Тісто для пельменів: 8 кращих рецептів тесту в домашніх умовах

Яке б тісто ви не робили — воно повинно задовольняти наступним вимогам:

Тонко і добре розкачуватись, піддаватися ліпленні, бути приємним і м’яким, не розбухає при варінні і бути смачним.

Пропоноване тісто для пельменів на молоці з яйцем, дозволяє приготувати саме таке тісто.

Ви дізналися рецепт тіста, яке не липне і не вимагає додаткової борошна при розкочуванні.

Тісто для пельменів без яєць на кефірі

Тісто на кефірі подобається багатьом господиням. Спробуйте зробити і вам теж буде до душі.

Інгредієнти:

Приготування

  1. Кефір кімнатної температури наливаємо в миску. Додаємо сіль і перемішаємо.

2. Додаємо просіяне борошно.

3. Вилочкою все перемішуємо до однорідної густої і м’якої маси. Там же в мисці починаємо перемішувати руками і при потребі підсипаємо борошно.

4. Вимішуємо далі тісто на столі руками.

5. Готове тісто накриваємо харчовою плівкою і даємо відпочити 20 — 30 хвилин.

6. Ще раз трохи вимісити тісто руками на столі і тільки тоді починати розгортати.

7. Тісто для пельменів раскатано в пласт і готово для подальших процедур.

8. А вони будуть наступними: Склянкою видавлюємо сочні.

9. Візьміть склянку такого розміру, який вам потрібен.

10. На сочні кладіть підготовлений м’ясний фарш.

11. Коли краю будуть притиснуті, пельменів буде ось такий фігури.

12. Пузані і красиво вигнуті пельмені готові до варінні або до заморожування.

Приємно їсти і пам’ятайте — це були пельмені на кефірі без яєць.

Класичне тісто для пельменів — рецепт ідеального і дуже простого тесту

Давайте приготуємо універсальне тісто на пельмені і вареники.

Інгредієнти:

Приготування

  1. У миску наливаємо воду і розбиваємо яйце. Додаємо до яєць сіль і збиваємо.
Дивіться також:  Пиріг з полуницею: 4 рецепти смачною випічки в духовці

2. Насипаємо борошно невеликими частинами і перемішуємо.

3. Ще насипаємо борошно і знову перемішуємо вже ложкою. Маса густіє і вбирає борошно.

4. Борошно витрачена і тісто ось в такому стані, як на фото.

5. Стіл засипаємо борошном і викладаємо масу на неї.

6. Тепер будемо періодично підсипати борошно і вимішувати тісто.

Найголовніше дуже добре вимісити так, щоб воно було м’яке і еластичне і не прилипало до рук.

При цьому процесі, підсипаємо потроху борошно. Відразу багато підсипати не можна, інакше воно буде грубим.

7. Тісто для пельменів готова.

8. Воно вийшло еластичним і не липне до рук.

Залишилося розкачати і защипати смачні пельмені або вареники.

Пісне заварне тісто, яке сподобається кожній господині

Інгредієнти:

Приготування

  1. В миску просіваємо борошно.

2. У мірну ємність відливаємо 300 г окропу.

3. Потім в відміряний окріп насипаємо 1 ч. ложку солі і виливаємо 3 ст. ложки рослинної олії.