Свинина по-китайськи — 5 кращих рецептів з покроковим описом

Для соусу:

  • бальзамічний оцет — 1 ст. л.
  • соєвий соус — 1 ст. л.
  • цукор — 1 ст. л.
  • крохмаль — 1 ч. л.
  • курячий бульйон або вода — 3 ст. л.

Покрокові дії:

  1. Спочатку замаринуйте пісну свинину. Для цього наріжте її тоненькими скибочками, а потім і соломкою ( соломку нарізати поперек волокон).
  2. У мисці змішайте по ложці хересу, соєвого соусу, води і крохмалю.
  3. Покладіть в маринад м’ясо і починайте займатися овочами і соусом.
  4. Дуже дрібною соломкою моркву наріжте, жменя глив, половину стебла селери, корінь імбиру і зубчики часнику.
  5. Кілька цибулевих пір’я просто наріжте навскоси.
  6. Гливи залийте крутим окропом на 30 хвилин.
  7. Для приготування соусу візьміть по ложці бальзамічного оцту, соєвого соусу і цукру. Додайте до них ложечку крохмалю і курячий бульйон або воду, перемішайте.

До процесу приготування все зібрано. Зверніть увагу на те, що готування буде відбуватися досить швидко.

  1. Поки розігрівається глибока сковорода (вок), відкиньте в друшляк гливи.
  2. Підготуйте рослинна олія для цього для пікантності додайте в нього 2 ч. л. кунжутного або іншого горіхового масла. Налийте масло в сковороду.
  3. Коли масло на сковороді задымиться, дуже швидко обсмажуйте на ньому м’ясо. М’ясо викладайте все відразу і смажте, помішуючи, рівно до тієї хвилини, коли шматочки свинини разлепятся і відокремляться один від одного.
  4. Потім лопаткою відсуньте м’ясо до країв сковороди, а в центр викладіть овочі і гриби. Смажте буквально 2 хвилини, щоб овочі просто прогрілися. Після цього змішайте овочі з м’ясом, почекайте ще 30 секунд і влийте в сковороду соус. Доведіть соус разом з іншими інгредієнтами до кипіння і вимкніть вогонь.
  5. Ось тепер все свинина по-китайськи готова і залишається тільки прикрасити пір’ям зеленого лука з кількома листочками кінзи.
Дивіться також:  Домашній соус (підлива) — кращі рецепти соусу на кожен день

На гарнір зробіть відварений рис і їжте китайське блюдо по-домашньому.

Як приготувати свинину в цукровому сиропі з крохмалем

Інгредієнти:

  • жирна свинина — 500 г
  • рослинне масло — 2 склянки
  • яєчний білок — 2 шт.
  • крохмаль — 3 ст. л.
  • борошно — 1 склянка
  • сіль — за смаком

Для сиропу:

  • цукор — 1 склянка
  • вода — 1 стакан

Приготування:

  1. Свинина по-китайськи в цьому рецепті нарізати маленькими кубиками.
  2. У тарілку влийте 2 ст. ложки води, додайте крохмаль, збиті яєчні білки, борошно і перемішайте зі свининою.
  3. Налийте на сковороду олію, розжарте і обсмажуйте порціями свинину.
  4. Нагрійте воду, всипте цукор і варіть, постійно помішуючи і знімаючи піну.
  5. Коли сироп буде готовий, додайте в нього свинину і ретельно перемішайте.

До столу подавайте в гарячому вигляді.

Відео про те, як приготувати глазуровану свинину по-китайськи з чорним перцем