Картопляні котлети: смачні рецепти котлет з картоплі

При подачі полийте розтопленим маслом і посипте зеленню петрушки або кропу.

Котлети з картоплі і капусти

Продукти для рецепта:

  • Картопля — 500 г
  • Квашена капуста — 400 г
  • Цибулина 3 шт.
  • Яйце — 1 шт.
  • Панірувальні сухарі — 2 ст. л.
  • Рослинна олія, перець, сіль — за смаком

Приготування

  1. Відваріть картоплю в «мундирі».
  2. У гарячому вигляді очистіть шкірку з овочів, щоб пропустити ще гарячим через м’ясорубку.
  3. Потім протріть через сито в посуд.
  4. Сюди ж додайте віджату квашену капусту.
  5. Ріпчасту цибулю очистіть, дрібно наріжте і теж покладіть в ємність до капусти і картоплі.
  6. Ще розбийте до підготовлених овочів сире яйце, посоліть і поперчіть. Все добре перемішайте.
  7. З приготовленої маси сформуйте котлети.
  8. Потім обваляйте їх у сухарях і смажте на сковороді в розігрітому рослинному маслі до рум’яної скоринки.

Красиво прикрасьте блюдо рубаною зеленню.

Рецепт картопляних котлет з яйцем

Потрібно:

  • Яйця — 10 шт.
  • Картопля — 4 шт.
  • Сметана — 4 ст. л.
  • Вершкове масло — 20 г
  • Панірувальні сухарі
  • Зелень, перець, сіль — за смаком

Приготування

  1. Зваріть всі яйця і очищений картопля.
  2. Зварені яйця в кількості 10 шт. очистіть і пропустіть через м’ясорубку в миску.
  3. Варену картоплю протріть на тертці і додайте до яєць.
  4. 2 яйця порубаєте й змішайте зі сметаною, рубаною зеленню, сіллю, перцем. Отриманою сумішшю заправте картопляну масу, щоб все перемішати.
  5. З отриманої маси сформуйте картопляні котлети.
  6. Потім обваляйте їх у панірувальних сухарях.
  7. Далі смажте на сковороді з розпеченим маслом.

Перед подачею полийте олією зі сковороди.

Курячі котлети з картоплею на сковороді

Потрібно:

  • Курячий окорочек — 1 шт.
  • Сирий картопля — 3 шт.
  • Сира морква — 1 шт.
  • Цибулина — 1 шт.
  • Часник — 3 зубчики
  • Яйце — 2 шт.
  • Борошно — 3 ст. л.
  • Курячий бульйонний кубик — 1 шт.
Дивіться також:  Тушковані кабачки з овочами і мясом — найкращі рецепти

Приготування

  1. Відваріть окорочек і дрібно наріжте.
  2. На середній тертці сиру картоплю протріть і злийте зайву рідину.
  3. Моркву, цибулю і часник дрібно покришіть.
  4. Все змішайте і додайте за смаком кубик курячого бульйону, щоб він дав смак і сіль. Все перемішайте.
  5. Ще додайте збиті яйця і знову перемішайте. Сюди ж додайте борошно.
  6. Картопляні котлети смажте на сильно розігрітій олії до скоринки.

Як приготувати картопляні котлети з грибним соусом

Процес приготування:

  • Картопля — 500 г
  • Пшеничне борошно — 100 г
  • Рослинне масло — 50 г
  • Панірувальні сухарі

Для соусу:

  • Сухі гриби — 60 г
  • Борошно — 2 ст. л.
  • Рослинна олія — 2 ст. л.
  • Цибуля — 2 шт.
  • Сіль — за смаком

Приготування

  1. Зваріть очищену картоплю і гарячим пропустіть його через м’ясорубку.
  2. В пропущений картоплю додайте борошно і трохи грибного бульйону. Все перемішайте.
  3. З отриманої маси зробіть котлети, обваляйте їх у борошні або сухарях.
  4. Потім обсмажте з обох боків на олії.
  5. І вже потім, поставте ще в духовку на 10-15 хвилин.