При подачі полийте розтопленим маслом і посипте зеленню петрушки або кропу.
Котлети з картоплі і капусти
Продукти для рецепта:
- Картопля — 500 г
- Квашена капуста — 400 г
- Цибулина 3 шт.
- Яйце — 1 шт.
- Панірувальні сухарі — 2 ст. л.
- Рослинна олія, перець, сіль — за смаком
Приготування
- Відваріть картоплю в «мундирі».
- У гарячому вигляді очистіть шкірку з овочів, щоб пропустити ще гарячим через м’ясорубку.
- Потім протріть через сито в посуд.
- Сюди ж додайте віджату квашену капусту.
- Ріпчасту цибулю очистіть, дрібно наріжте і теж покладіть в ємність до капусти і картоплі.
- Ще розбийте до підготовлених овочів сире яйце, посоліть і поперчіть. Все добре перемішайте.
- З приготовленої маси сформуйте котлети.
- Потім обваляйте їх у сухарях і смажте на сковороді в розігрітому рослинному маслі до рум’яної скоринки.
Красиво прикрасьте блюдо рубаною зеленню.
Рецепт картопляних котлет з яйцем
Потрібно:
- Яйця — 10 шт.
- Картопля — 4 шт.
- Сметана — 4 ст. л.
- Вершкове масло — 20 г
- Панірувальні сухарі
- Зелень, перець, сіль — за смаком
Приготування
- Зваріть всі яйця і очищений картопля.
- Зварені яйця в кількості 10 шт. очистіть і пропустіть через м’ясорубку в миску.
- Варену картоплю протріть на тертці і додайте до яєць.
- 2 яйця порубаєте й змішайте зі сметаною, рубаною зеленню, сіллю, перцем. Отриманою сумішшю заправте картопляну масу, щоб все перемішати.
- З отриманої маси сформуйте картопляні котлети.
- Потім обваляйте їх у панірувальних сухарях.
- Далі смажте на сковороді з розпеченим маслом.
Перед подачею полийте олією зі сковороди.
Курячі котлети з картоплею на сковороді
Потрібно:
- Курячий окорочек — 1 шт.
- Сирий картопля — 3 шт.
- Сира морква — 1 шт.
- Цибулина — 1 шт.
- Часник — 3 зубчики
- Яйце — 2 шт.
- Борошно — 3 ст. л.
- Курячий бульйонний кубик — 1 шт.
Приготування
- Відваріть окорочек і дрібно наріжте.
- На середній тертці сиру картоплю протріть і злийте зайву рідину.
- Моркву, цибулю і часник дрібно покришіть.
- Все змішайте і додайте за смаком кубик курячого бульйону, щоб він дав смак і сіль. Все перемішайте.
- Ще додайте збиті яйця і знову перемішайте. Сюди ж додайте борошно.
- Картопляні котлети смажте на сильно розігрітій олії до скоринки.
Як приготувати картопляні котлети з грибним соусом
Процес приготування:
- Картопля — 500 г
- Пшеничне борошно — 100 г
- Рослинне масло — 50 г
- Панірувальні сухарі
Для соусу:
- Сухі гриби — 60 г
- Борошно — 2 ст. л.
- Рослинна олія — 2 ст. л.
- Цибуля — 2 шт.
- Сіль — за смаком
Приготування
- Зваріть очищену картоплю і гарячим пропустіть його через м’ясорубку.
- В пропущений картоплю додайте борошно і трохи грибного бульйону. Все перемішайте.
- З отриманої маси зробіть котлети, обваляйте їх у борошні або сухарях.
- Потім обсмажте з обох боків на олії.
- І вже потім, поставте ще в духовку на 10-15 хвилин.