Шашлик з баранини з найсмачнішим маринадом, щоб мясо було мяким

Шашлик з баранини — традиційне блюдо кавказьких народів. Для його приготування береться м’ясо м’якоті або баранячі реберця. Як смачно приготувати м’ясо для шашлику з баранини знають не всі.

У такому випадку багато залежить від створення маринаду для замочування шматочків баранини. Зараз розглянемо різні способи приготування маринаду, щоб м’ясо було ніжним і ароматним.

У літню пору року, особливо зручно готувати шашлик з баранини на вугіллі в конструкції мангалу з допомогою шампурів або решітки. Що може бути смачніше м’яса з запахом димку від скрапленого на вугілля маринаду.

Шашлик з баранини — класичний рецепт

Звичайний класичний рецепт баранини на шампурах готується просто, де маринадом служить сік ріпчастої цибулі, перцю і солі. Маринад буде простим і, тим не менш, м’ясо виходить м’яким.

Спосіб приготування

1. Підготуйте м’ясо баранини і ріпчасту цибулю у співвідношенні за обсягом приблизно 1:1. Ще приготуйте стопку рослинного масла, сіль, мелений перець.

2. М’ясну м’якоть наріжте на шматки середнього розміру.

3. Ріпчасту цибулю наріжте тонкими кільцями або півкільцями. Нарізану цибулю розітріть в мисці руками, щоб він пустив сік.

4. Викладіть підготовлені шматки м’яса до цибулі, посоліть, поперчіть, влийте склянку соняшникової олії і перемішайте все руками.

5. Шматочки м’яса з цибулею в чашці прикрийте кришкою і поставте в холодильник на 4 години, як мінімум, а краще на ніч.

6. Одягніть шматочки м’яса на шампури, тільки без цибулі. Цибуля на шампури не нанизується, тому що він буде горіти.

7. Шашлик з баранини доводиться до готовності над жаром від вугілля способом частого повернення навколо осі шампурів.

8. Кладіть шампури з ароматним м’ясом на блюдо, посипайте нарізаною цибулею з петрушкою і подавайте до столу.

Дивіться також:  Домашній соус (підлива) — кращі рецепти соусу на кожен день

Приємно їсти !

Відео про те, як зробити шашлик з реберець баранини з найсмачнішим маринадом

У цьому рецепті приготування маринаду використовуються такі спеції:

  • коріандр — 1 ч. л.
  • зіра — 1 ч. л.
  • суміш із 4-х перців (або спеції для баранини) 1 ч. л.
  • часник — 4 зубчики
  • рослинне масло — 3 ст. л.
  • сіль, базилік сухий, перцева м’ята суха

Баранина на вугіллі виходить смачним з дуже ніжним і соковитим м’ясом.

Маринад для шашлику з баранини, щоб м’ясо було м’яким і соковитим

Дізнайтеся особливий рецепт приготування маринаду, який мало хто робить.

Хід дій — 1 етап

1. М’якоть баранини наріжте на шматочки середнього розміру і розкладіть на великій поверхні столу.

2. Потім шматки м’яса щедро посипте сіллю і кілька разів переверніть їх руками з поплескуванням по ньому долоньками. З допомогою перевертання і відбивання долоньками, сіль проникає в глибину шматочків. Є такий вислів: Не дати м’ясного соку відтягнутися на сіль, то є витекти з шматка.

3. Далі посипте на солоні шматочки багато орегано, прямо з долоні, який дає шашлику з баранини неповторний аромат. Також перемішайте руками всі шматочки м’яса з орегано. На цьому 1 етап закінчується — м’ясо зустрілося з сіллю і спеціями.

Шматки м’яса покладіть в посуд і приберіть в холодильник на 12-15 годин (на ніч), щоб потім продовжити готування в маринаді з цибульним соком.

Дії 2-го етапу

1. Складіть шматочки м’яса зі спеціями у посуд з нержавійки (або емальований або скляний у пластикову не можна).

2. Зараз почистіть багато ріпчастої цибулі, щоб продовжити маринування баранини в цибульному соку. Цибульний сік природний антисептик, тому в ньому м’ясо готується швидше і стає м’яким.

Дивіться також:  Гусак цілком у духовці з хрусткою скоринкою (покрокові рецепти)

3. Цибульного соку потрібно в такій кількості, щоб він закрив всі шматочки м’яса. Вичавлюємо сік цибулі з допомогою приладу і заливаємо їм шматочки м’яса. Руками перевертаємо м’ясо, стискаючи і натискаючи на шматочки так, щоб воно проникло всередину волокон.

4. Бачимо, що м’ясо не зовсім вкрите цибульним соком, тому ще цибулю пропускаємо через соковижималку для отримання соку.

5. Ще виливаємо сік від лука до м’яса, перемішуємо.

6. Зараз видно, що цибульний сік повністю покрив все м’ясо.

Якщо хочете швидко поїсти шашлик з баранини, то залиште так в теплому приміщенні на 4 години, не більше і готуйте його над вугіллям через 1, 2, 3 години.

Таке приготування маринаду раніше було секретним і не розголошувалося. Зараз це спосіб таємницею не є, але так готують не усі. Після нанизування шматочків м’яса на шампури, їх потрібно обмазати пензликом з рослинним маслом.

Це робиться для того, щоб масло нагрілося і запечатало вихід ніжному соку з волокон шматочка.

М’ясо над жаром вугілля готується швидко, всього протягом 10-12 хвилин.

Рецепт маринаду для баранини на шашлик з томатним соком

Для повного пізнання смаку різних маринадів, спробуйте приготувати м’ясо на мангалі, яке стикалося з соком томатів.

Необхідні продукти:

  • м’ясо баранчика — 2 кг
  • ріпчаста цибуля — 7 шт.
  • зелень петрушки і базиліка — 1 пучок
  • густий томатний сік — 1 стакан
  • спеції: коріандр, кмин, зіра, чорний мелений перець
  • соняшникова олія — 0,5 склянки

Метод приготування

1. М’ясо молодого баранчика відокремте від кісток і наріжте на порційні шматочки.

2. Для приготування маринаду зелень дрібно подрібніть і покладіть її в миску. Сюди ж додайте сіль, спеції і соняшникова олія, перемішайте.

Дивіться також:  Новорічне меню 2020 — кращі рецепти для святкового столу

3. Тим часом, очистіть ріпчасту цибулю і наріжте його кільцями. Потім складіть їх в чашку, додайте сіль і перетріть руками, щоб цибуля дав сік.

4. Додайте до шматочків м’яса нарізану цибулю, зелень зі спеціями і томатний сік. Залиште так м’ясо маринуватися в томатному маринаді на 1.5-2.0 години в холодильнику.

5. Одягніть готове м’ясо на шампури і смажте над вугіллям протягом 12-15 хвилин до готовності. М’ясо виходить соковитим, ніжним з смачним запахом маринаду і серпанок.

Відео про те, як зробити супер шашлик з м’яса баранини

Готувати шашлик на природі — приємна подія, яка запам’ятовується надовго. Терпляче і періодично перевертайте шампура на мангалі, діліться враженнями, рецептами. Про готовність м’яса дізнаєтеся по ароматного запаху.