Гарбуз у духовці у вигляді суфле подобається справжнім знавцям страв з гарбуза.
Компоненти страви:
- Гарбуз — 1 кг
- Манна крупа — 180 г
- Борошно — 120 г
- Яйця — 9 шт.
- Сир — 60 г
- Вершкове масло — 120-150 г
- Молоко — 0.5 л
- Цукор — 2 ч. л.
- Сіль — за смаком
Приготування
- Гарбуз очистите від шкірки і насіння. Наріжте її шматочками.
- Покладіть шматочки в каструлю і залийте молоком. Поставте на вогонь і доведіть до готовності.
Потім додайте манну крупу і поваріть 10-15 хвилин при безперервному помішуванні. - Готову кашу протріть крізь сито.
- У каструльці розтопити масло і прогрійте в ньому борошно. Смажити не треба. Потім влийте молоко, перемішайте і варіть 3-5 хвилин. Вийде соус.
- Отриманий соус з’єднайте з протертою гарбузової кашею, додайте яєчні жовтки, сіль, цукор і ретельно перемішайте.
- Коли все охолоне, введіть збиті жовтки, обережно перемішуючи зверху вниз.
- Форму для запікання змастіть маслом і посипте борошном. Викладіть остиглу суміш і посипте тертим сиром.
- Ще збризніть розтопленим маслом і поставте в гарячу духовку.
- Запікайте до тих пір, поки гарбуз у духовці не покриється рум’яною скоринкою.
Блюдо виходить ніжне, смачне і корисне.
Запіканка з гарбуза з пшоном і чорносливом
Знадобиться:
- Крупа пшоняна — 500 г
- Вода — 1,5 літра
- Чорнослив — 300 г
- Гарбуз — 1 кг
- Молоко — 1 літр
- Яйця — 2 шт.
- Цукор — 30 г
- Сметана — 20 г
- Масло вершкове — 250 г
- Цукати — 30 г
- Сіль — за смаком
Приготування рецепта
- Переберіть пшоно, щоб прибрати сміття та некондицію. Промийте його гарячою водою.
- Потім перекладіть в каструлю і відваріть в воді.
- Гарбуз вимийте і наріжте невеликими кубиками.
- Молоко доведіть до кипіння, покладіть в нього нарізані кубики. Додайте сіль і цукор.
- Варіть кубики в молоці протягом 3-5 хвилин.
- Потім покладіть пшоно і вершкове масло. Через кілька хвилин зніміть з плити.
- Готову масу з’єднайте зі збитими яйцями.
- Половину приготовленої суміші перекладіть в змащену маслом форму.
- Далі викладіть зверху попередньо промитий і дрібно нарізаний чорнослив.
- Потім викладіть у форму залишилася пшоняну масу.
- Ще все залийте сумішшю розтертого жовтка і сметани.
- Поставте форму в розігріту духовку до температури 180-200 градусів С.
- Запікайте протягом 30-40 хвилин.
Готову гарбузову запіканку з пшоном і чорносливом розріжте на шматки. Подайте її гарячу, прикрасивши цукатами.
Макарони з гарбузом Урсула — класичний рецепт
Подивіться покроковий рецепт, де запечена гарбуз у духовці в поєднанні з макаронами дає здорове харчування.
Інгредієнти:
- Гарбуз — 500 г
- Макарони «черепашки» — 300 м
- Часник — 2 зубчики
- Оливкова олія — 3 ст. л.
- Сир моцарелла — 125 г
- Вершкове масло — 50 г
- Терта цедра і сік одного лимона
- Жменя свіжого листя шавлії (або 3 пучки сухих)
- Тертий пармезан — 85 г
- Сіль. перець — за смаком