Домашній холодець з м’яса — найкраща закуска, яку завжди хочеться спробувати.
Необхідні продукти:
- яловича рулька — 1 шт.
- свиняча ніжка з копитцем — 1 шт.
- курячі крильця або лапки — 2 шт.
- непостная яловичина — 200-300 г
- цибулина — 1 шт.
- морква — 2-3 шт.
- часник — 3-4 зубчики
- корінь петрушки, будь-яка зелень, сіль
- сире яйце — 1 шт.
Спосіб приготування:
- Спочатку обробіть м’ясо. Ніжку і рульку добре поскобліть і відмийте. Курячі частини промийте. Всі м’ясні частини замочіть у воді на ніч.
- На наступний день всі м’ясні частини помістіть в каструлю з товстим дном і залийте водою. Води над м’ясом повинно бути заввишки 6 див. Доведіть до кипіння, зніміть піну.
- Покладіть в бульйон очищену цибулину, моркву і корінь петрушки.
- Поставте каструлю на дуже слабкий вогонь і варіть близько 8 годин. По мірі википання додавайте воду. Вода повинна залишатися на колишньому рівні (6 см над м’ясом). Наприкінці варіння посоліть за смаком.
- На кінець восьмого години вийміть всі м’ясні частини з бульйону. Відокремте м’ясо від кісток і дрібно порубаєте. Процідіть бульйон через марлю.
Якщо бульйон став мутним — наприкінці варіння розбийте в неї сире яйце, щоб зібрати дрібні частинки. А потім вийміть яйце шумівкою.
6. Дрібно порубаєте очищений часник і зелень, змішайте з рубаним м’ясом.
7. В емальований лоток з високими бортами викладіть рівним шаром м’ясо з часником. Влийте бульйон. Остудіть, потім приберіть в холодильник до повного застигання.
Капелюшки грибів, фаршировані ікрою
Присутність страви з грибами обов’язково на новорічному столі — тому що ростуть у лісі разом з ялинкою.
Буде потрібно на 4 порції:
- великі печериці — 400 г
- сметана — 200 г
- бекон — 50 г
- часник — 2 зубчики
- цибулина
- чебрецю — 5 гілочок
- мелених сухарів — 2 ст. л.
- червоної ікри — 2 ст. л.
- рослинна олія, сіль, перець
Приготування:
- Очистіть печериці, промийте, ніжки зріжте і відкладіть. Викладіть капелюшки в жароміцний лоток, застелене пергаментом.
- Порубаєте дрібно ніжки грибів разом з часником, цибулею і беконом. Обсмажте на добре розігрітій сковороді на рослинному маслі, помішуючи, 5-7 хвилин до м’якості.
- Додайте листочки чебрецю, сметану і 1/2 ст. л. сухарів. Посоліть, поперчіть, перемішайте і тримайте на вогні, помішуючи, ще 1 хвилину.
- Отриманою масою начиніть капелюшки печериць і присипте залишилися сухарями. Поставте в духовку при 200 градусах С на 20 хвилин. Увімкніть функцію, яка покриває вироби рум’яною скоринкою.
- Дістаньте гриби з духовки і викладіть зверху на капелюшки з начинкою червону ікру. Готове.