувати в тому випадку, якщо необхідно переробити велику кількість ягід за короткий термін або немає можливості застосувати прогрів їх в банках. Компоти виходять невисокої якості — ягоди мнуться при розливі по банкам.
Полуничний компот на зиму з соком червоної смородини
Продукти:
- 1 літр соку червоної смородини
- 400 р цукру
Приготування рецепту:
Підготовлені ягоди розкладають у чисті банки по плічка.
Сік червоної смородини підігрівається до 80 градусів с З цукром і залити в банки з ягодами. Банки ставляться в ємність з водою для стерилізації при такій же температурі: півлітрові банки — 10 хвилин, літрові — 15 хвилин. Далі закочуються кришками і перевертаються догори дном.
Сік червоної смородини містить желюючі речовини, які обволікають ягоди, вони не спливають і зберігають своє забарвлення.
Компоти з полуниці (вікторії) відрізняються нестійкістю вітаміну Р, тому їх доцільно включати в харчування у першій половині зими.
Компот з полуниці з вишнею
Продукти:
- 0.5 кг вишні
- 0.5 кг полуниці
- 400 р цукру
- 3 г лимонної кислоти
Приготування:
- Добре промийте вишню.
- Очистіть і промийте полуницю.
- Покладіть ягоди разом в банку.
- Залийте ягоди в банку окропом, через 5 хвилин злийте.
- Воду ще раз прокип’ятіть.
- Засипте ягоди цукром, додайте лимонну кислоту.
- Залийте водою 90 градусів С і закрийте банку.
- Переверніть шийкою вниз, укутайте.
- Через 2 — 3 дні перенесіть у прохолодне місце.
Компот — асорті: з полуниці, з вишні, з агрусу — відео рецепт
На початку зберігання часто перевіряйте свої заготовки, немає шлюбу або цвілі. Зберігають компот з банками в темному і сухому місці. Термін придатності — не більше 1.5 – 2 років.