В Новорічне меню завжди включаються салати такого типу. І цей рецепт не повинен пройти мимо вашого святкового столу.
Інгредієнти на 4 порції:
- варені картоплини — 2 шт.
- варена морква середнього розміру — 2 шт.
- крабове м’ясо — 125 г
- свіжий огірок — 2 шт.
- мариновані огірочки — 5 шт.
- зварені круто яйця — 3 шт.
- консервований горошок — 30 г
- майонез — 100 г
Етапи приготування:
- М’ясо краба порізати кубиками. Якщо у вас краб свіжий, то його потрібно відварити.
- Морква, огірки, картопля і яйця наріжте однаковими за розміром кубиками.
- Огірки викладіть на дно тарілки. Морква, картопля, яйця окремо заправте майонезом.
- Поверх огірків викладіть шар моркви, потім картоплі, горошку і яєць.
- Зверху покладіть шар крабового м’яса. Прикрасьте пір’їнками шніт-цибулі.
Коктейль-салат з мови
Включіть в новорічне меню і цей рецепт, красиво оформлений і дуже ситний.
Продукти для рецепта:
- варений яловичий язик — 120 г
- стручок червоного маринованого перцю — 1 шт.
- зелений горошок — 2 ст. л.
- майонез — 2 ст. л.
- вершки 35% жирності — 3 ст. л.
- зелень кропу для оформлення
Щоб з гарячих варених мов легше було знімати шкірку, їх опускають на 2-3 хвилини в холодну воду.
Приготування:
- Відварний язик дрібно нарізати.
- Червоний маринований перець нарізати соломкою.
- У вазочку підкласти мову, перець, додати зелений горошок, спеції за смаком.
- Заправити салат майонезом і вершками. Зверху посипати кропом.
Смачний салат з яловичим філе
Потрібно:
- стейки з яловичини по 120 г — 4 шт.
- червоний винний оцет — 2 ст. л.
- апельсиновий сік — 2 ст. л.
- гостра гірчиця — 2 ч. л.
- картопля — 2 шт.
- зелена квасоля — 120 г
- качан зеленого салату — 2 шт.
- стручок жовтого паприки, нарізаний шматочками — 1 шт.
- помідор — 2 шт. розрізані навпіл
- маслини без кісточок, розрізаних навпіл
- оливкова олія — 4 ч. л.
Приготування:
- Стейки покласти в плоску форму. У невеликій формі розмішати 1 ст. л. оцту, 1 ст. л. апельсинового соку, гірчицю і полити стейки. Накрити стейки кришкою і поставити їх маринуватися в холодильник на 30 хвилин, часом перевертати.
- Відварити картоплю в солоній воді протягом 15-20 хвилин. Потім злити воду і поки відставити.
- У невеликій каструлі довести до кипіння воду і варити квасолю 10 хвилин. Потім охолодити.
- Листя салату розкласти на сервірувальній тарілці. Зверху викласти картоплю, боби, паприку, помідори і маслини.
- Для приправи змішати залишки апельсинового соку і гірчицю з половиною оливкової олії.
- Вийняти стейки з маринаду і грунтовно прожарити на сковороді. Нарізати їх на широкі смужки. Покласти м’ясо на салат, полити зверху приправою і подавати до столу.