4. Потім по одному опускаємо яйця і збиваємо черговості.
5. Тепер додаємо половину порції кефіру і знову перемішуємо.
6. Приступаємо до сухих інгредієнтів. До просіяного борошна додаємо какао порошок і розпушувач. Все добре перемішуємо вінчиком.
7. Половину змішаних сухих інгредієнтів відправляємо до яєчно масляної суміші в чашу блендера. Все перемішуємо.
8. Зараз відправляємо в чашу залишився кефір і знову все перемішуємо.
9. Додаємо решту порцію сухих інгредієнтів. Знову все перемішуємо.
10. Дістаємо барвник і додаємо його до нашого тесту. Перемішуємо. Ефект яскравого червоного кольору досягнуто. Тісто готове.
Випікання коржів
- Дістаємо деко. Розстилаємо на ньому фольгу, згортаючи вдвічі. Ставимо на фольгу нероз’ємне пекарська кільце діаметром 16 див. Кільце обгортаємо краями фольги догори, як на фото.
- Попередньо поділяємо тісто на 3 коржа, краще з допомогою ваг. Одну частину тіста поміщаємо в наше кільце. Відправляємо в духовку, нагріту до 150 градусів С на 30 — 40 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною паличкою.
3. Коржі в кільцях дістаємо їх духовки — вони ще гарячі.
4. Обережно розгортаємо фольгу і дістаємо кільця вгору. Ось такі красиві коржі вийшли. Торт Червоний Оксамит повинен бути червоним і красивим.
5. Загортаємо теплі коржі в харчову плівку.
Загорнувши коржі в плівку, ми створюємо умови, в яких вологість рівномірно розподіляється по всьому коржу і нікуди не йшла. Залишаємо так до охолодження кімнатної температури. Потім їх потрібно прибрати в холодильник на 3 години.
Готуємо вершково-сирний крем
- Масло вершкове, кімнатної температури (130 г) збиваємо з просіяного цукровою пудрою (160 г). Пробиваємо масу міксером до однорідності.
2. Коли масло посвітлішало — додаємо сирно-вершковий сир (560 м) і все розмішуємо міксером до однорідності. Запам’ятайте — сирно-вершковий сир повинен бути дуже холодним.
3. Кондитерський пакет одягаємо на склянку й накладаємо на нього підготовлений крем.
Збираємо торт Червоний Оксамит
- У нас 3 коржа. Кожен торт розрізаємо на 2 частини. Цілісність торта буде складатися з 5 коржів, шоста частина піде на крихту. Крім цього з усіх коржів зрізаємо верхню частину і теж відправляємо в крихту.
2. Крихту розминаємо в руках і заповнюємо деко, який ставимо в духовку, розігріту до 100 градусів на 40 хвилин. Крихта повинна підсохнути. Суху крихту подрібнюємо в блендері.
3. Збираємо коржі на крутиться столику. Кожен корж промазуємо кремом, як на фото.
4. Крем видавлюємо з пакету на бічні стінки.
5. Розрівнюємо крем з боків і зверху лопаткою.