Настає гаряча пора домашніх заготовок. Як смачно приготувати перець на зиму — задаються питанням багато садівники. Його можна зробити поодиноким інгредієнтом в банку, а можна і поєднувати з багатьма іншими овочами.
У попередній статті болгарський перець був присутній в заготовках чудових салати з різних овочів. Тому що він дає аромат і містить вітаміни, без нього ніяк не обійтися. Сьогодні продовжимо цю тему — участі перців в кращих закусках і різних салатах на зиму. Тому що рецептів багато і неможливо охопити їх усі в одній статті.
Рецепти з перцем на зиму радо сприймаються в будь-якій сім’ї:
- Фарширований перець на зиму
- Маринований і нарізану шматочками
- Смачна заготівля в банках з цілого перцю
Вибирайте рецепти і робіть заготовки, тому що після літа приходить зима.
Заготівля перцю в банках «Мисливська закуска»
Рецепт готується з процесом стерилізації і зберігається відмінно.
Потрібно:
- Болгарський перець — 1 кг
- Помідори — 1.5 кг
- Капуста — 600 г
- Морква — 300 г
- Цибуля ріпчаста білий — 2 шт.
- Яблука — 600 г (не борошнисті)
- Рослинне масло — 300 мл
- Сіль і перець — за смаком
Приготування
- болгарський перець звільнити від плодоніжок і насіння. Наріжте його соломкою.
- Помідори дрібно поріжте кубиками.
- Нашаткуйте дрібно капусту.
- На крупній тертці моркву нашаткуйте.
- Цибуля і яблука — теж натріть на крупній тертці.
- Всі інгредієнти складіть в миску і перемішайте. Додайте рослинне масло, сіль і перець.
- Потім розкладіть масу по банкам і стерилізують 30 хвилин.
- Потім загорніть кришками.
Салат на зиму з перцем, цибулею, помідорами і морквою «Дунайський салат»
Перець на зиму чудово обмінюється своїм смаком з іншими овочами.
Необхідні продукти:
- Морква — 1 кг
- Солодкий перець — 1 кг
- Ріпчаста цибуля — 1 кг
- Помідори — 3 кг
- Оцет — 250 мл
- Сіль — 2 ст. л.
- Цукор — 300 г
- Рослинне масло — 300 мл
Хід дій
- Звичайним способом наріжте всі підготовлені овочі.
- Покладіть нарізані овочі в загальну ємність, додайте оцет, сіль, цукор і перемішайте все руками.
- Потім додайте 300 мл соняшникової олії і знову перемішайте. У такому вигляді дайте масі постояти 6 годин.
- Потім поставте на вогонь і варіть з моменту закипання 20 хвилин.
- Гарячий салат розкладіть в стерилізовані банки, загорніть і переверніть догори дном.
- Укрийте і дайте банкам охолонути.
Болгарський перець на зиму з огірками — найсмачніший рецепт
Інгредієнти на 3 банки ємністю 1 літр:
- Червоний солодкий перець — 2 шт.
- Огірки — 1.5 кг
- Червоний цибуля — 2 головки
- Цукор — 800 г
- Часник — 100 г
- Сіль — 4 ст. л.
- Винний оцет — 1 л
- Перець горошком — 1 ст. л.
- Лавровий і смородиновий лист, коріння петрушки і селери
Метод готування
- Плоди болгарського перцю розрізати навпіл і очистіть від насіння і плодоніжки.
- Потім помийте перець і огірки.
- Цибулю і часник очистити.
- Поріжте: зубчики часнику навпіл, цибулю — часточками, огірки — скибочками, перець — кубиками.
- Закип’ятіть оцет. Додайте цукор, сіль, перець, петрушку, селеру, овочі і бланшируйте 2 хвилини.
- Потім вийміть всі шумівкою і розкладіть шарами за чистим сухим банкам, прокладаючи між шарами лавровий і смородиновий лист.
- Всі овочі в банках залийте маринадом.
- Щільно закрийте банки кришками і залиште в холодному місці приблизно на тиждень, потім приберіть в льох.
Закуска з перцю, томатів, моркви та цибулі на зиму «Бертран»
Приготуйте дуже смачну і ситну закуску без стерилізації банок. Перець на зиму готується з овочами та рисом.
Продукти для рецепта:
- Солодкий перець — 8 шт.
- Томати — 3 кг
- Морква — 0.5 кг
- Цибуля ріпчаста 0.5 кг
- Рослинне масло — 1.5 склянки
- Рис — 1.5 склянки
- Цукор — 1 склянка
- Лавровий лист, чорний перець горошком
- оцтова есенція — 1 ч. л.
Хід роботи
- Через м’ясорубку пропустити всі помідори.
- Натріть на крупній тертці моркву.
- Цибулю наріжте півкільцями.
- Солодкий перець наріжте соломкою.
- Всі овочі перемішайте в ємності і всипте вимитий рис. Ще додайте олію, цукор, лавровий лист, чорний перець горошком.
- Все перемішайте і тушкуйте 1 годину, помішуючи. В кінці додайте 1 ч. л. оцтової есенції.
- Потім розкладіть по стерилізованим банкам, загорніть, укутайте і залиште до повного охолодження.
Перець на зиму з баклажанами — рецепт салату «Чорноморський»
Зверніть увагу на цей рецепт, тому що смак баклажанів дивує.
Потрібні продукти:
- Болгарський перець — 1 кг
- Баклажани — 2 кг
- Помідори — 1.3 кг
- Морква — 0.5 кг
- Петрушка — 2 пучка
- Часник — 1-2 головки
- Оцет — 100 мл
- Рослинне масло — 450-500 мл
- Цукор — 100-150 г
- Сіль — 50 г
Готування за етапами:
- Моркву натріть на крупній тертці.
- Всі інші овочі наріжте кубиками.
- Всі складіть у каструлю, додайте сіль, цукор, олію, оцет і варіть 45 хвилин.
- Потім додайте рубану зелень і часник, пропущений через прес. Все перемішайте і варіть ще 15 хвилин.
- У гарячому вигляді перекладіть в банки і закатайте.
- З цієї кількості овочів виходить близько 4 л салату.
Перець натуральний на зиму в томатному пюре в банках
В рецепті використовується товстостінний перець зеленого, жовтого або червоного кольору.
Для приготування 5 літрів заготовок необхідно:
- Перцю солодкого — 3 кг
- Томатів свіжих — 2 кг
- Солі — 60 г
- Перцю гіркого — 7 шт.
- Перцю запашного — 7 шт.
Процес заготівлі
- Перець помийте в проточній воді. Видаліть плодоніжки разом з насінниками. Потім промийте і наріжте на шматочки вздовж плодів.
- Нарізаний перець потрібно буде укласти щільно в банки. Але спочатку зробіть заливку.
- Для заливки часточок перцю зробіть розсіл або томатне пюре.
- Приготуйте розсіл наступним чином: 60 г солі розчиніть в 1 літрі води при нагріванні і потім доведіть до кипіння. Варіть 3-5 хвилин і профільтруйте через 3-4 шари марлі.
- У підготовлені банки ємністю 0.5 літра укладайте спочатку перець гіркий і запашний. Потім додайте 300 г часточок і залийте 200 г гарячого розсолу або томатного пюре (80-90 градусів С). Накрийте ошпареними кришками і стерилізують при 100 градусах С: банки місткістю 0,5 л — 40 хвилин, ємністю 1.0 л — 50 хвилин (з моменту закипання води).
Дуже зручно використовувати натуральний перець в зимовий час для приготування салатів. А томат-пюре можна додавати в будь-які супи та другі страви.
Салат «Український» — дуже смачна заготівля
Українські салати — це перевірені часом заготовки.
Продукти на 5 літрів заготовок:
- Перець червоний солодкий — 1 кг
- Помідори зелені чи рожеві — 2 кг
- Морква — 500 г
- Цибуля — 500 г
- Сіль — 100 г
- Оцет 6% — 450 мл
- Олія соняшникова 450 мл
- Коріння петрушки — 200 г
- Перець духмяний, гвоздика, лавровий лист — по 10 шт.
Спосіб приготування
- томати нарізати на 4-5 частин.
- Перець наріжте шматочками або смужками шириною до 2 див.
- Моркву спочатку замочіть у воді на 15-20 хвилин, а потім наріжте локшиною або кубиками.
- Цибулю наріжте пластинками товщиною до 0.5 див.
- Корінь петрушки очистіть від шкірки, промийте і наріжте локшиною.
- Зелень петрушки нарубайте шматочками довжиною до 1 див.
- Соняшникова олія спочатку нагрійте при температурі 120-130 градусах С, а потім охолодіть до 70 градусів С. Потім розлийте його однаково по 5 літровим банкам. Потім розкладіть лавровий лист, перець гіркий і гвоздику.
- Нарізані продукти покладіть в емальований посуд, додайте сіль і оцет. Все перемішайте і укладіть в банки, які потрібно струшувати, щоб ущільнити овочі.
- Наповнені банки поставте стерилізувати при 100 градусах С. Банки ємністю 0.5 л — 50 хвилин та об’ємом 1.0 л — 60 хвилин.
Кількість оцту і солі можете збільшувати або зменшувати відповідно до вашого смаку.
Відео про те, як заготовити запечений перець у духовці на зиму
Вибирайте рецепти на зиму і займайтеся заготовками з задоволенням.