Якщо вам захотілося спробувати капусту разом з м’ясним фаршем, то ліниві голубці — кращий варіант для задоволення вашого бажання. Легке і ситне блюдо ви можете приготувати вдома на вечерю або на недільний обід.
Рецепт зрозумілий і простий у виготовленні, немає необхідності загорнути в капустяне або інші листя.
Процес готування йде швидко і з задоволенням.
Ліниві голубці — смачний рецепт запікання ледачою їжі в духовці
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний — 500 г
- Капуста — 500 г
- Рис відварний — брати як обсяг фаршу або менше
- Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- Яйце — 1 шт.
- Сухарі панірувальні для обвалювання, сіль і перець — за смаком
- Для соусу: 3 — 4 помідори, 1 шт. — цибулі ріпчастої, 1 шт. — морква, 3 — 4 ст. ложки сметани
Приготування рецепту:
Натремо дрібно капусту на тертці і додатково ще поріжемо ножем.
Щоб ще дрібніше перемолоти капусту — опустимо її в чашу блендера і перетрем там її.
Капусту заливаємо окропом і відставляємо в сторону. М’ясний фарш кладемо у велику посуд і додаємо відварений рис. Капусту опрокидываем в друшляк і промиваємо холодною водою.
Потім капусту віджимаємо руками і опрокидываем в м’ясний фарш з рисом.
Подрібнюємо в блендері цибулину і додаємо до приготованої маси. Розбиваємо і вливаємо яйце, солимо.
І, звичайно, перчимо. Все добре перемішуємо ложкою або руками.
Як формувати ліниві голубці ?
Беремо ложкою підготовлену масу і перекатываем між долоньками, формуючи куля діаметром 5 — 6 см і коли він буде більш щільним, витягнемо його у невеликої довжини довгасту ковбаску, як на фото.
Потім обвалюємо її в панірувальних сухарях і кладемо на тарілку. Заготовки голубців у сирому вигляді готові.
Далі, беремо форму для запікання, змащуємо рослинним маслом і
викладаємо в неї сирі заготовки. У нас вийшло 16 штук.
Відправляємо ліниві голубці разом з формою в нагріту духовку до 230 градусів на 20 хвилин. А тим часом будемо робити соус. Спочатку нарізаємо кубиками цибулю і смажимо на сковороді з маслом.
Додаємо моркву, натерту на крупній тертці.
Помідори нарізаємо кубиками і протираємо в блендері. Виходить сік, який виливаємо до моркви з цибулею.
Соус посолити, поперчити і додамо два зубчики подрібненого часнику.
Кладемо В чашку 3 — 4 ложки сметани і вливаємо півлітра води. Розмішуємо.
У соус вливаємо розведену сметану. Соусу повинно бути багато, щоб покрити всі голубці.
Після 20 — 25 хвилин дістаємо голубці з духовки і заливаємо їх соусом.
Розрівнюємо соус рівномірно по поверхні. Відправляємо форму в духовку на 40 — 45 хвилин.
Пройшло 20 хвилин. Дивимося — соус википів і поверхня стала зажариваться і це — зарано. Тому доливаємо трохи води і
закриваємо зверху фольгою. Поміщаємо в духовку ще на 20 хвилин.
В належний час дістаємо голубці їх духовки, знімаємо фольгу і насолоджуємося привабливим виглядом, запахом і смаком.
Кладемо на тарілку, беремо вилку, пробуємо і
говоримо вголос: Смачно ! Рецепт ледачою їжі в духовці — готовий.
Голубці в мультиварці з ніжним смаком
Як бачите, з мультиваркою, приготування ледачих голубців не займає багато часу.
Ліниві голубці — неймовірно швидкий рецепт без формування котлеток
Інгредієнти:
- Капуста (молода) — 1 кг
- Фарш м’ясний — 500 г
- Рис — 180 г
- Цибуля — 1 шт.
- Морква — 1 шт.
- Перець солодкий — 1 шт.
- Томатний сік — 800 мл
- Сметана — 3 ст. ложки
- Зелень, сіль, перець, рослинна олія
Приготування:
Спочатку відварюємо до напів-готовності рис.
Дрібно шаткуємо ножем капусту.
Нарізану капусту солимо і розминаємо руками.
Нарізаємо кружечками моркву.
Нарізаємо дрібними кубиками ріпчасту цибулю.
Нарізану цибулю підсмажуємо на сковорідці з маслом і після висипаємо до нього нарізану кружечками моркву. Продовжуємо смажити їх разом.
З’єднуємо підсмажені цибулю і моркву з обтиснутої руками капустою.
Нарізаємо дрібними кубиками солодкий перець.
З’єднуємо перець з іншими підготовленими овочами.
Нарізаємо зелену цибулю і петрушку.
І висипаємо їх у ємність до підготовленим раніше овочів. Все добре перемішуємо.
Відварений рис, посолити і перемішати.
Додамо рис до м’ясного фаршу, поперчити і ретельно все перемішати.
1 шар
Деко змастимо рослинним маслом і рівно викладемо половину підготовлених овочів. Овочі разровняем.
2 шар
На шар овочів викладаємо м’ясний фарш з рисом і вирівнюємо поверхню.
3 шар
Зверху, на м’ясний фарш з рисом, викладаємо другу частину підготовлених овочів. Вирівнюємо поверхню.
Готуємо соус для заливки
Виливаємо в ємність 800 мл томатного соку (він може бути магазинним або отриманим з блендера від помідор).
Додаємо в томатний сік 3 булані ложки сметани і розмішуємо.
Соус для заливки готовий.
Приготування ледачих голубців в духовці
Акуратно заливаємо соусом підготовлену масу на деко.
Закриваємо лист зверху фольгою.
Ставимо деко в нагріту духовку до 220 градусів на 40 хвилин. Потім знімаємо фольгу і ставимо деко назад в духовку вже на 10 хвилин при 220 градусах С.
Потім виймаємо деко з духовки і бачимо велике блюдо і ліниві голубці без формування котлеток.
Вже й пора пробувати ! З двох сторін, лопаткою вертикально від’єднуємо шматочок і поміщаємо його на тарілку.
Перед вами оригінальну вкуснятинку на тарілці без всяких заморочок.
Рецепт лінивих голубців — ще швидше на сковороді з відео
Рецепт з курячим фаршем — безсумнівно, смачний і швидкий рецепт.
Голубці з гречкою — відео рецепт
Ви дізналися рецепти приготування ледачих голубців на будь-який смак з різними інгредієнтами. Приємного апетиту !