Курячий бульйон. Як зварити бульйон з курки (рецепти)

Для відтяжки:

  • Яловичина — 200 г
  • Курятина — 200 г
  • Яєчний білок — 2-3 шт.
  • Вода — 11/2 склянки
  • Зелень кропу

Приготування

  1. Обполосніть яловичину, покладіть жирної стороною на дно каструлі і налийте 4 ст. л. води.
  2. Ще додайте вимиті і нарізані невеликими шматочками цибулю, моркву, коріння і пучок зелені.
  3. Курку випатрайте, промийте, відокремте м’ясо від кісток, кістки разрубите і покладіть до яловичині.
  4. Накрийте каструлю кришкою, поставте на маленький вогонь. Потім, помішуючи, злегка підсмажте м’ясо. При необхідності потроху доливайте воду.
  5. Коли яловичина покриється блискучою плівкою, влийте воду для бульйону. Потім накрийте кришкою і дайте закипіти на сильному вогні 3 рази. Кожен раз знімайте піну.
  6. Потім покладіть промитий горох (або гриби), нарізану скибочками брюквами (або ріпу) і сіль. Варіть все на повільному вогні 2-3 години.
  7. За 1.5 години до кінця варіння в киплячий курячий бульйон, сильно помішуючи, введіть відтяжку і продовжуйте варити.
  8. Через годину, коли відтяжка згорнеться, дістаньте її на мокру серветку і через неї процідіть бульйон.
  9. Ще досоліть його за смаком, ще раз закип’ятіть, доведіть до готовності і подайте з дрібно нарізаним кропом, грінками або дріжджовими пиріжками.

Куряче м’ясо використовується частково для відтяжки, а частково — для приготування других страв.

Приготування відтяжки

  1. Яловичину і куряче м’ясо, зняте з кісток, пропустіть через м’ясорубку.
  2. Потім покладіть пропущене м’ясо в глиняну або емальований посуд.
  3. До фаршу в посуді додайте збиті сирі білки.
  4. Розвести все холодною водою, розмішати до гладкості.
  5. Ще влийте склянку гарячого процідженого бульйону, ще раз перемішайте і вилийте вміст в бульйон.

Рецепт бульйону з галушками з курячого м’яса

Подивіться докладний рецепт, як приготувати курячий бульйон з смачними курячими галушками.

Дивіться також:  Окрошка На кефірі: як приготувати окрошку — швидкі рецепти з кефіром

Будуть потрібні:

  • Вода — 2-2.5 літра
  • Курка — 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Корінь петрушки — 1 шт.
  • Корінь селери — 1 шт.
  • Подрібнена зелень петрушки — 2 ст. л.
  • Лавровий лист — 2 шт.
  • Запашний перець — 5 горошин
  • Рослинне масло, сіль — за смаком

Для галушок:

  • Яєчний білок — 1 шт.
  • Молоко — 1/4 склянки
  • Скибочка білого хліба
  • Сіль — за смаком

Приготування рецепта

  1. Підготовлену тушку курки промийте і разрубите на шматки.
  2. Для галушок відкладіть 100 г м’якоті з грудинки.
  3. Інше м’ясо з кістками залийте холодною водою і на сильному вогні доведіть до кипіння.
  4. Після цього зменшіть полум’я вогню, зніміть піну, посоліть і варіть бульйон протягом 1.5-2 годин до готовності м’яса.
  5. За півгодини до закінчення приготування покладіть очищені, подрібнені і злегка підрум’янені в рослинній олії цибулю і коріння.
  6. А за 10 хвилин до кінця варіння покладіть лавровий лист і запашний перець.
  7. Потім дістаньте курку і використовуйте її для приготування других страв. Курячий бульйон процідіть.