Яблука мочені у відрі на зиму — авторитетна і смачна заготовка. Хороший врожай яблук дозволяє застосувати спосіб мочіння і зберегти плоди на зиму в домашніх умовах.
Для мочіння краще використовувати кислі і міцні сорти. Плоди не повинні бути м’якими і солодкими. Краще всього підходять яблука пізніх сортів, добре визрілі: Антонівка, Аніс, Пепін, Тітовка.
Перед вимочуванням пізні сорти повинні вилежатися протягом двох тижнів. В цілому витримування мочених яблук зазвичай становить 30-40 днів. Протікає процес приготування схожий на заготівлю мочіння плодів у банках.
Як зробити мочені яблука на зиму з солодом
Дізнайтеся, як правильно приготувати яблука мочені у відрі за старовинним рецептом.
Спосіб приготування:
1. Яблука потрібно перебрати і промити холодною водою.
Дно відра можна вистилати свіжою і дрібно подрібненої житньою соломою, яку потрібно промити і обшпарити окропом.
2. У нашому рецепті замість соломи вистилаємо дно відра чорносмородиновими і вишневими листям. Викладаємо На листя рядами плоди яблук плодоніжками догори.
3. Готуємо сусло. У каструлю наливаємо 10 літрів води, всипаємо в неї 250 г цукру, 50 г солі і 100 г солоду (або квасного сусла). Все перемішуємо. Готове Сусло.
4. Виливаємо сусло у відро з яблуками.
5. Зверху плодів укладаємо знову листя смородини і вишні (або кладемо солому). Яблука закриваємо тарілкою і ставимо вантаж.
6. Залиті суслом плоди повинні постояти так при температурі 22-25 градусів для бродіння протягом 3-4 днів. Надалі зберігати яблука потрібно при температурі не вище +15 градусах і не нижче -6 градусів.
Відео про те, як зробити яблука мочені у відрі за старовинним класичним рецептом
Якщо у вас є льох і багато яблук, то ви просто повинні зробити такий рецепт на зиму від якого потім будете в захваті.
Щоб смак був приємним, вибирайте правильні сорти, дотримуйтесь пропорції в приготуванні і слідкуйте за часом витримки.
Рецепт мочених яблук Антонівка в бочці з соломою в домашніх умовах
Дізнайтеся рецепт, перевірений десятиліттями, зі смаком з дитинства. Точно також можна приготувати яблука мочені у відрі.
Метод приготування:
1. Зібрані яблука повинні полежати і пустити запах, щоб у них утворився крохмаль. Потім їх потрібно вимити і трохи обсушити в ящиках.
2. Запарюємо житню солому окропом на 20-30 хвилин, щоб вона розігрілася і набухла. Лопаткою намагаємося втопити весь її верхній шар. Це буде нашою закваскою.
В процесі запарювання окропом житня солома стає м’якою і податливою. Вона така і потрібна, щоб легко вклалася в круглу бочку.
3. Беремо пластикову бочку ємністю 50 літрів і вистилаємо її всередині пластиковим пакетом для харчових продуктів. На дно укладаємо шар запареної соломи, потім кладемо зверху шарами яблука до середини бочки.
4. Потім кладемо шар житньої соломи.
5. На солому знову укладаємо плоди.
6. І так кладемо рядами яблука майже до самого верху.
7. Третій шар буде останнім і він повинен добре вкрити всі плоди в бочці.
8. Готуємо розсіл. У відро наливають 10 літрів холодної води і висипаємо: 750 г цукру, 250 г кам’яної солі і 2 ст. ложки гірчичного порошку. Все добре перемішуємо дерев’яною лопаткою до розчинення солі та цукру. Розсіл готовий.
9. Бочку з яблуками опускаємо в льох (поки вона без розсолу і відносно легка).
10. Заливаємо яблука в бочці розсолом так, щоб вони всі були нею покриті. Потім випускаємо повітря і зав’язуємо краї пластикового мішка.
11. Бочку закриваємо кришкою і чекаємо на 1 місяць, протягом якого буде відбуватися процес бродіння.
12. Потім діставайте мочені яблука і насичує свій організм величезною кількістю поживних речовин.
Приємного апетиту !
Яблука мочені у відрі зі свіжою капустою
Інгредієнти на 3 кг яблук:
- 4 кг капусти
- 2-3 моркви
- 3 ст. ложки солі
- 2 ст. ложки цукру
Приготування:
1. Добре промийте капусту і яблука. Очистіть моркву, потім натріть її на крупній тертці.
2. Капусту нашаткуйте і з’єднайте з натертою морквою. Овочі перемішайте з сіллю, цукром і перетріть руками до виділення соку.
3. Візьміть відро і починайте укладати яблука шарами, перекладаючи кожен шар овочевий сумішшю з капусти і моркви.
4. При укладанні яблук намагайтеся укласти їх більш щільно. Самий верхній шар у відрі повинен складатися з капусти шаром 2-3 див
5. Зверху вилийте, що виділився сік з капусти.
Якщо соку буде недостатньо, то зробіть розсіл з розрахунку: На склянку охолодженої кип’яченої води буде потрібно 1 ст. ложка цукру, 1 ст. ложка солі.
6. На верхній шар нашаткованої капусти укладіть цілі листя капусти, накрийте тарілкою, покладіть гніт. Витримуйте так при кімнатній температурі 2 тижні.
Перші 5-6 днів яблука сильно вбирають розсіл і верхній шар оголюється. Щоб не допустити псування заготовки, слід завжди підливати розсіл у відро.
Потім приберіть в льох, у більш прохолодне місце і витримайте ще там теж 2 тижні.
7. Через певний час, яблука мочені у відрі готові, укладайте на тарілку і ласуєте на здоров’я.
Відео про те, як приготувати заготовку з яблук у відрі із медом
Дивіться рецепт до кінця і застосовуйте таку заготовку для цілого відра.
Запропоновані рецепти допоможуть вам робити яблука мочені у відрі і не тільки в одному, а в множині. Багато сімей так роблять, спробуйте і ви.