Для приготування тіста знадобиться
- 200 г борошна
- 120 г — крохмалю
- 120 г цукрової пудри
- 150 г вершкового масла
- 1 яйце
- 1 яєчний жовток
- 0.5 ч. ложки солі
- 0.5 ч. ложки — раазрыхлителя
- У миску просіваємо борошно і крохмаль. Сюди ж додаємо сіль, розпушувач, цукрову пудру і добре розмішуємо, щоб всі інгредієнти добре розподілилися між собою.
2. Кладемо нарубленное шматочками вершкове масло і перетираємо руками в крихту. Дуже дрібно перетирати не потрібно, з горошину і досить.
3. Робимо ямку і додаємо 1 яйце.
4. Друге розбиваємо яйце, від’єднуємо жовток і тільки його й додаємо в тісто. Білок надалі додамо в сирну начинку.
5. Розмішуємо спочатку ложкою і потім і руками для створення однорідного тіста.
Довго місити руками не потрібно — борошняна крихта повинна просто зв’язатися в тісто.
6. Готове тісто загортаємо у плівку і прибираємо на 1 годину в холодильник.
7. Дістаємо тісто з холодильника і ділимо на 2 частини так, щоб одна частина була трохи більше іншої.
8. Беремо роз’ємну форму 26 см в діаметрі, вистилаємо дно папером для випічки, борти нічим не потрібно змащувати. Більшу частину тіста розкачуємо за розміром дна форми.
9. Викладаємо тісто на дно форми, розподіляємо пальчиками і кока зрізаємо за розміром дна. Нам потрібен тільки коло.
10. З меншої частини тіста розкачуємо валики (джгутики).
11. Притискаємо валики з тіста до бортів форми і злегка придавлюємо і вирівнюємо стінки. Як ви помітили сирний пиріг має свою форму з бортиками.
12. Форма тесту готова. Ставимо її в холодильну камеру на 20 хвилин і приступаємо до начинки.
Для приготування сирної начинки знадобиться
- 500 г сиру (жирність 0%)
- 80 г борошна
- 180 г цукру
- 80 мл — вершків 35 %
- Цедра 1 лимона
- Лимонний сік — за смаком
- 4 яйця
- 1 яєчний білок
- 1/4 ч. ложка солі
- 1 ст. ложка ванільного цукру (темного кольору з натуральною ваніллю)
- У миску просіваємо борошно, додаємо 120 г цукру (60 г поки відкладемо в сторону), ванільний цукор і все добре розмішуємо.
2. Вливаємо молоко і розмішуємо до однорідної тесту.
3. Знежирений сир розминаємо товкачиком в іншій ємності.
Як порада: Якщо у вас сир крупинками, то його потрібно протерти через сито або опрацювати заглибним блендером.
4. Додаємо цедру лимона з допомогою терки і видавлюємо сік лимона використовуючи сито, як на фото.
5. Курячі яйця поділяємо на білки і жовтки. Жовтки кладемо в сир і розминаємо до однорідної маси.
6. Додаємо приготоване раніше тісто і розмішуємо.
7. До чотирьох білків додаємо ще один, що залишився від приготування тіста білок, додаємо сіль і збиваємо. Потім додаємо решту 60 г цукру і збиваємо до стійкої піни.