Для соусу:
- бальзамічний оцет — 1 ст. л.
- соєвий соус — 1 ст. л.
- цукор — 1 ст. л.
- крохмаль — 1 ч. л.
- курячий бульйон або вода — 3 ст. л.
Покрокові дії:
- Спочатку замаринуйте пісну свинину. Для цього наріжте її тоненькими скибочками, а потім і соломкою ( соломку нарізати поперек волокон).
- У мисці змішайте по ложці хересу, соєвого соусу, води і крохмалю.
- Покладіть в маринад м’ясо і починайте займатися овочами і соусом.
- Дуже дрібною соломкою моркву наріжте, жменя глив, половину стебла селери, корінь імбиру і зубчики часнику.
- Кілька цибулевих пір’я просто наріжте навскоси.
- Гливи залийте крутим окропом на 30 хвилин.
- Для приготування соусу візьміть по ложці бальзамічного оцту, соєвого соусу і цукру. Додайте до них ложечку крохмалю і курячий бульйон або воду, перемішайте.
До процесу приготування все зібрано. Зверніть увагу на те, що готування буде відбуватися досить швидко.
- Поки розігрівається глибока сковорода (вок), відкиньте в друшляк гливи.
- Підготуйте рослинна олія для цього для пікантності додайте в нього 2 ч. л. кунжутного або іншого горіхового масла. Налийте масло в сковороду.
- Коли масло на сковороді задымиться, дуже швидко обсмажуйте на ньому м’ясо. М’ясо викладайте все відразу і смажте, помішуючи, рівно до тієї хвилини, коли шматочки свинини разлепятся і відокремляться один від одного.
- Потім лопаткою відсуньте м’ясо до країв сковороди, а в центр викладіть овочі і гриби. Смажте буквально 2 хвилини, щоб овочі просто прогрілися. Після цього змішайте овочі з м’ясом, почекайте ще 30 секунд і влийте в сковороду соус. Доведіть соус разом з іншими інгредієнтами до кипіння і вимкніть вогонь.
- Ось тепер все свинина по-китайськи готова і залишається тільки прикрасити пір’ям зеленого лука з кількома листочками кінзи.
На гарнір зробіть відварений рис і їжте китайське блюдо по-домашньому.
Як приготувати свинину в цукровому сиропі з крохмалем
Інгредієнти:
- жирна свинина — 500 г
- рослинне масло — 2 склянки
- яєчний білок — 2 шт.
- крохмаль — 3 ст. л.
- борошно — 1 склянка
- сіль — за смаком
Для сиропу:
- цукор — 1 склянка
- вода — 1 стакан
Приготування:
- Свинина по-китайськи в цьому рецепті нарізати маленькими кубиками.
- У тарілку влийте 2 ст. ложки води, додайте крохмаль, збиті яєчні білки, борошно і перемішайте зі свининою.
- Налийте на сковороду олію, розжарте і обсмажуйте порціями свинину.
- Нагрійте воду, всипте цукор і варіть, постійно помішуючи і знімаючи піну.
- Коли сироп буде готовий, додайте в нього свинину і ретельно перемішайте.
До столу подавайте в гарячому вигляді.