Кебаб з баклажанами — кращі рецепти приготування баклажан

Кебаб з баклажанами — досить популярний і традиційне блюдо в країнах Близького Сходу і Закавказзя. Великий інтерес викликає і у любителів смачно поїсти інших країн. Дуже популярно люля-кебаб на мангалі з фаршу.

Однак, основний сенс назви про те, що це смажене м’ясо, залишається. А смаженою м’ясо може бути у вигляді шматочків і, природно, м’ясного фаршу. І той, і інший спосіб, має різні рецепти приготування. Сьогодні розглянемо більш популярні і дуже смачні з баклажанами.

Свіжі баклажани багаті харчовими речовинами. Тому їх смажать, тушкують і запікають.

Кебаб з баклажанами на сковороді

Подивіться рецепт страви, приготованої з шматочками м’яса. Виходить незвичайно смачне блюдо з баклажанным пюре.

Необхідні продукти:

  • М’ясо (будь-яке) — 800 г
  • Жир — 100 р
  • Ріпчаста цибуля — 150 г
  • Морква — 40 г
  • Корінь селери — 30 г
  • Помідори — 200 г (або томатне пюре — 30 г)
  • Борошно — 30 г
  • Вино — 40 мл
  • Баклажани — 600 г
  • Молока — 100 мл
  • Червоний і чорний мелений перець, чорний перець горошком, часник, петрушка, сіль, лавровий лист

Процес приготування

  1. Відокремте м’ясо від кісток і наріжте дрібними шматочками.
  2. Потушкуйте шматочки м’яса в частині жиру разом з нарізаною цибулею, нарізаними шматочками моркви і корінням нарізаного селери.
  3. Коли шматочки цибулі і моркви стануть м’якими, додайте до них помідори або томатне пюре.

4. Коли з них википить вода, додайте борошна і червоний перець.

5. Потім залийте гарячою водою або бульйоном.

6. Ще додайте вино, лаврові листки, кілька горошин чорного перцю. Посоліть і тушкуйте на слабкому вогні у посуді з кришкою.

7. Спечіть баклажани на сильному вогні, очистіть від шкірки і наріжте на дошці.

Дивіться також:  Кабачки фаршировані фаршем і запечені в духовці

8. У жирі, що залишився спасеруйте решту борошна і додайте до неї баклажани.

9. Все це потушкуйте, потім влийте в суміш молоко. Посоліть і додайте ще мелений чорний перець, розтертий часник, подрібнену зелень петрушки. Зніміть сковороду з вогню.

10. При подачі пюре з баклажанів викладіть у велику тарілку.

11. У середині зробіть пюре лунку, в яку викладіть кебаб з м’яса. Залишилися від кебаба соусом полийте м’ясо і пюре.

Ви приготували ароматне блюдо кебаб з баклажанами.

Баклажан кебаб з фаршем — рецепт в духовці

Вишуканий рецепт виглядає красиво і запікається швидко.

Потрібно:

  • Баклажани — 3 шт.
  • Фарш яловичий — 500 г
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  • Яйце — 1 шт.
  • Сухарі — 40 г
  • Молоко — 50 мл
  • Улюблені спеції
  • Сіль — 1.5 ч. л.

Для заливки:

  • Вершкове масло -1 ст. л.
  • Томатна паста — 2 ст. л.
  • Вода — 150 мл
  • Сіль — за смаком

Хід роботи

Плоди баклажанів помийте і наріжте кільцями товщиною 1.5 див. Покладіть їх у підсолену воду на час приготування м’ясного фаршу.

До м’ясного фаршу додайте натертий на тертці цибулю і яйце. Ще покладіть спеції: мелену зіру, паприку, чорний і гострий червоний мелений перець. Насипте ще сухарі.

Всі інгредієнти фаршу перемішайте руками і відбийте, щоб фарш став більш повітряним.

З готового фаршу сформуйте котлети розміром з кільцями баклажанів.

У форму для випічки викладіть нарізані баклажани, чергуючи з котлетками.

Вільні проміжки заповніть шматочками помідорів. Якщо форма у вас прямокутна, то сформуйте страву по-іншому.

Приготуйте заливку. Для цього у сотейнику розтопіть вершкове масло і додайте томатну пасту. Посоліть і варіть їх разом. Потім налийте гарячу воду і доведіть все до однорідності.

Дивіться також:  Рулька свиняча запечена в духовці соковито і смачно

Залийте сформований блюдо приготованим соусом. Закрийте форму зверху розрізаним рукавом для випікання.

Поставте форму в духовку на 40 хвилин при 200 градусах С.

Потім зніміть плівку і випікайте ще 7 хвилин. Видно, що котлети добре підрум’янилися, а кільця пропеклися.

Викладіть кебаб з баклажанами на тарілки і накривайте родинний стіл.

Відео про те, як приготувати баклажан-кебаб на вугіллі на мангалі

Подивіться дуже смачний рецепт з димком.

Вибирайте вподобаний рецепт і готуйте з задоволенням.