Огірки в огірках на зиму — 6 рецептів приготування в банках

Огірки в огірках на зиму — рідкісний спосіб консервування всім відомого овоча. Є багато методів заготівель і завжди хочеться вибрати той, який буде найкращим. В рецепті нам хочеться зберегти живильні властивості, смак і аромат плоду.

Зберігати огірочки будемо в скляних банках, які дуже зручні. Плоди будемо відбирати однакової стиглості і відсортованими за розміром. Всі інші секрети консервування відкриються вам в кращих рецепти статті.

Як приємно зустріти гостей або накрити стіл для своїх домочадців дарами саду, городу. А ще й поставити на стіл блюдо з незнайомим для всіх рецептом. Отже, читаємо і запам’ятовуємо все по пунктах.

Простий рецепт огірки огірки на зиму без стерилізації та оцту

Познайомтеся з приготуванням простого рецепту огірочків, в якому використовуються добірні плоди разом з некондиційними. Всі вирощені плоди йдуть у справу. Смак заготовки виходить дивовижний, як у бочкових овочів.

Етапи приготування:

1. Підготовлені плоди моєму, даємо висохнути. З обох кінців відрізаємо кінчики. А от у дрібних плодів кінчики не відрізаємо. Попередньо плоди у воді можна не замочувати. Так як вони повинні будуть просочитися власної заливкою.

2. Для рецепту будемо використовувати просту сіль для соління (йодовану сіль використовувати не можна). Ще додамо чорний перець горошком.

3. Не рівні плоди знадобляться для приготування заливки. Некондиційні плоди — це криві форми плодів і перерослі плоди. Коротше, зовсім не стандартні.

4. Не рівні або перерослі огірки можна натерти на тертці або пропустити через м’ясорубку. У нашому рецепті ми будемо їх збивати з допомогою кухонного комбайна.

5. З розрахунку на 1 літр подрібненої маси кладеться 2 ст. ложки солі. У нашій мисці знаходиться 2 літри маси, тому кладемо 4 ст. ложки сіль і перемішуємо.

Обов’язково дотримуйтеся співвідношенню протертої маси і кількістю солі, інакше огірки можуть прокиснуть.

Відразу бачимо, як, при перемішуванні, починається виділятися сік. Залишимо масу постояти 5 хвилин для більшого виділення соку.

Дивіться також:  Закуска з баклажанів на зиму — рецепти баклажанових закусок будинку

6. Залізні кришки, як зазвичай стерилізуємо в окропі. А от скляні банки — в мікрохвильовці. Для цього, наллємо в банки трохи води (0.5-1 стакан) і лежачи помістимо в мікрохвильову піч на 3 хвилини.

Укладання огірків в банки

7. Отже, ми прийняли рішення і підготували 3 банки об’ємом 1.5 літра і одну банку об’ємом 1 літр.

В якості спецій можна покласти: листя вишні, смородини, хрону. Можна покласти свої улюблені прянощі: гвоздику і гострий перчик.

8. Починаємо укладати на дно кожної банки спеції: парасольки і гілочки кропу, листя винограду, гілочки естрагону (тархуну), зубчики часнику.

9. Заповнювати банки починаємо з опусканням на спеції огіркової маси в кількості 2-3 ст. ложок. Після цього опускаємо в банки самі плоди так, як вам зручно: вертикально чи горизонтально.

10. Зверху на покладені овочі починаємо укладати ложкою протерту масу разом з соком. Ложкою намагаємося проштовхнути масу вглиб банки.

У банку при огляді не повинно бути порожнеч. Якщо вони будуть, то усуваємо їх додаванням соку.

11. Наповнену банку закриваємо кришкою. Отже, процес приготування заготовки на зиму огірки в огірках закінчений. Стерилізувати банки не потрібно. Можете відразу ж опускати їх у погріб.

12. Обов’язково через 2 дні перевірте їх стан, тому що пропущена маса може опуститися вниз і тоді потрібно натерти свіжий огірок, перемішати його з сіллю і додати в банку.

Обов’язковий огляд банок

13. Буває і так, що додавати нічого не потрібно. Ось погляньте, перед вами банку заповнена 3 дні тому, в якій нічого не осіло, вона повна і без всяких змін.

14. А ось ще друга банку, зроблена 3 дні тому, де теж нічого не осіло. І вже через два тижні ці 2 баночки, зроблені 3 дні тому, можна буде спробувати. Ви будете здивовані малосольному смаком огірочків.

Справжній смак у цих плодів виявиться десь через місяць і чим довше вони стоять, тим смачніше вони стають.

Банки чудово зберігаються в погребі чи холодильнику протягом 1 року.

Дивіться також:  Варення з агрусу: 9 смачних рецептів варення з агрусу з фото

15. Зрозуміло, що розрахувати приготування протертої маси неможливо. Тому завжди майте в запасі кілька плодів у запасі, для додаткової маси.

16. Ми виконали оригінальний рецепт огірки в огірках, який дуже вигідний. А він вигідний тим, що взимку ви зможете їсти цілі плоди звичайним способом, а ось подрібнену масу можете використовувати для розсольнику і приготування соусів.

17. Сьогодні ми приготували маловідомий рецепт, про який розкажіть своїм знайомим і самі зробіть, повірте, не пошкодуєте.

Огірки у власному соку у 3-літровій банці

Зараз будемо готувати овочі у власному соку, де потрібно розуміти про те, що це і є огірки огірки на зиму.

Етапи приготування:

1. Підготуємо два види огірків: одні дрібні — для засолу, інші великі, перестиглі знадобляться для пюре.

Як порада: Все вимиті огірки повинні бути сухими, інакше закиснуть.

2. Великі огірки пропускаємо через м’ясорубку в окремий посуд.

3. На дно стерилізованою і сухий банки покладемо зелень: лист хрону, парасольки і гілочки кропу, листя чорної смородини, листя вишні і порізані зубчики часнику в кількості 3 штук.

Зелень повинна добре закрити дно банки.

4. На зелень розсипаємо 1 ст. ложку солі (йодовану сіль не кладемо) трохи з гіркою.

5. Потім кладемо пропущене пюре. У пюре кладемо дрібні огірки з таким розрахунком, щоб пюре і плоди заповнювали півбанки. Наступним шаром викладаємо ту ж саму зелень, яку поклали на дно банки.

6. На другий шар зелені розсипаємо знову 1 ст. ложку солі, потім пюре і дрібні огірки. Пюре повинне покривати огірки повністю. На пюре кладемо третій шар зелені.

Зверху шару зелені повинен лежати лист хрону, він не дасть зароджуватися цвілі.

7. Зверху всієї зелені кладемо третю (останню) ст. ложку солі. Краще банку залишити трохи неповної, щоб було місце для бродіння. Банку закрити пластмасовою кришкою. У погребі банки добре стоять до весни.

Дивіться також:  Перець нарізаний маринований на зиму в банках — 5 простих рецептів

Навесні огірки можуть трохи закиснути і їх можна реанімувати, для цього робиться свіжий розчин: 3 ст. ложки цукру на 1 л води.

Відповідно до цього рецепту огірки в огірках виходять ніжними і запашними. Пюре можна використовувати в салати або в розсольник.

Відео про те, як приготувати огірки в огірковому розсолі на зиму хрусткі

Подивіться відео в якому автор розповідає про рецепті зі смаком дитинства. Готується незвичайний рецепт легко і всі дії зрозумілі.

У сезон заготівлі овочів на зиму, я намагалася піднести для вас цікаві способи заготівлі огірків на зиму. Якщо ви прийняли рішення повторити хоча б один із запропонованих рецептів, значить я намагалася не дарма.

Вдалого вам консервування і з приємним настроєм !