Новорічне меню 2020 — кращі рецепти для святкового столу

Готовність гусака перевірте ножем — якщо з надрізу йде прозорий сік, птиця готова.

6. Поки запікається гусак, вимийте Антонівку, розріжте кожне яблуко на четвертинки і видалити насіння. За 20 хвилин до готовності гусака розкладіть Антонівку на деко навколо птахи і поставте запікатися.

7. Витягніть нитки із птиці, з черевця дістаньте яблука, полийте птицю соусом з дека і залиште під кришкою на 15 хвилин. Сервіруйте гусака: перекладіть на святкове блюдо, яблука красиво розкладіть по периметру.

Скумбрія в духовці, запечена в конвертику

Присутність смачної риби на новорічному столі переносить у казку з річкою. Обов’язково запишіть рецепт в новорічне меню.

Буде потрібно на 4 порції:

  • патрана скумбрія по 200 г — 4 шт.
  • стебло селери — 8 шт.
  • сік одного лимона
  • часник — 4 зубчики
  • рослинна олія — 4 ст. л.
  • базилік — 4 гілочки
  • сіль, перець

Приготування:

  1. Скумбрію добре промийте, посоліть. поперчіть і збризніть соком лимона.
  2. На рибині зробіть по 3-4 поперечних надрізу з кожної сторони і вкладете в них листочки базиліка.
  3. Два стебла селери наріжте брусочками, викладіть на лист пергаменту чи фольги, зверху покладіть рибу. Полийте рибу рослинним маслом, додати зубчик часнику, роздавлений плоскою стороною ножа, і загорніть конвертиком. Таким чином підготуйте кожну рибину з рештою селерою і часником.
  4. Вийшли конвертики укладіть на деко і поставте запікатися в духовку на 17 хвилин при 250 градусах С.

Відео про те, як приготувати соковите куряче філе для новорічного столу

Подивіться рецепт і увімкніть його в новорічне меню, вам сподобається.

В результаті ви отримаєте ніжну і соковиту грудку.

Віденський торт «Захер»

Інгредієнти:

  • гіркий шоколад — 450 г
  • вершкове масло — 200 г
  • цукор — 200 г
  • яйце — 8 шт.
  • пшеничне борошно — 150 г
  • мелений мигдаль — 50 г
  • абрикосовий конфітюр — 150 г
  • цукрова пудра — 200 г
Дивіться також:  Тушкована картопля: 11 класичних покрокових рецептів

Приготування:

  1. Для тіста розтопити 200 г гіркого шоколаду.
  2. Масло змішати з 150 г цукру.
  3. Яєчні жовтки відокремити від білків, поступово перемішати з маслом і шоколадом. Додати борошно, мигдаль і знову перемішати.
  4. Ввести збиті з цукром білки.
  5. Викласти тісто у выстеленную пергаментом форму, розрівняти і випікати протягом 50 хвилин при температурі 180 градусів С. Готовий корж охолодити, вийняти з форми і розрізати по горизонталі.
  6. На нижній корж нанести половину протер того конфітюру, накрити верхнім і намазати залишилися конфітюром.
  7. Цукрову пудру з 125 мл води, уварити до утворення сиропу.
  8. 200 г вершкового шоколаду подрібнити, розплавити в сиропі і охолодити.
  9. Покрити торт отриманої глазур’ю і оформити залишилися шоколадом.

Новорічне меню з смачним десертом «Бите скло» — відео рецепт