Курячий бульйон. Як зварити бульйон з курки (рецепти)

Важлива умова. Коли вариться бульйон, потрібно щоб він завжди був вже смачним.

Як приготувати курячі галушки

  1. Куряче м’ясо пропустіть через м’ясорубку.
  2. Додайте сирої курячий білок. Ще — хліб без скоринки, розмочений в молоці і віджатий. Все посоліть і добре перемішайте.
  3. Отриману масу ще 1-2 рази пропустіть через м’ясорубку. А потім покладіть в каструлю і знову перемішайте.
  4. Після цього, по столовій ложці додаючи молоко, збийте фарш лопаткою і протріть його через сито. Повинна вийти однорідна гладка маса.
  5. За допомогою двох чайних ложок, змоченої в холодній воді, обробити фарш на галушки.
  6. Потім опустіть їх в киплячий бульйон і варіть 10-15 хвилин.

Дістаньте готові курячі галушки з води шумівкою, розкладіть по тарілках, залийте гарячим курячим бульйоном і посипте зеленню петрушки.

Бульйон з курячими фрикадельками

Це самий правильний курячий суп з фрикадельками.

Потрібно:

  • Вода -1.5 літра
  • Курка — 1 шт.
  • Цибуля — 1 шт.
  • Подрібнена зелень петрушки — 1 ст. л.
  • Подрібнена зелень кропу — 1 ст. л.
  • Лавровий лист — 1 шт.
  • Горошини чорного перцю — 3 шт.
  • Сіль — за смаком

Для фрикадельок:

  • Рис — 21/2 ст. л.
  • Цибуля — 1 шт.
  • Яйце — 2 шт.
  • Мелений чорний перець, сіль — за смаком

Процес приготування

  1. Підготовлену тушку курки добре промийте і відокремте м’ясо від кісток і шкірки.
  2. Кістки, потрухи, шкірку і шию опустіть в каструлю з холодною водою.
  3. Все швидко доведіть до кипіння, зніміть піну і варіть протягом 1-1.5 години.
  4. За 5-10 хвилин до готовності покласти лавровий лист, перець горошком і сіль.
  5. Потім готовий курячий бульйон процідіть.

Приготування курячих фрикадельок

  1. Куряче м’ясо пропустіть разом з очищеним цибулею через м’ясорубку.
  2. В отриманий фарш додайте яєчні білки, добре промитий рис, сіль, мелений перець і ретельно все перемішайте.
  3. З отриманої маси сформуйте невеликі кульки.
  4. Опустіть курячі кульки в каструлю з невеликою кількістю киплячого бульйону і варіть 7-10 хвилин.
Дивіться також:  Пісний суп. 7 простих і смачних рецептів в домашніх умовах

Готові курячі фрикадельки дістаньте з допомогою шумівки і складіть в супницю. Залийте гарячим курячим бульйоном, посипте зеленню і подайте на стіл.

Рецепт курячого супу на курячому бульйоні

Подивіться класичний рецепт курячого супу.

Компоненти:

  • Вода — 8 склянок
  • Картопля — 300 г
  • Курячі Лапки — 300 г
  • Печінка куряча — 100-200 г
  • Шлунки курячі — 100-200 г
  • Серця курячі — 100-200 г
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Морква — 150 г
  • Зелень петрушки подрібнена
  • Перець чорний мелений, сіль — за смаком

Спосіб приготування

  1. Картопля очистіть і наріжте часточками.
  2. Печінка наріжте соломкою.
  3. Моркву очистіть і натріть на крупній тертці.
  4. Лапки, серця і шлунки теж почистіть і помийте. Потім покладіть їх у каструлю з холодною водою і додайте неочищену цибулину.
  5. Зваріть бульйон протягом години.
  6. Готовий бульйон процідіть, ще раз доведіть до кипіння. Потім покладіть в нього картоплю, моркву і печінку. Варіть до готовності.
  7. За 5 хвилин до закінчення варіння додайте шлунки і серця. Ще посоліть і поперчіть за смаком.