Печеня зі свинини — 7 рецептів соковитою і мякою свинини

Печеня зі свинини — смачне і ситне друге блюдо. Його можна приготувати в духовці, каструлі, мультиварці, скороварці і навіть в сковороді. Часто готують таку страву на вечерю, тому що м’ясо свинини гаситься швидко.

Щоб надати м’ясу особливі смакові відтінки, до нього додають картоплю, овочі, гриби та багато спецій. Дивовижний смак шматочками свинини надає гасіння з спеціально приготованому соусі.

Смачно приготоване м’ясо з свинини приносить справжнє задоволення.

Зміст:

  • Печеня з свинини в каструлі з картоплею і цибулею
  • Відео про те, як приготувати печеня з овочами і свининою
  • Свинина з картоплею в духовці утятнице
  • Смаження на сковороді з свинини з картоплею і грибами
  • Свинина по-домашньому в соусі без картоплі
  • Відео про те, як смачно приготувати свинину в духовці на деку

Печеня з свинини в каструлі з картоплею і цибулею

Для приготування візьміть м’ясо свинини з реберцями і розріжте його на шматочки. Кожен шматочок складається з очищеної шкурки, прошарки жиру і м’яса з кісточкою.

Візьміть каструлю з товстим дном і покладіть в неї шматочки м’яса шкіркою вниз. М’ясо посоліть за смаком.

Ще посипте сушеним базиліком, меленим червоним перцем чилі і додайте шматочки лаврового листочка. Замість базиліка можете додати орегано.

Далі укладіть шар очищених і нарізаних кільцями цибулі, а також пластини очищеної картоплі. Всі спеції повторіть.

Потім укладіть ще 2 шар нарізаного кільцями цибулі і пластин картоплі. І знову посипте усіма спеціями.

Печеня зі свинини буде готуватися в томатному соусі, тому його потрібно зараз приготувати.

Візьміть томатну пасту в кількості 140 г і викладіть в миску. Розбавте томатну пасту водою, щоб маса була не дуже густий, майже рідка.

Дивіться також:  Соус сальса — класичний рецепт в домашніх умовах

В цей час поставте каструлю з м’ясом і картоплею на вогонь і потримайте так протягом 5 хвилин. Ви відчуєте, як плавиться свинячий жир.

Потім акуратно ложкою розкладіть томатний соус по всій поверхні вміст каструлі. Закрийте каструлю кришкою і тушкуйте картоплю зі свининою протягом 40 хвилин.

Печеня зі свинини розкладіть на тарілку, полийте соусом і подайте до столу.

Відео про те, як приготувати печеня з овочами і свининою

Страва з присутністю м’ясного бульйону виходить ароматним і апетитним.

Свинина з картоплею в духовці утятнице

Як тільки це блюдо з’явиться на вашому святковому столі, незабаром рецепт будуть питати все.

Потрібні продукти: свинина, картопля, ріпчаста цибуля, морква, часник, капуста, гарбуз, ізюм, чорнослив, сіль, мелений перець, кетчуп, масло.

Спосіб приготування:

  1. Скажу відразу про те, що всі продукти беруться на око. Все залежить від розмірів гусятниці, яка повинна бути товстостінної.
  2. Спочатку покладіть на дно гусятниці порізане шматочками м’ясо. Потім посоліть і поперчіть його.
  3. Потім наріжте півкільцями ріпчасту цибулю і розсипте його зверху м’яса.
  4. На шар цибулі викладіть крупно нарізану картоплю. який посоліть і поперчіть.
  5. Ще покладіть кілька штук зубчиків часнику.
  6. Слідом наріжте кружечками моркву і розкладіть по поверхні.
  7. Чорнослив поріжте соломкою і разом з підготовленими кубиками гарбуза розсипте наступним шаром.
  8. Ще всипте жменю помытого родзинок.
  9. Листя капусти розрізати на квадратики і зверху укрийте всі інгредієнти в утятнице.
  10. Потім додайте в гусятницю 2-3 ст. л. кетчупу і кілька шматочків вершкового масла розміром з волоський горіх.
  11. Поставте гусятницю в духовку на 1.5-2 години, тобто до готовності.