Гарбуз у духовці — 8 смачних рецептів запеченої гарбуза

Приготування

  1. Часник очистіть і обсмажте цілком до м’якості в 1 ст. л. оливкової олії. Дайте злегка охолонути.
  2. В кухонний комбайн помістіть: крупно нарізану моццареллу, розм’якшене вершкове масло, обсмажений часник, кілька листочків шавлії, лимонну цедру і лимонний сік.
  3. Ще приправте все за смаком перцем і сіллю.
  4. Потім подрібніть всі інгредієнти до грубої консистенції пасти.
  5. Перекладіть пасту на лист харчової плівки і скачайте в циліндр. Охолодіть протягом 30 хвилин.
  6. Духовку розігрійте до 200 градусів С.
  7. Візьміть форму для запікання і влийте оливкову олію і прогрійте в духовці протягом 5 хвилин.
  8. Тим часом гарбуз очистите від шкірки і насіння.
  9. М’якоть наріжте кубиками зі стороною 2 див.
  10. Складіть нарізані шматочки в форму для запікання і перемішайте їх з гарячим маслом. Ще посоліть за смаком.
  11. Запікайте гарбуз у духовці 25-30 хвилин, періодично помішуючи.
  12. Далі відваріть макарони «черепашки». Відкиньте їх на друшляк, промийте окропом і дайте стекти всій воді.
  13. Знову покладіть макарони в каструлю. Змішайте в каструлі їх із запеченою гарбузом і тертим сиром пармезаном.
  14. Охолоджене масло з моцарелою і шавлією наріжте скибочками. Змішайте його з «черепашками».

Швидко розкладіть готову страву по тарілках. Посипте залишилися шавлією і негайно подайте до столу.

Відео про те, як смачно запекти гарбуз з помідорами та цибулею

Подивіться відео, в якому гарбуз у духовці виходить ароматної, смачної і ситної.

З стравами з гарбуза можна схуднути, ситно поїсти і бути здоровим.

Дивіться також:  Мусака. Класичні рецепти мусака з баклажанами