Огірки в огірках на зиму — 6 рецептів приготування в банках

5. Потім кладемо пропущене пюре. У пюре кладемо дрібні огірки з таким розрахунком, щоб пюре і плоди заповнювали півбанки. Наступним шаром викладаємо ту ж саму зелень, яку поклали на дно банки.

6. На другий шар зелені розсипаємо знову 1 ст. ложку солі, потім пюре і дрібні огірки. Пюре повинне покривати огірки повністю. На пюре кладемо третій шар зелені.

Зверху шару зелені повинен лежати лист хрону, він не дасть зароджуватися цвілі.

7. Зверху всієї зелені кладемо третю (останню) ст. ложку солі. Краще банку залишити трохи неповної, щоб було місце для бродіння. Банку закрити пластмасовою кришкою. У погребі банки добре стоять до весни.

Навесні огірки можуть трохи закиснути і їх можна реанімувати, для цього робиться свіжий розчин: 3 ст. ложки цукру на 1 л води.

Відповідно до цього рецепту огірки в огірках виходять ніжними і запашними. Пюре можна використовувати в салати або в розсольник.

Відео про те, як приготувати огірки в огірковому розсолі на зиму хрусткі

Подивіться відео в якому автор розповідає про рецепті зі смаком дитинства. Готується незвичайний рецепт легко і всі дії зрозумілі.

У сезон заготівлі овочів на зиму, я намагалася піднести для вас цікаві способи заготівлі огірків на зиму. Якщо ви прийняли рішення повторити хоча б один із запропонованих рецептів, значить я намагалася не дарма.

Вдалого вам консервування і з приємним настроєм !

Дивіться також:  Баклажани на зиму: Рецепти з баклажанів з секретним смаком