Печеня зі свинини — 7 рецептів соковитою і мякою свинини

Печеня зі свинини — смачне і ситне друге блюдо. Його можна приготувати в духовці, каструлі, мультиварці, скороварці і навіть в сковороді. Часто готують таку страву на вечерю, тому що м’ясо свинини гаситься швидко.

Щоб надати м’ясу особливі смакові відтінки, до нього додають картоплю, овочі, гриби та багато спецій. Дивовижний смак шматочками свинини надає гасіння з спеціально приготованому соусі.

Смачно приготоване м’ясо з свинини приносить справжнє задоволення.

Зміст:

  • Печеня з свинини в каструлі з картоплею і цибулею
  • Відео про те, як приготувати печеня з овочами і свининою
  • Свинина з картоплею в духовці утятнице
  • Смаження на сковороді з свинини з картоплею і грибами
  • Свинина по-домашньому в соусі без картоплі
  • Відео про те, як смачно приготувати свинину в духовці на деку

Печеня з свинини в каструлі з картоплею і цибулею

Для приготування візьміть м’ясо свинини з реберцями і розріжте його на шматочки. Кожен шматочок складається з очищеної шкурки, прошарки жиру і м’яса з кісточкою.

Візьміть каструлю з товстим дном і покладіть в неї шматочки м’яса шкіркою вниз. М’ясо посоліть за смаком.

Ще посипте сушеним базиліком, меленим червоним перцем чилі і додайте шматочки лаврового листочка. Замість базиліка можете додати орегано.

Далі укладіть шар очищених і нарізаних кільцями цибулі, а також пластини очищеної картоплі. Всі спеції повторіть.

Потім укладіть ще 2 шар нарізаного кільцями цибулі і пластин картоплі. І знову посипте усіма спеціями.

Печеня зі свинини буде готуватися в томатному соусі, тому його потрібно зараз приготувати.

Візьміть томатну пасту в кількості 140 г і викладіть в миску. Розбавте томатну пасту водою, щоб маса була не дуже густий, майже рідка.

Дивіться також:  Рататуй (рагу): Класичні рецепти з мясом і овочами

В цей час поставте каструлю з м’ясом і картоплею на вогонь і потримайте так протягом 5 хвилин. Ви відчуєте, як плавиться свинячий жир.

Потім акуратно ложкою розкладіть томатний соус по всій поверхні вміст каструлі. Закрийте каструлю кришкою і тушкуйте картоплю зі свининою протягом 40 хвилин.

Печеня зі свинини розкладіть на тарілку, полийте соусом і подайте до столу.

Відео про те, як приготувати печеня з овочами і свининою

Страва з присутністю м’ясного бульйону виходить ароматним і апетитним.

Свинина з картоплею в духовці утятнице

Як тільки це блюдо з’явиться на вашому святковому столі, незабаром рецепт будуть питати все.

Потрібні продукти: свинина, картопля, ріпчаста цибуля, морква, часник, капуста, гарбуз, ізюм, чорнослив, сіль, мелений перець, кетчуп, масло.

Спосіб приготування:

  1. Скажу відразу про те, що всі продукти беруться на око. Все залежить від розмірів гусятниці, яка повинна бути товстостінної.
  2. Спочатку покладіть на дно гусятниці порізане шматочками м’ясо. Потім посоліть і поперчіть його.
  3. Потім наріжте півкільцями ріпчасту цибулю і розсипте його зверху м’яса.
  4. На шар цибулі викладіть крупно нарізану картоплю. який посоліть і поперчіть.
  5. Ще покладіть кілька штук зубчиків часнику.
  6. Слідом наріжте кружечками моркву і розкладіть по поверхні.
  7. Чорнослив поріжте соломкою і разом з підготовленими кубиками гарбуза розсипте наступним шаром.
  8. Ще всипте жменю помытого родзинок.
  9. Листя капусти розрізати на квадратики і зверху укрийте всі інгредієнти в утятнице.
  10. Потім додайте в гусятницю 2-3 ст. л. кетчупу і кілька шматочків вершкового масла розміром з волоський горіх.
  11. Поставте гусятницю в духовку на 1.5-2 години, тобто до готовності.

Потім всі верстви викладіть на блюдо для подачі в зворотному порядку, щоб м’ясо виявилося зверху. Полийте печеня з свинини жиром з гусятниці. Таке ароматне блюдо з соковитою і м’якою свининою можна подати і на святковий стіл.

Дивіться також:  Як засолити горбушу в домашніх умовах — різні способи (рецепти)

Смаження на сковороді з свинини з картоплею і грибами

Приготуйте ароматне печеня по домашньому, рецепт якого вам пропонується розглянути. Буде дуже смачне блюдо з шматочками ніжної свинини.

Продукти:

  • картопля — 1 кг
  • м’ясо свинини — 650 г
  • ріпчаста цибуля — 200 г
  • морква — 150 г
  • гриби (гливи або печериці) — 150 г
  • томати у власному соку — 200 г
  • сіль — 2-3 ч. л.
  • цукор — 1.5 ст. л.
  • коріандр — 1 ч. л.
  • часник сушений — 1 ч. л.
  • паприка — 1 ч. л.
  • спеції за смаком і за бажанням: чорний мелений перець, мускатний горіх, перець горошком, чебрець, лавровий лист

Метод приготування:

Наріжте м’ясо не дуже маленькими шматочками. Обсмажте шматочки м’яса на сковороді з маслом до золотистого кольору на великому вогні.

Потім додайте гарячої води 50-60 мл і закрийте кришкою. Протушкувати так м’ясо 10 хвилин, щоб воно стало м’яким.

Зачекайте поки випарується вода на сковороді і м’ясо знову почне обсмажуватися в маслі. Ось тоді додайте до м’яса крупно порізані цибулю і моркву.

Обсмажуйте моркву і цибулю, помішуючи так, щоб вони стали м’якими.

Потім додайте нарізані пластинками гриби і обсмажте їх злегка.

Потім розподіліть на вміст сковороди шматки крупно порізаної картоплі. Перемішайте і злегка обсмажте картоплю.

Дістаньте з банки два помідори і наріжте їх дрібними шматочками. Викладіть їх в сковороду і ще вилийте з баночки половину томатного соку. Знову все перемішайте.

І ось зараз настав час додавання спецій. Додайте їх і перемішайте. Ще додайте гарячу воду 100-150 мл. Не потрібно, щоб вода покривала всю картоплю, він повинен бути на виду.

Настав час опустити в сковороду зелений горошок, закрити кришку і тушкувати печеня з свинини ще 5 хвилин.

Дивіться також:  Тушкована картопля: 11 класичних покрокових рецептів

В цей час подрібніть часник і зелень. Розсипте їх на готові інгредієнти перемішайте, страва готова.

Приємно їсти !

Свинина по-домашньому в соусі без картоплі

Інгредієнти:

  • свинина — 1 кг
  • ріпчаста цибуля — 5 шт.
  • морква — 5 шт.
  • томатна паста — 2-3 ст. л.
  • оцет 70% — 1 ст. л.
  • часник — 3 зубчики
  • крохмаль — 1 ст. л.
  • бульйон — 0.5 л
  • сіль, мелений перець, рослинна олія

Хід дій:

  1. М’ясо поріжте соломкою.
  2. Цибулю наріжте півкільцями.
  3. Моркву натріть на крупній тертці.
  4. Змішайте всі підготовлені продукти з томатною пастою, оцтом, спеціями і залиште так на 1 годину.
  5. Потім обсмажте м’ясо з овочами на рослинному маслі протягом 30-40 хвилин. За 10 хвилин до кінця смаження влийте 0.5 бульйону, в якому размешен крохмаль.
  6. Гарнір зробіть окремо такий, який ви любите.

Ви будете в захваті від такої страви. Спробуйте його приготувати.

Відео про те, як смачно приготувати свинину в духовці на деку

Подивіться цікавий рецепт приготування м’яса і як його готують звичайні чоловіки.

Порадуйте своїх рідних і близьких ароматними стравами зі свинини. Готуйте їх так, щоб м’ясо було соковитим і м’яким. І в цьому вам допоможуть рецепти з цієї статті. Готуйте їх із задоволенням.