Новорічне меню 2020 — кращі рецепти для святкового столу

Домашній холодець з м’яса — найкраща закуска, яку завжди хочеться спробувати.

Необхідні продукти:

  • яловича рулька — 1 шт.
  • свиняча ніжка з копитцем — 1 шт.
  • курячі крильця або лапки — 2 шт.
  • непостная яловичина — 200-300 г
  • цибулина — 1 шт.
  • морква — 2-3 шт.
  • часник — 3-4 зубчики
  • корінь петрушки, будь-яка зелень, сіль
  • сире яйце — 1 шт.

Спосіб приготування:

  1. Спочатку обробіть м’ясо. Ніжку і рульку добре поскобліть і відмийте. Курячі частини промийте. Всі м’ясні частини замочіть у воді на ніч.
  2. На наступний день всі м’ясні частини помістіть в каструлю з товстим дном і залийте водою. Води над м’ясом повинно бути заввишки 6 див. Доведіть до кипіння, зніміть піну.
  3. Покладіть в бульйон очищену цибулину, моркву і корінь петрушки.
  4. Поставте каструлю на дуже слабкий вогонь і варіть близько 8 годин. По мірі википання додавайте воду. Вода повинна залишатися на колишньому рівні (6 см над м’ясом). Наприкінці варіння посоліть за смаком.
  5. На кінець восьмого години вийміть всі м’ясні частини з бульйону. Відокремте м’ясо від кісток і дрібно порубаєте. Процідіть бульйон через марлю.

Якщо бульйон став мутним — наприкінці варіння розбийте в неї сире яйце, щоб зібрати дрібні частинки. А потім вийміть яйце шумівкою.

6. Дрібно порубаєте очищений часник і зелень, змішайте з рубаним м’ясом.

7. В емальований лоток з високими бортами викладіть рівним шаром м’ясо з часником. Влийте бульйон. Остудіть, потім приберіть в холодильник до повного застигання.

Капелюшки грибів, фаршировані ікрою

Присутність страви з грибами обов’язково на новорічному столі — тому що ростуть у лісі разом з ялинкою.

Буде потрібно на 4 порції:

  • великі печериці — 400 г
  • сметана — 200 г
  • бекон — 50 г
  • часник — 2 зубчики
  • цибулина
  • чебрецю — 5 гілочок
  • мелених сухарів — 2 ст. л.
  • червоної ікри — 2 ст. л.
  • рослинна олія, сіль, перець
Дивіться також:  Гаряче друге блюдо на святковий стіл — швидко і смачно

Приготування:

  1. Очистіть печериці, промийте, ніжки зріжте і відкладіть. Викладіть капелюшки в жароміцний лоток, застелене пергаментом.
  2. Порубаєте дрібно ніжки грибів разом з часником, цибулею і беконом. Обсмажте на добре розігрітій сковороді на рослинному маслі, помішуючи, 5-7 хвилин до м’якості.
  3. Додайте листочки чебрецю, сметану і 1/2 ст. л. сухарів. Посоліть, поперчіть, перемішайте і тримайте на вогні, помішуючи, ще 1 хвилину.
  4. Отриманою масою начиніть капелюшки печериць і присипте залишилися сухарями. Поставте в духовку при 200 градусах С на 20 хвилин. Увімкніть функцію, яка покриває вироби рум’яною скоринкою.
  5. Дістаньте гриби з духовки і викладіть зверху на капелюшки з начинкою червону ікру. Готове.

Салат «Олів’є» з крабовим м’ясом