Готовність гусака перевірте ножем — якщо з надрізу йде прозорий сік, птиця готова.
6. Поки запікається гусак, вимийте Антонівку, розріжте кожне яблуко на четвертинки і видалити насіння. За 20 хвилин до готовності гусака розкладіть Антонівку на деко навколо птахи і поставте запікатися.
7. Витягніть нитки із птиці, з черевця дістаньте яблука, полийте птицю соусом з дека і залиште під кришкою на 15 хвилин. Сервіруйте гусака: перекладіть на святкове блюдо, яблука красиво розкладіть по периметру.
Скумбрія в духовці, запечена в конвертику
Присутність смачної риби на новорічному столі переносить у казку з річкою. Обов’язково запишіть рецепт в новорічне меню.
Буде потрібно на 4 порції:
- патрана скумбрія по 200 г — 4 шт.
- стебло селери — 8 шт.
- сік одного лимона
- часник — 4 зубчики
- рослинна олія — 4 ст. л.
- базилік — 4 гілочки
- сіль, перець
Приготування:
- Скумбрію добре промийте, посоліть. поперчіть і збризніть соком лимона.
- На рибині зробіть по 3-4 поперечних надрізу з кожної сторони і вкладете в них листочки базиліка.
- Два стебла селери наріжте брусочками, викладіть на лист пергаменту чи фольги, зверху покладіть рибу. Полийте рибу рослинним маслом, додати зубчик часнику, роздавлений плоскою стороною ножа, і загорніть конвертиком. Таким чином підготуйте кожну рибину з рештою селерою і часником.
- Вийшли конвертики укладіть на деко і поставте запікатися в духовку на 17 хвилин при 250 градусах С.
Відео про те, як приготувати соковите куряче філе для новорічного столу
Подивіться рецепт і увімкніть його в новорічне меню, вам сподобається.
В результаті ви отримаєте ніжну і соковиту грудку.
Віденський торт «Захер»
Інгредієнти:
- гіркий шоколад — 450 г
- вершкове масло — 200 г
- цукор — 200 г
- яйце — 8 шт.
- пшеничне борошно — 150 г
- мелений мигдаль — 50 г
- абрикосовий конфітюр — 150 г
- цукрова пудра — 200 г
Приготування:
- Для тіста розтопити 200 г гіркого шоколаду.
- Масло змішати з 150 г цукру.
- Яєчні жовтки відокремити від білків, поступово перемішати з маслом і шоколадом. Додати борошно, мигдаль і знову перемішати.
- Ввести збиті з цукром білки.
- Викласти тісто у выстеленную пергаментом форму, розрівняти і випікати протягом 50 хвилин при температурі 180 градусів С. Готовий корж охолодити, вийняти з форми і розрізати по горизонталі.
- На нижній корж нанести половину протер того конфітюру, накрити верхнім і намазати залишилися конфітюром.
- Цукрову пудру з 125 мл води, уварити до утворення сиропу.
- 200 г вершкового шоколаду подрібнити, розплавити в сиропі і охолодити.
- Покрити торт отриманої глазур’ю і оформити залишилися шоколадом.