Свинина по-китайськи — 5 кращих рецептів з покроковим описом

Приємно їсти !

Рецепт приготування свинини з сиром тофу — Мапо Доуфу

Це самостійне блюдо має свою назву «Мапо Доуфу» і подають без гарніру. Блюдо виходить дуже гострим і неймовірно смачним. Рецепт свинина по-китайськи і по сьогоднішній день популярний у багатьох ресторанах світу.

Склад продуктів:

  • свинина (або баранина) — 150 г
  • темний соєвий соус — 1 ст. л.
  • трохи кунжутного масла
  • горілка (або саке) — 1 ч. л. за бажанням
  • тофу — 400 г
  • рубаний лук-порей (біла частина) — 1 ст. л.
  • товчений часник — 1 ст. л.
  • мелений імбир — 1 ст. л.
  • сычуанький гострий перець — 1 ч. л.
  • гостра бобова паста (тобанджана) — 1/2 ст. л.
  • курячий бульйон — 1 склянка
  • 1 ч. л. крохмалю, розведеного в 2 ст. л. води
  • будь-яке рослинне масло для смаження

Приготування:

  1. Нарубаєте дрібно-дрібно м’ясо і замаринуйте його в соєвому соусі і кунжутній олії. Можна додати в маринад чайну ложку горілки або саке (за бажанням).
  2. Через 30 хвилин дістаньте м’ясо шумівкою з маринаду і обсмажте до темно-коричневого кольору в глибокій сковороді.
  3. Дістаньте шумівкою обсмажене м’ясо і викладіть на серветку, щоб прибрати надлишки жиру.
  4. Обсмажте в сковороді сичуанський перець, теж витягніть його і подрібніть.
  5. У той же самий рослинна олія викладіть цибулю-порей, часник, бобову пасту і імбир. Все це обсмажуйте буквально кілька секунд.
  6. Влийте курячий бульйон і маринад, що залишився від м’яса, коли обсмажувалася свинина по-китайськи.
  7. Сир тофу наріжте кубиками приблизно по 2 см і покладіть в сковороду разом з м’ясом і перцем. Тушкуйте 5 хвилин, не надто помішуючи, щоб сир не розвалився.
  8. Через 5 хвилин влийте крохмальну воду, доведіть до кипіння і вимкніть вогонь.

Прикрасьте блюдо «Мапо Доуфу» пір’ям зеленого лука і їжте із задоволенням.

Дивіться також:  Рагу з кабачків: 4 рецепти швидкого і смачного приготування

Свинина з ароматом риби — рецепт Юйсян Жоусы

Це блюдо цікаво і знамените тим, що насправді ніякого аромату риби не існує. Просто в приготуванні м’яса китайці використовували ті ж спеції, що і для приготування риби. У цьому і полягає весь секрет. Блюдо відомо по всьому світу, бо смак у нього дійсно божественний.

В описі рецепта наведено продукти, які можна купити в наших магазинах. Тоді буде цікаво знати про те, що замість глив, китайці використовують гриби муер (чорні деревні), а замість селери — пагони бамбука. Всі інші продукти знайдуться в будинку. Блюдо свинина по-китайськи приємно здивує вас.

Список продуктів:

  • нежирна свинина — 300 г
  • херес — 1 ст. л.
  • соєвий соус — 1 ст. л.
  • вода — 1 ст. л.
  • крохмаль — 1 ст. л.
  • морква — 1 шт.
  • жменя глив
  • селера — 1/2 стебла
  • корінь імбиру — 1 см
  • часник — 3 зубчики
  • кілька пір’їн зеленого цибулі
  • рослинна олія для обсмажування
  • кунжутне або інше горіхове масло — 2 ч. л.
  • відварений рис для подачі
  • кінза і зелена цибуля для прикраси