Приємно їсти !
Рецепт приготування свинини з сиром тофу — Мапо Доуфу
Це самостійне блюдо має свою назву «Мапо Доуфу» і подають без гарніру. Блюдо виходить дуже гострим і неймовірно смачним. Рецепт свинина по-китайськи і по сьогоднішній день популярний у багатьох ресторанах світу.
Склад продуктів:
- свинина (або баранина) — 150 г
- темний соєвий соус — 1 ст. л.
- трохи кунжутного масла
- горілка (або саке) — 1 ч. л. за бажанням
- тофу — 400 г
- рубаний лук-порей (біла частина) — 1 ст. л.
- товчений часник — 1 ст. л.
- мелений імбир — 1 ст. л.
- сычуанький гострий перець — 1 ч. л.
- гостра бобова паста (тобанджана) — 1/2 ст. л.
- курячий бульйон — 1 склянка
- 1 ч. л. крохмалю, розведеного в 2 ст. л. води
- будь-яке рослинне масло для смаження
Приготування:
- Нарубаєте дрібно-дрібно м’ясо і замаринуйте його в соєвому соусі і кунжутній олії. Можна додати в маринад чайну ложку горілки або саке (за бажанням).
- Через 30 хвилин дістаньте м’ясо шумівкою з маринаду і обсмажте до темно-коричневого кольору в глибокій сковороді.
- Дістаньте шумівкою обсмажене м’ясо і викладіть на серветку, щоб прибрати надлишки жиру.
- Обсмажте в сковороді сичуанський перець, теж витягніть його і подрібніть.
- У той же самий рослинна олія викладіть цибулю-порей, часник, бобову пасту і імбир. Все це обсмажуйте буквально кілька секунд.
- Влийте курячий бульйон і маринад, що залишився від м’яса, коли обсмажувалася свинина по-китайськи.
- Сир тофу наріжте кубиками приблизно по 2 см і покладіть в сковороду разом з м’ясом і перцем. Тушкуйте 5 хвилин, не надто помішуючи, щоб сир не розвалився.
- Через 5 хвилин влийте крохмальну воду, доведіть до кипіння і вимкніть вогонь.
Прикрасьте блюдо «Мапо Доуфу» пір’ям зеленого лука і їжте із задоволенням.
Свинина з ароматом риби — рецепт Юйсян Жоусы
Це блюдо цікаво і знамените тим, що насправді ніякого аромату риби не існує. Просто в приготуванні м’яса китайці використовували ті ж спеції, що і для приготування риби. У цьому і полягає весь секрет. Блюдо відомо по всьому світу, бо смак у нього дійсно божественний.
В описі рецепта наведено продукти, які можна купити в наших магазинах. Тоді буде цікаво знати про те, що замість глив, китайці використовують гриби муер (чорні деревні), а замість селери — пагони бамбука. Всі інші продукти знайдуться в будинку. Блюдо свинина по-китайськи приємно здивує вас.
Список продуктів:
- нежирна свинина — 300 г
- херес — 1 ст. л.
- соєвий соус — 1 ст. л.
- вода — 1 ст. л.
- крохмаль — 1 ст. л.
- морква — 1 шт.
- жменя глив
- селера — 1/2 стебла
- корінь імбиру — 1 см
- часник — 3 зубчики
- кілька пір’їн зеленого цибулі
- рослинна олія для обсмажування
- кунжутне або інше горіхове масло — 2 ч. л.
- відварений рис для подачі
- кінза і зелена цибуля для прикраси