До м’ясного фаршу додайте натертий на тертці цибулю і яйце. Ще покладіть спеції: мелену зіру, паприку, чорний і гострий червоний мелений перець. Насипте ще сухарі.
Всі інгредієнти фаршу перемішайте руками і відбийте, щоб фарш став більш повітряним.
З готового фаршу сформуйте котлети розміром з кільцями баклажанів.
У форму для випічки викладіть нарізані баклажани, чергуючи з котлетками.
Вільні проміжки заповніть шматочками помідорів. Якщо форма у вас прямокутна, то сформуйте страву по-іншому.
Приготуйте заливку. Для цього у сотейнику розтопіть вершкове масло і додайте томатну пасту. Посоліть і варіть їх разом. Потім налийте гарячу воду і доведіть все до однорідності.
Залийте сформований блюдо приготованим соусом. Закрийте форму зверху розрізаним рукавом для випікання.
Поставте форму в духовку на 40 хвилин при 200 градусах С.
Потім зніміть плівку і випікайте ще 7 хвилин. Видно, що котлети добре підрум’янилися, а кільця пропеклися.
Викладіть кебаб з баклажанами на тарілки і накривайте родинний стіл.
Відео про те, як приготувати баклажан-кебаб на вугіллі на мангалі
Подивіться дуже смачний рецепт з димком.
Вибирайте вподобаний рецепт і готуйте з задоволенням.