Яке б тісто ви не робили — воно повинно задовольняти наступним вимогам:
Тонко і добре розкачуватись, піддаватися ліпленні, бути приємним і м’яким, не розбухає при варінні і бути смачним.
Пропоноване тісто для пельменів на молоці з яйцем, дозволяє приготувати саме таке тісто.
Ви дізналися рецепт тіста, яке не липне і не вимагає додаткової борошна при розкочуванні.
Тісто для пельменів без яєць на кефірі
Тісто на кефірі подобається багатьом господиням. Спробуйте зробити і вам теж буде до душі.
Інгредієнти:
Приготування
- Кефір кімнатної температури наливаємо в миску. Додаємо сіль і перемішаємо.
2. Додаємо просіяне борошно.
3. Вилочкою все перемішуємо до однорідної густої і м’якої маси. Там же в мисці починаємо перемішувати руками і при потребі підсипаємо борошно.
4. Вимішуємо далі тісто на столі руками.
5. Готове тісто накриваємо харчовою плівкою і даємо відпочити 20 — 30 хвилин.
6. Ще раз трохи вимісити тісто руками на столі і тільки тоді починати розгортати.
7. Тісто для пельменів раскатано в пласт і готово для подальших процедур.
8. А вони будуть наступними: Склянкою видавлюємо сочні.
9. Візьміть склянку такого розміру, який вам потрібен.
10. На сочні кладіть підготовлений м’ясний фарш.
11. Коли краю будуть притиснуті, пельменів буде ось такий фігури.
12. Пузані і красиво вигнуті пельмені готові до варінні або до заморожування.
Приємно їсти і пам’ятайте — це були пельмені на кефірі без яєць.
Класичне тісто для пельменів — рецепт ідеального і дуже простого тесту
Давайте приготуємо універсальне тісто на пельмені і вареники.
Інгредієнти:
Приготування
- У миску наливаємо воду і розбиваємо яйце. Додаємо до яєць сіль і збиваємо.
2. Насипаємо борошно невеликими частинами і перемішуємо.
3. Ще насипаємо борошно і знову перемішуємо вже ложкою. Маса густіє і вбирає борошно.
4. Борошно витрачена і тісто ось в такому стані, як на фото.
5. Стіл засипаємо борошном і викладаємо масу на неї.
6. Тепер будемо періодично підсипати борошно і вимішувати тісто.
Найголовніше дуже добре вимісити так, щоб воно було м’яке і еластичне і не прилипало до рук.
При цьому процесі, підсипаємо потроху борошно. Відразу багато підсипати не можна, інакше воно буде грубим.
7. Тісто для пельменів готова.
8. Воно вийшло еластичним і не липне до рук.
Залишилося розкачати і защипати смачні пельмені або вареники.
Пісне заварне тісто, яке сподобається кожній господині
Інгредієнти:
Приготування
- В миску просіваємо борошно.
2. У мірну ємність відливаємо 300 г окропу.
3. Потім в відміряний окріп насипаємо 1 ч. ложку солі і виливаємо 3 ст. ложки рослинної олії.