Приготування
- Часник очистіть і обсмажте цілком до м’якості в 1 ст. л. оливкової олії. Дайте злегка охолонути.
- В кухонний комбайн помістіть: крупно нарізану моццареллу, розм’якшене вершкове масло, обсмажений часник, кілька листочків шавлії, лимонну цедру і лимонний сік.
- Ще приправте все за смаком перцем і сіллю.
- Потім подрібніть всі інгредієнти до грубої консистенції пасти.
- Перекладіть пасту на лист харчової плівки і скачайте в циліндр. Охолодіть протягом 30 хвилин.
- Духовку розігрійте до 200 градусів С.
- Візьміть форму для запікання і влийте оливкову олію і прогрійте в духовці протягом 5 хвилин.
- Тим часом гарбуз очистите від шкірки і насіння.
- М’якоть наріжте кубиками зі стороною 2 див.
- Складіть нарізані шматочки в форму для запікання і перемішайте їх з гарячим маслом. Ще посоліть за смаком.
- Запікайте гарбуз у духовці 25-30 хвилин, періодично помішуючи.
- Далі відваріть макарони «черепашки». Відкиньте їх на друшляк, промийте окропом і дайте стекти всій воді.
- Знову покладіть макарони в каструлю. Змішайте в каструлі їх із запеченою гарбузом і тертим сиром пармезаном.
- Охолоджене масло з моцарелою і шавлією наріжте скибочками. Змішайте його з «черепашками».
Швидко розкладіть готову страву по тарілках. Посипте залишилися шавлією і негайно подайте до столу.
Відео про те, як смачно запекти гарбуз з помідорами та цибулею
Подивіться відео, в якому гарбуз у духовці виходить ароматної, смачної і ситної.
З стравами з гарбуза можна схуднути, ситно поїсти і бути здоровим.