Для відтяжки:
- Яловичина — 200 г
- Курятина — 200 г
- Яєчний білок — 2-3 шт.
- Вода — 11/2 склянки
- Зелень кропу
Приготування
- Обполосніть яловичину, покладіть жирної стороною на дно каструлі і налийте 4 ст. л. води.
- Ще додайте вимиті і нарізані невеликими шматочками цибулю, моркву, коріння і пучок зелені.
- Курку випатрайте, промийте, відокремте м’ясо від кісток, кістки разрубите і покладіть до яловичині.
- Накрийте каструлю кришкою, поставте на маленький вогонь. Потім, помішуючи, злегка підсмажте м’ясо. При необхідності потроху доливайте воду.
- Коли яловичина покриється блискучою плівкою, влийте воду для бульйону. Потім накрийте кришкою і дайте закипіти на сильному вогні 3 рази. Кожен раз знімайте піну.
- Потім покладіть промитий горох (або гриби), нарізану скибочками брюквами (або ріпу) і сіль. Варіть все на повільному вогні 2-3 години.
- За 1.5 години до кінця варіння в киплячий курячий бульйон, сильно помішуючи, введіть відтяжку і продовжуйте варити.
- Через годину, коли відтяжка згорнеться, дістаньте її на мокру серветку і через неї процідіть бульйон.
- Ще досоліть його за смаком, ще раз закип’ятіть, доведіть до готовності і подайте з дрібно нарізаним кропом, грінками або дріжджовими пиріжками.
Куряче м’ясо використовується частково для відтяжки, а частково — для приготування других страв.
Приготування відтяжки
- Яловичину і куряче м’ясо, зняте з кісток, пропустіть через м’ясорубку.
- Потім покладіть пропущене м’ясо в глиняну або емальований посуд.
- До фаршу в посуді додайте збиті сирі білки.
- Розвести все холодною водою, розмішати до гладкості.
- Ще влийте склянку гарячого процідженого бульйону, ще раз перемішайте і вилийте вміст в бульйон.
Рецепт бульйону з галушками з курячого м’яса
Подивіться докладний рецепт, як приготувати курячий бульйон з смачними курячими галушками.
Будуть потрібні:
- Вода — 2-2.5 літра
- Курка — 1 шт.
- Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- Корінь петрушки — 1 шт.
- Корінь селери — 1 шт.
- Подрібнена зелень петрушки — 2 ст. л.
- Лавровий лист — 2 шт.
- Запашний перець — 5 горошин
- Рослинне масло, сіль — за смаком
Для галушок:
- Яєчний білок — 1 шт.
- Молоко — 1/4 склянки
- Скибочка білого хліба
- Сіль — за смаком
Приготування рецепта
- Підготовлену тушку курки промийте і разрубите на шматки.
- Для галушок відкладіть 100 г м’якоті з грудинки.
- Інше м’ясо з кістками залийте холодною водою і на сильному вогні доведіть до кипіння.
- Після цього зменшіть полум’я вогню, зніміть піну, посоліть і варіть бульйон протягом 1.5-2 годин до готовності м’яса.
- За півгодини до закінчення приготування покладіть очищені, подрібнені і злегка підрум’янені в рослинній олії цибулю і коріння.
- А за 10 хвилин до кінця варіння покладіть лавровий лист і запашний перець.
- Потім дістаньте курку і використовуйте її для приготування других страв. Курячий бульйон процідіть.