Ватрушки з сиром — це звичайний корж з тіста з начинкою. В якості начинки часто беруть сир, повидло або картопляне пюре. Начинка кладеться зверху по центру коржі, при цьому, краю залишаються вільними. Випічка ідеально підходить для завершення смачного обіду або ситної вечері.
Сьогодні будемо робити випічку з дріжджового тіста, яке готують двома способами опарним і безопарним. У нашому рецепті застосовується опарний спосіб приготування тіста.
Після того, як тісто буде готове, залишається відокремити невеликі його шматочки і укласти на змащене маслом деко. І вже потім нехитрим способом зробити ямку в коржику, щоб укласти начинку у вигляді сиру.
Далі не забудьте змастити краї коржа яйцем, щоб вийшов приємний блиск. Потім залишається заготовки з тіста спекти до готовності і появи приємного запаху з духовки.
Смачні ватрушки з сиром — домашній рецепт як у бабусі
У цьому рецепті ви дізнаєтеся спосіб запікання в духовці пухкої випічки. У результаті якого виходять повітряне ласощі.
Джерело: https://youtu.be/HPDUD8tUjBI
Інгредієнти:
- Борошно — 40-450 г (2 склянки)
- Сухі дріжджі — 10-11 г
- Рослинна олія — 50 мл
- Яйце — 2 шт.
- Молоко — 250 мл (1 склянка)
- Цукор — 2 ст. л.
- Сіль — 0.5 ч. л.
Приготування рецепту:
1. Рецепт починається з приготування опари. Для цього вилийте в миску молока, насипте 2 ст. л. цукру і покладіть сухі дріжджі.
2. Все добре перемішайте.
Важливо дотримуватися, при цьому, суворий температурний режим. Для дріжджового тесту необхідна температура повітря повинна бути не нижче 24-25 градусів С.
3. Ось така опара вийшла, якій зараз потрібно трохи постояти.
Поки опара стоїть в сторонці, займіться приготуванням тіста.
Після того як опара підніметься, в ній з’являються бульбашки. Після цього її потрібно використовувати.
Тісто на ватрушки з сиром дріжджове швидке
4. Візьміть яйце і відокремте білок від жовтка. Білок вилийте в миску, а жовток опустіть у чашку, тому що він ще стане в нагоді.
5. Білок в мисці збийте вінчиком. У миску до білка додайте сіль і 1 ст. л. цукру, рослинне масло і молоко, що залишилося.
6. Всі компоненти для утворення тіста перемішайте віночком.
7. Ще додайте збільшення в обсязі опару. Ще раз все перемішайте.
8. Зараз починайте частинами вносити попередньо просіяне борошно, щоб перемішувати ложкою.
9. Подальше замішування тіста в мисці робіть руками.
10. Готове тісто повинно забрати в себе всі залишки у боків миски, щоб вона була чистою.
11. Закрийте миску з тістом харчовою плівкою або кришкою і приберіть в тепле місце.
Готове тісто має збільшитися в 2 рази в об’ємі.
Начинка для ватрушок з сиром з дріжджового тіста
Начинка — це важливий компонент майбутньої випічки.
І, природно, вона повинна бути трохи солодкої, щоб ватрушки з сиром смачно поїсти з кавою або чаєм.
13. У ємність з сиром розбийте одне яйце, додайте на кінчику ножа ванілін і цукор за смаком.
14. Перемішування робіть з допомогою віночка з отворами. Сир повинен бути однорідної пухкої консистенції. Все просто.
Ватрушки з сиру швидко і смачно в духовці
15. Тісто добре збільшилося в об’ємі, тому зараз його потрібно обім’яти. Для цього руками відокремте його від країв до середини, щоб зробити так кілька разів.
16. На деко налити трохи олії і розподіліть його рівно за допомогою пензлика.
17. Тісто виявилося пластичним і не прилипає до рук. Руками відокремлюйте невеликі грудочки і покладіть на деко.
Дріжджове тісто не буде липнути до рук, якщо в шкіру рук втерти кілька крапель рослинної олії.
18. Закрийте грудочки покладеного тесту рушником, щоб вони ще збільшилися в обсязі на 15 хвилин.
19. Потім візьміть склянку або чашку і зробіть поглиблення в тесті, щоб покласти начинку.
20. Пальчиками поправте денця ямок, щоб вони були рівними і красивими.
21. В заготовки з тіста покладіть начинку з сиру.
22. В жовток, додайте трохи води, перемішайте і змастіть краї ватрушок з допомогою пензлика.
23. Поставте деко з заготовками в духовку на 20-25 хвилин при температурі 180-200 градусів С.
Ось такі повітряні ватрушки з сиром вийшли. Приготуйте їх обов’язково.
Приємного апетиту !