Торт Молочна дівчинка — 5 рецептів в домашніх умовах (поетапно)

Торт Молочна дівчинка — популярний десерт, який складається з зовсім тонких коржів, рясно промазанных кремом. Походження десерту йде з Німеччини. Де, при створенні коржів, додали згущене молоко місцевого виробництва під маркою Milch Madchen, що в перекладі звучить «молочна дівчинка».

Зараз десерт з такою назвою став популярним у всьому світі. Сучасні торти роблять із звичайної згущеного молока з різними кремами. Коржі завжди виходять неймовірно соковитими і ніжними після просочення. Відрізані шматочки буквально «тануть у роті». Повна протилежність торту Мурашник.

Часто торт Молочна дівчинка випікають і їдять у День закоханих 14 лютого. Він є окрасою святкового столу і на 8 березня. Його ніжне прикраса, порівняно з іншими тортами, завжди привертає увагу. При розгляді рецептів, звертайте увагу на крему, тому що це один з головних факторів смаку.

Рецепт торта Молочна дівчинка з Маскарпоне

Дізнайтеся смак дуже смачного торта, де коржі готуються на основі згущеного молока. Коржі чудового десерту промазані кремом на основі йогурту з сиром Маскарпоне. Прикрашають десерт ягоди, фрукти та квіти.

Інгредієнти:

Покрокові дії:

1. Приготуйте тісто для коржів. Для цього в миску розбийте яйця, щоб збити їх віночком. Потім додати згущене молоко і ще раз все перемішати.

Всі продукти для приготування тіста повинні бути кімнатної температури.

2. Борошно висипати в сито, сюди ж додати розпушувач і просіяти все в миску до яєць. Вимішувати тісто до однорідності, щоб воно вийшло трохи густіше, ніж на оладки.

3. Для формування коржів візьміть силіконовий килимок або пергаментний папір, щоб коржі легко відставали.

Малюємо коло діаметром трохи більше, ніж 20 см, для того, щоб потім можна було обрізати і вирівняти краю.

4. Перевернути килимок (або папір), щоб окружність виявилася з іншого боку. Для одного коржа викладіть 2 повні ст. ложки тесту, розрівняти його по поверхні, створюючи коло.

5. Корж з тіста на папері (або килимку) помістіть в духовку розігріту до 190 градусів на 5 хвилин. Цього досить, щоб він пропікся.

6. Рум’яний корж повинен охолонути на килимку, для того достатньо 2 хвилини. Зняти корж з килимка і покласти його на харчову плівку. Будь-якої форми діаметром 20 см накрити корж зверху, трохи придавити і обрізати ножем по колу.

7. Таким же чином робити і випікати всі інші коржі з тіста, щоб вони були однаковими по товщині. В даному випадку вийшло в підсумку 5 спечених коржів.

Дивіться також:  Сирне печиво — прості і смачні рецепти в духовці

8. Зараз потрібно зробити крем. У глибоку чашку викласти: йогурт і сир Маскарпоне, все перемішати. Ще додати цукрову пудру, ще раз перемішати і крем готовий.

Якщо у вас вдома немає йогурту, то використовуйте жирну сметану.

9. Формуйте торт Молочна дівчинка. Для цього промазывайте кожен рум’яний корж кремом і складайте їх один на одного. Ще можна трохи придавити коржі руками.

10. Останній корж і боки десерту також промажте кремом.

Приберіть сформований торт на ніч у холодильник, щоб всі коржі добре просочилися. При необхідності, досить йому постояти і 2 години.

12. Якщо крем залишився, то викладіть його зверху і починайте прикрашати. Натріть прямо зверху за допомогою терки білий шоколад.

13. Потім покладіть зверху ягоди і фрукти. Буде чарівний смачний десерт. Приємного чаювання !

Торт Молочна дівчинка з вершковим кремом

Зараз приготуємо смачний і простий десерт в домашніх умовах. Зверху і збоку прикрасимо його різнокольоровими квіточками.

Етапи приготування:

1. Приготуйте тісто. Розбийте яйця в глибоку миску, додайте згущене молоко і збийте міксером. Сюди ж просійте борошно з розпушувачем і продовжуйте збивати до однорідної маси. Дайте тісту постояти 15 хвилин.

За якістю тісто має бути , як густа сметана. Воно повинно бути однорідним, не густим і не рідким.

2. На папері для випікання намалюйте коло, перевернувши будь миску або каструлю з обраним діаметром 18-20 див.

3. Викладіть на пергаментний папір 2 ст. ложки тіста і разровняете його по поверхні, щоб воно не виходило за межі кола.

4. Перетягніть папір з тестом на деко, щоб випікати в духовці при температурі 180 градусах 5-7 хвилин.

5. Підрум’янений корж відразу знімаємо з паперу, щоб покласти на рушник або пергамент.

Ні в якому разі не складайте коржі один на одного. Тому що вони можуть злипнутися навіть в холодному вигляді.

6. Поки розкладені коржі остигають. приготуйте крем. Для цього в мисці збийте вершки протягом 2-3 хвилин, потім додайте згущене молоко (або цукрову пудру) і збивайте ще 5 хвилин.

7. Кладіть корж на тарілку і змащуйте кремом, зверху ще корж і знову — крем. Таким чином у вас повинні бути укладені всі коржі. Додатково промажте кремом боки.

Дивіться також:  Торт Прага — рецепт згідно ГОСТ в домашніх умовах

8. Прикраса зробіть із білково-заварного крему, де половина крему приготовлена з рожевим харчовим барвником. Можете придумати інше прикраса для десерту.

9. Покладіть крем в пакет для прикраси, щоб видавити з нього ще і ще квіточка рожевого і білого кольору.

10. Наприклад, нанесіть спочатку нижній ряд з квіточок і те ж саме наносите у верхніх рядах.

Обов’язково поставте торт Молочна дівчинка просочитися на 12 годин. За ніч коржі просочуються кремом, який потім майже не видно.

11. Акуратно відріжте шматочок, покладіть на тарілку і пригощайте гостей, які з нетерпінням чекають його.

Приємного апетиту !

Відео про те, як зробити Молочну дівчинку з сирним кремом в домашніх умовах

Готувати сирний крем просто і на смак десерту вам сподобається так, що ви будете готувати його завжди.

Домашня Молочна дівчинка з горіхами і сметанним кремом

Зверніть увагу на те, що в тесті для коржів відсутня згущене молоко. У цьому секрет рецепта, що просте молоко є, а згущеного молока немає. І тим не менш, торт дуже смачний.

Інгредієнти:

  • борошно — 38 – р
  • молоко — 300 мл
  • цукор — 200 г
  • яйця — 2 шт.
  • розпушувач — 1 ч. л.
  • масло — 80 г
  • Сметанний крем: сметана — 700 мл, згущене молоко — 300 мл
  • Масляний крем: масло — 250 г, згущене молоко — 200 мл
  • горіхи — 150 г
  • ванілін

Приготування:

1. Готуємо тісто. У сотейник вилити молоко і насипати цукор, перемішати і поставити на вогонь тільки для того, щоб розчинився цукор. Кип’ятити не треба.

2. В іншу миску розбити яйця, додати трохи солі і все перемішати. У цю ж миску вилити молочний сироп, розтоплене вершкове масло, перемішайте. Ще поступово вводите борошно.

Щоб не було грудочок борошно в тісто вводите частинами. Наприклад, насипали і розмішали. В результаті однорідна маса тіста гарантована.

3. Ще насипте 1 ч. ложку розпушувача і щіпку ваніліну. Перемішуйте тісто, щоб не було грудочок і на закінчення воно повинно бути не рідким і не густим. Далі закрити готове тісто харчовою плівкою і нехай постоїть на столі 30 хвилин.

4. Пергамент змастіть рослинною олією, щоб не приставали коржі.

5. Намалюйте коло на папері діаметром 20 см і нанесіть 2-3 ст. л., щоб потім рівним шаром розподілити його по всьому колу.

Дивіться також:  Ватрушки з сиром з дріжджового тіста — покроковий рецепт

6. Перенесіть папір з тестом на деко і випікайте корж в духовці при 200 градусах на 10-15 хвилин.

7. Таким чином вийшло 10 рум’яних коржів. Один на одного їх класти не потрібно, тому що можуть злипнутися.

8. Готуємо сметанний крем. Охолоджену густу сметану треба трохи збити, так вона стає трохи рідині. І ще починати додавати порціями згущене молоко і збивати. Ще додати трохи ваніліну і знову продовжувати збивати.

Збивати крем до тих пір, поки консистенція його буде добре триматися на лопатці. На час поставити крем в холодильник.

9. Волоські горіхи подрібніть в блендері.

Формування торта:

10. Зберіть коржі, промазуючи кожен сметанним кремом. Додатково обмажте боки десерту.

11. Торт Молочна дівчинка обсипте з боків подрібненими горіхами за допомогою лопатки. Обертайте тарілку навколо осі, щоб бокова поверхня була більш рівною.

12. На зібрані коржі покладіть тарілку, щоб вони були більш рівними.

13. Ще потрібно приготувати масляний крем для прикраси. Торт Молочна дівчинка має бути красивим і привабливим. Для цього, покладіть в миску небагато розтоплене вершкове масло і збийте його до пишноти. Поступово вводите варену згущенку і продовжуйте збивати.

Масляний крем, так само як і сметанний крем, повинен триматися на лопатці і не падати.

14. Потім помістіть масляний крем кондитерський мішок з наконечником і починайте відсаджувати квіточки. Крем відмінно тримає форму і дуже підходить для формування квіток.

15. Прикрасьте квітами все верхню поверхню торта і поставте в холодильник на 3 години, щоб він добре просочився.

16. У розрізі видно ніжна молочна текстура і два повітряних крему, які створюють неповторну гармонію смаку. Та ще й з горіхами, які роблять торт по-справжньому смачним.

Відео про те, як зробити торт Молочна дівчинка шоколадним

Шоколадний десерт зі згущеним молоком — найсмачніший рецепт. Готувати його не складно, а зовсім швидко. В тісто додається какао, а в крем — молочний шоколад, от і все.

Виходить так, що рецепт прийшов до нас з Німеччини, щоб з додатковими імпровізаціями міцно закріпитися в Росії. Його незрівняний смак, аромат і ніжність притягують, щоб підкорити багатьох любителів солодкого.

Тому печемо коржі, формуємо з різними кремами і передаємо рецепти по спадку. Торт Молочна дівчинка цього заслуговує.