Важлива умова. Коли вариться бульйон, потрібно щоб він завжди був вже смачним.
Як приготувати курячі галушки
- Куряче м’ясо пропустіть через м’ясорубку.
- Додайте сирої курячий білок. Ще — хліб без скоринки, розмочений в молоці і віджатий. Все посоліть і добре перемішайте.
- Отриману масу ще 1-2 рази пропустіть через м’ясорубку. А потім покладіть в каструлю і знову перемішайте.
- Після цього, по столовій ложці додаючи молоко, збийте фарш лопаткою і протріть його через сито. Повинна вийти однорідна гладка маса.
- За допомогою двох чайних ложок, змоченої в холодній воді, обробити фарш на галушки.
- Потім опустіть їх в киплячий бульйон і варіть 10-15 хвилин.
Дістаньте готові курячі галушки з води шумівкою, розкладіть по тарілках, залийте гарячим курячим бульйоном і посипте зеленню петрушки.
Бульйон з курячими фрикадельками
Це самий правильний курячий суп з фрикадельками.
Потрібно:
- Вода -1.5 літра
- Курка — 1 шт.
- Цибуля — 1 шт.
- Подрібнена зелень петрушки — 1 ст. л.
- Подрібнена зелень кропу — 1 ст. л.
- Лавровий лист — 1 шт.
- Горошини чорного перцю — 3 шт.
- Сіль — за смаком
Для фрикадельок:
- Рис — 21/2 ст. л.
- Цибуля — 1 шт.
- Яйце — 2 шт.
- Мелений чорний перець, сіль — за смаком
Процес приготування
- Підготовлену тушку курки добре промийте і відокремте м’ясо від кісток і шкірки.
- Кістки, потрухи, шкірку і шию опустіть в каструлю з холодною водою.
- Все швидко доведіть до кипіння, зніміть піну і варіть протягом 1-1.5 години.
- За 5-10 хвилин до готовності покласти лавровий лист, перець горошком і сіль.
- Потім готовий курячий бульйон процідіть.
Приготування курячих фрикадельок
- Куряче м’ясо пропустіть разом з очищеним цибулею через м’ясорубку.
- В отриманий фарш додайте яєчні білки, добре промитий рис, сіль, мелений перець і ретельно все перемішайте.
- З отриманої маси сформуйте невеликі кульки.
- Опустіть курячі кульки в каструлю з невеликою кількістю киплячого бульйону і варіть 7-10 хвилин.
Готові курячі фрикадельки дістаньте з допомогою шумівки і складіть в супницю. Залийте гарячим курячим бульйоном, посипте зеленню і подайте на стіл.
Рецепт курячого супу на курячому бульйоні
Подивіться класичний рецепт курячого супу.
Компоненти:
- Вода — 8 склянок
- Картопля — 300 г
- Курячі Лапки — 300 г
- Печінка куряча — 100-200 г
- Шлунки курячі — 100-200 г
- Серця курячі — 100-200 г
- Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- Морква — 150 г
- Зелень петрушки подрібнена
- Перець чорний мелений, сіль — за смаком
Спосіб приготування
- Картопля очистіть і наріжте часточками.
- Печінка наріжте соломкою.
- Моркву очистіть і натріть на крупній тертці.
- Лапки, серця і шлунки теж почистіть і помийте. Потім покладіть їх у каструлю з холодною водою і додайте неочищену цибулину.
- Зваріть бульйон протягом години.
- Готовий бульйон процідіть, ще раз доведіть до кипіння. Потім покладіть в нього картоплю, моркву і печінку. Варіть до готовності.
- За 5 хвилин до закінчення варіння додайте шлунки і серця. Ще посоліть і поперчіть за смаком.