Приємного апетиту !
Відео про те, як просто приготувати філе курки у фользі
У фользі м’ясо виходить соковитим і ароматним з хрусткою скоринкою.
Як приготувати куряче філе з картоплею в духовці
Таким способом можна приготувати обід або вечерю для всієї родини, коли соковита запіканка, до якої присутній куряча грудка з картоплею наситить організм і всі будуть задоволені.
Інгредієнти:
- 1 куряча грудка
- 4-6 картоплин
- 1 цибулина
- 30 г вершкового масла
- 20 г борошна
- 200 г молока
- 1 яйце
- 60 г сиру
- сіль, перець
Спосіб приготування
1. На розпеченій сковороді розтоплюємо вершкове масло і додаємо в нього ложку борошна, потім обсмажуємо все разом 2 хвилини.
2. Далі поступово вливаємо молоко, активно розмішуючи все віночком, розбиваючи грудочки. Соус солимо і перчимо, даємо йому трохи охолонути, тому що будемо додавати сире яйце.
3. Після того, як соус трошки охолов, він став ще густішим, додаємо в нього сире яйце і ще раз дуже ретельно розмішуємо.
4. Нарізаємо 2 філе (1 куряча грудка) на невеликі шматочки, трохи посолимо і поперчимо.
5. Додаємо у нарізане філе 3 ст. ложки соусу і все перемішаємо, даємо трохи постояти для кращої просочення соусом.
6. На дно форми для випічки викладаємо половину нарізаного півкільцями цибулі і зверху на нього слідом розкладемо шматочки м’яса із соусом.
7. На великій тертці натираємо картоплю і розкладаємо зверху на м’ясо, трохи солимо і зверху розподіляємо залишився лук.
8. Далі виливаємо соус і, трохи тормоша поверхню вмісту, допомагаємо вилочкою проникнути соусу всередину.
9. Потім покриваємо вміст форми зверху шаром натертого сиру і ставимо в духовку на 40 хвилин при температурі 180 градусів.
10. В результаті виходить дуже апетитне і соковите гаряче блюдо у вершковому соусі. Приємного апетиту !