Гарбуз у духовці — 8 смачних рецептів запеченої гарбуза

Гарбуз у духовці у вигляді суфле подобається справжнім знавцям страв з гарбуза.

Компоненти страви:

  • Гарбуз — 1 кг
  • Манна крупа — 180 г
  • Борошно — 120 г
  • Яйця — 9 шт.
  • Сир — 60 г
  • Вершкове масло — 120-150 г
  • Молоко — 0.5 л
  • Цукор — 2 ч. л.
  • Сіль — за смаком

Приготування

  1. Гарбуз очистите від шкірки і насіння. Наріжте її шматочками.
  2. Покладіть шматочки в каструлю і залийте молоком. Поставте на вогонь і доведіть до готовності.
    Потім додайте манну крупу і поваріть 10-15 хвилин при безперервному помішуванні.
  3. Готову кашу протріть крізь сито.
  4. У каструльці розтопити масло і прогрійте в ньому борошно. Смажити не треба. Потім влийте молоко, перемішайте і варіть 3-5 хвилин. Вийде соус.
  5. Отриманий соус з’єднайте з протертою гарбузової кашею, додайте яєчні жовтки, сіль, цукор і ретельно перемішайте.
  6. Коли все охолоне, введіть збиті жовтки, обережно перемішуючи зверху вниз.
  7. Форму для запікання змастіть маслом і посипте борошном. Викладіть остиглу суміш і посипте тертим сиром.
  8. Ще збризніть розтопленим маслом і поставте в гарячу духовку.
  9. Запікайте до тих пір, поки гарбуз у духовці не покриється рум’яною скоринкою.

Блюдо виходить ніжне, смачне і корисне.

Запіканка з гарбуза з пшоном і чорносливом

Знадобиться:

  • Крупа пшоняна — 500 г
  • Вода — 1,5 літра
  • Чорнослив — 300 г
  • Гарбуз — 1 кг
  • Молоко — 1 літр
  • Яйця — 2 шт.
  • Цукор — 30 г
  • Сметана — 20 г
  • Масло вершкове — 250 г
  • Цукати — 30 г
  • Сіль — за смаком

Приготування рецепта

  1. Переберіть пшоно, щоб прибрати сміття та некондицію. Промийте його гарячою водою.
  2. Потім перекладіть в каструлю і відваріть в воді.
  3. Гарбуз вимийте і наріжте невеликими кубиками.
  4. Молоко доведіть до кипіння, покладіть в нього нарізані кубики. Додайте сіль і цукор.
  5. Варіть кубики в молоці протягом 3-5 хвилин.
  6. Потім покладіть пшоно і вершкове масло. Через кілька хвилин зніміть з плити.
  7. Готову масу з’єднайте зі збитими яйцями.
  8. Половину приготовленої суміші перекладіть в змащену маслом форму.
  9. Далі викладіть зверху попередньо промитий і дрібно нарізаний чорнослив.
  10. Потім викладіть у форму залишилася пшоняну масу.
  11. Ще все залийте сумішшю розтертого жовтка і сметани.
  12. Поставте форму в розігріту духовку до температури 180-200 градусів С.
  13. Запікайте протягом 30-40 хвилин.
Дивіться також:  Мусака. Класичні рецепти мусака з баклажанами

Готову гарбузову запіканку з пшоном і чорносливом розріжте на шматки. Подайте її гарячу, прикрасивши цукатами.

Макарони з гарбузом Урсула — класичний рецепт

Подивіться покроковий рецепт, де запечена гарбуз у духовці в поєднанні з макаронами дає здорове харчування.

Інгредієнти:

  • Гарбуз — 500 г
  • Макарони «черепашки» — 300 м
  • Часник — 2 зубчики
  • Оливкова олія — 3 ст. л.
  • Сир моцарелла — 125 г
  • Вершкове масло — 50 г
  • Терта цедра і сік одного лимона
  • Жменя свіжого листя шавлії (або 3 пучки сухих)
  • Тертий пармезан — 85 г
  • Сіль. перець — за смаком