Куряча грудка в духовці: 9 рецептів приготування соковитого філе

2. Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями.

3. Готуємо соус, для цього в миску викладаємо: майонез, сметану, видавлюємо часник, додаємо паприку, перчимо, кладемо тертий сир.

4. Ще додаємо кріп і добре перемішуємо.

5. Беремо будь-яку зручну для вас форму, змащуємо олією боки, дно і починаємо викладати шматочки філе, яке потрібно поперчити.

6. На філе викладаємо половину приготованого соусу і розмазуємо його з філе.

7. На шар соусу акуратно кладемо нарізану цибулю, перчимо його, і зверху рівним другим шаром розкладемо пластинки грудки.

8. На шматочки м’яса намазуємо другу частину соусу, на шар якого розкладаємо цибулю.

9. Зверху розсипаємо натертий сир.

10. Ставимо форму в духовку на 25 хвилин нагріту до 190-200 градусів.

Прикрашаємо кропом і подаємо до столу.

Відео про те, як приготувати грудку в рукаві

Готувати м’ясо в рукаві простіше простого, приготоване з ароматними травами воно нікого не залишить байдужим.

Куряча грудка запечена з томатним соусом

Потрібно:

  • філе курки — 500 г
  • бекон — 300 г
  • помідори — 500 г
  • сир твердих сортів — 200 г
  • вершки нежирні-200 мл
  • масло вершкове — 30 г
  • листя базиліка — 30 г
  • чорний мелений перець, сіль — за смаком

Приготування

  1. Вимийте філе, злегка обсушіть серветкою, зробіть в кожному шматочку зробіть невеликі надрізи, вкладіть в них дрібно нарізаний сир і подрібнене листя базиліка. Зверху посипте меленим чорним перцем і сіллю.
  2. Помідори промийте, покладіть в окріп на 1-2 хвилини, очистіть від шкірки і розімніть в кашку, додайте перець і сіль. Все ретельно перемішайте до однорідної маси.
  3. Підготовлене філе оберніть скибочками бекону, перекладіть на дно змащеної маслом форми і залийте приготовленим томатним соусом, змішаним з вершками.
  4. Поставте форму в духовку і запікайте 20-30 хвилин при температурі 180-200 градусів.
  5. Готову запіканку розріжте на порційні шматки, прикрасьте листочками базиліку і подавайте в гарячому вигляді.
Дивіться також:  Горбуша в духовці. 7 рецептів запікання соковитою червоною риби

Приємно їсти !

Запіканка з м’яса курки з пекінською капустою

Інгредієнти:

  • куряча грудки — 500 г
  • капуста пекінська 300 г
  • яйця — 3 шт.
  • масло вершкове — 70 г
  • зелень кропу, сіль — за смаком

Спосіб приготування

  1. Філе курки посипати невеликою кількістю замороженого і натертого стружкою вершкового масла і потім відбити.
  2. Пекінську капусту вимити, подрібнити, змішати зі збитими яйцями, потім посолити і ретельно перемішати.
  3. Заздалегідь підготовлене філе викласти у форму, яку попередньо змастити олією. Зверху викласти рівне яєчно-капустяну суміш.
  4. Заповнену форму поставити в духовку і запікати при температурі 180-200 градусів у продовженні 30-40 хвилин.
  5. Коли запіканка буде готова, потрібно посипати зверху рубаною зеленню кропу.