Сирний пиріг: Смачні рецепти пирога з сиром в духовці

Для приготування тіста знадобиться

  • 200 г борошна
  • 120 г — крохмалю
  • 120 г цукрової пудри
  • 150 г вершкового масла
  • 1 яйце
  • 1 яєчний жовток
  • 0.5 ч. ложки солі
  • 0.5 ч. ложки — раазрыхлителя

  1. У миску просіваємо борошно і крохмаль. Сюди ж додаємо сіль, розпушувач, цукрову пудру і добре розмішуємо, щоб всі інгредієнти добре розподілилися між собою.

2. Кладемо нарубленное шматочками вершкове масло і перетираємо руками в крихту. Дуже дрібно перетирати не потрібно, з горошину і досить.

3. Робимо ямку і додаємо 1 яйце.

4. Друге розбиваємо яйце, від’єднуємо жовток і тільки його й додаємо в тісто. Білок надалі додамо в сирну начинку.

5. Розмішуємо спочатку ложкою і потім і руками для створення однорідного тіста.

Довго місити руками не потрібно — борошняна крихта повинна просто зв’язатися в тісто.

6. Готове тісто загортаємо у плівку і прибираємо на 1 годину в холодильник.

7. Дістаємо тісто з холодильника і ділимо на 2 частини так, щоб одна частина була трохи більше іншої.

8. Беремо роз’ємну форму 26 см в діаметрі, вистилаємо дно папером для випічки, борти нічим не потрібно змащувати. Більшу частину тіста розкачуємо за розміром дна форми.

9. Викладаємо тісто на дно форми, розподіляємо пальчиками і кока зрізаємо за розміром дна. Нам потрібен тільки коло.

10. З меншої частини тіста розкачуємо валики (джгутики).

11. Притискаємо валики з тіста до бортів форми і злегка придавлюємо і вирівнюємо стінки. Як ви помітили сирний пиріг має свою форму з бортиками.

12. Форма тесту готова. Ставимо її в холодильну камеру на 20 хвилин і приступаємо до начинки.

Для приготування сирної начинки знадобиться

  • 500 г сиру (жирність 0%)
  • 80 г борошна
  • 180 г цукру
  • 80 мл — вершків 35 %
  • Цедра 1 лимона
  • Лимонний сік — за смаком
  • 4 яйця
  • 1 яєчний білок
  • 1/4 ч. ложка солі
  • 1 ст. ложка ванільного цукру (темного кольору з натуральною ваніллю)
Дивіться також:  Заварні млинці: 9 рецептів смачних і тонких млинців

  1. У миску просіваємо борошно, додаємо 120 г цукру (60 г поки відкладемо в сторону), ванільний цукор і все добре розмішуємо.

2. Вливаємо молоко і розмішуємо до однорідної тесту.

3. Знежирений сир розминаємо товкачиком в іншій ємності.

Як порада: Якщо у вас сир крупинками, то його потрібно протерти через сито або опрацювати заглибним блендером.

4. Додаємо цедру лимона з допомогою терки і видавлюємо сік лимона використовуючи сито, як на фото.

5. Курячі яйця поділяємо на білки і жовтки. Жовтки кладемо в сир і розминаємо до однорідної маси.

6. Додаємо приготоване раніше тісто і розмішуємо.

7. До чотирьох білків додаємо ще один, що залишився від приготування тіста білок, додаємо сіль і збиваємо. Потім додаємо решту 60 г цукру і збиваємо до стійкої піни.