Куряча грудка в духовці: 9 рецептів приготування соковитого філе

Приємного апетиту !

Відео про те, як просто приготувати філе курки у фользі

У фользі м’ясо виходить соковитим і ароматним з хрусткою скоринкою.

Як приготувати куряче філе з картоплею в духовці

Таким способом можна приготувати обід або вечерю для всієї родини, коли соковита запіканка, до якої присутній куряча грудка з картоплею наситить організм і всі будуть задоволені.

Інгредієнти:

  • 1 куряча грудка
  • 4-6 картоплин
  • 1 цибулина
  • 30 г вершкового масла
  • 20 г борошна
  • 200 г молока
  • 1 яйце
  • 60 г сиру
  • сіль, перець

Спосіб приготування

1. На розпеченій сковороді розтоплюємо вершкове масло і додаємо в нього ложку борошна, потім обсмажуємо все разом 2 хвилини.

2. Далі поступово вливаємо молоко, активно розмішуючи все віночком, розбиваючи грудочки. Соус солимо і перчимо, даємо йому трохи охолонути, тому що будемо додавати сире яйце.

3. Після того, як соус трошки охолов, він став ще густішим, додаємо в нього сире яйце і ще раз дуже ретельно розмішуємо.

4. Нарізаємо 2 філе (1 куряча грудка) на невеликі шматочки, трохи посолимо і поперчимо.

5. Додаємо у нарізане філе 3 ст. ложки соусу і все перемішаємо, даємо трохи постояти для кращої просочення соусом.

6. На дно форми для випічки викладаємо половину нарізаного півкільцями цибулі і зверху на нього слідом розкладемо шматочки м’яса із соусом.

7. На великій тертці натираємо картоплю і розкладаємо зверху на м’ясо, трохи солимо і зверху розподіляємо залишився лук.

8. Далі виливаємо соус і, трохи тормоша поверхню вмісту, допомагаємо вилочкою проникнути соусу всередину.

9. Потім покриваємо вміст форми зверху шаром натертого сиру і ставимо в духовку на 40 хвилин при температурі 180 градусів.

10. В результаті виходить дуже апетитне і соковите гаряче блюдо у вершковому соусі. Приємного апетиту !

Дивіться також:  Мясо тушковане. Як смачно загасити мясо (рецепти)