Індичка на сковороді — це смачне друге блюдо. При правильній готуванні м’ясо виходить соковитим і м’яким. Також, як і при приготуванні її в духовці, їжа виходить смачною і корисною.
В даний час приготування страв на сковороді з птиці, будь то курка або індичка, вважається приємним ласощами. Тому що це ніжне і дієтичне м’ясо.
Перед приготуванням страв з птиці потрібно передусім переконатися в її якості. І насамперед за зовнішніми ознаками: на тушці немає позеленіння, цвілі або ослизлості шкіри, дзьоб повинен бути блискучим.
М’ясо птиці на сковороді можна смачно посмажити і тушкувати з овочами. Подивіться рецепти, які внесуть різноманітність у раціон харчування вашої родини. А також можуть бути додані в меню смачного обіду або ситної вечері.
Індичка на сковороді з соусом
Рецепт має свій початок з молдавської кухні.
Інгредієнти:
- Індичка — 500-750 г
- Абрикоси без кісточок свіжі (або консервовані) — 1 склянка
- Ріпчаста цибуля — 3 шт.
- Вершкове масло — 2 ст. л.
- Борошно — 1/2 ст. л.
- Томатний сік — 1/2 склянки
- Біле вино сухе — 1/2 склянки
- Цукор — 1 ч. л.
- Мелений червоний перець — 1/4 ч. л.
- Мелена кориця — 1/2 ч. л.
- Часник — 1/2 головки
- Лавровий лист — 3 шт.
- Оцет винний — 1 ч. л.
- Зелень кропу і петрушки — 1 ст. л.
Приготування рецепту:
1. Наріжте індичку на шматки розміром 3 на 4 см, щоб потім обсмажити в сковороді.
2. Ріпчасту цибулю очистіть, спасеруйте і змішайте з томатним соком, цукром, перцем, корицею, вином.
3. Додайте змішану суміш цибулі і спецій до обсмажених шматочків м’яса, щоб перемішати і тушкувати ще 30 хвилин.
4. Ще додайте свіжі абрикоси.
5. Борошно і пасеруйте розведіть у виноградному оцті і додайте до м’яса. Ще покладіть лавровий лист, сіль і тушкуйте в сковороді ще протягом 10-12 хвилин на слабкому вогні.
6. За 1-2 хвилини до кінця гасіння додайте нарізаний часник і зелень. Потім зніміть з вогню і дайте відстоятися 5-6 хвилин.
Приємного апетиту !
Як посмажити стейк з індички соковито і смачно
Подивіться рецепт, який послужить вам ідеальним варіантом для обіду або вечері. Соковитий і м’який стейк можна подати зі свіжим салатом або улюбленим гарніром.
Джерело: https://youtu.be/cJzk23P3T8I
Інгредієнти:
- Філе індички
- Сіль і перець — за смаком
- Приправа для м’яса
- Рослинна м’ясо для смаження
Спосіб приготування:
1. Помийте філе індички і просушіть серветкою.
2. Наріжте м’ясо на стейки товщиною 1.5 див.
3. Відбийте стейки до товщини 1 см за допомогою молоточка, прикривши м’ясо плівкою.
4. Відбиті стейки посоліть і поперчіть з одного боку. А з іншого боку посоліть і нанесіть приправи для курки або м’яса. Втисніть спеції пальчиками і розітріть.
5. Приберіть стейки потім в миску, прикрийте і залиште так на 15 хвилин, на півгодини, на ніч, тобто як хочете.
6. Розігрійте Сковороду, налийте олію, щоб обсмажити з одного боку на сильному вогні 1.5 хвилини.
7. Потім переверніть, накрийте кришкою, щоб обсмажити ще 1.5 хвилини. Вогонь поступово зведіть до мінімуму.
8. Потім загорніть м’ясо у фольгу і дайте йому відпочити 3-5 хвилин.
9. Викладіть м’ясо на тарілку з гарніром, щоб насолодитися ніжним і смачним м’ясом.
10. Можете покласти інший гарнір. Приємно їсти !
Індичка з картоплею, тушкована на сковороді
Дієтичне м’ясо в сметанно-часниковому соусі з картоплею — це дуже смачно.
Джерело: https://youtu.be/E8aEGxmzS5Q
Інгредієнти:
- Філе стегна індички — 800 г
- Картопля — 1 кг
- Цибулина велика — 1 шт.
- Морква — 2 шт.
- Часник — 1 зубчик
- Кріп — 1 пучок
- Сметана — 200 г
- Уцхо-сунелі — 1 / 2 ч. л. (або хмелі-сунелі)
- Окріп — 250 мл
- Рослинна олія для смаження
- Сіль, перець — за смаком
Приготування:
1. М’ясо помийте, обсушіть і наріжте середніми шматочками.
2. Картоплю почистіть, наріжте на кубики і залийте холодною водою, щоб не потемнів.
3. Цибулю і моркву почистіть, щоб нарізати ножем на кубики.
4. Приготуйте заздалегідь заправку. Для цього кріп дрібно порубаєте. Часник пропустити через чеснокодавку. У мисці змішайте сметану, кріп, часник і посоліть. Все перемішайте. Заправка або соус готова.
5. На розігрітій сковороді з соняшниковою олією обсмажте шматочки м’яса протягом 5 хвилин на сильному вогні.
6. Потім додайте підготовлені моркву і цибулю, щоб обсмажувати все ще 5 хвилин, помішуючи. Вогонь трохи зменшіть, посоліть і поперчіть.
7. Потім покладіть шматочки картоплі, насипте приправу і посоліть. Все перемішайте.
8. Зараз покладіть сметанную заправку і залити 250 мл окропу, перемішайте.
9. Посипте трохи кропом, закрийте кришкою і зменшіть вогонь до мінімуму. Тушкуйте під кришкою до готовності картоплі, періодично помішуючи.
Блюдо при подачі посипте зеленню кропу.
Відео про те, як приготувати індичку з овочами
Дієтичне м’ясо індички можна приготувати з різними овочами.
Рецепт готується швидко, а м’ясо виходить ніжним і соковитим.
Оціните по достоїнству запропоновані рецепти. щоб відкрити для себе витончений і неповторний смак.