Новорічне меню 2020 — кращі рецепти для святкового столу

Новорічний десерт готується дуже швидко. Неодмінно сподобається вам своїм легким і ніжним смаком.

Здивуйте своїх гостей і цим красивим десертом.

Карамельно-горіховий десерт без випічки

Дізнайтеся рецепт новорічного десерту швидкого приготування без випічки.

Інгредієнти:

  • печиво — 300 г
  • масло вершкове — 150 г
  • ірис молочний — 400 г
  • арахіс — 200 г
  • шоколад — 180 г
  • молоко — 6 ст. л.

Приготування:

1. Печиво подрібніть в крихту в мисці. Додаємо розтоплене вершкове масло і добре перемішуємо. Наливаємо 2 ст. л. молока і ще раз перемішуємо.

2. Отриману масу викладаємо у форму для випічки, застелену пергаментом. Розмір форми 20 х 20 див

3. Масу з печивом добре утрамбовуємо.

4. Приступаємо до приготування карамельно-горіхового шару. Беремо іриски і поміщаємо їх у миску, додаємо 2 ст. л. молока, ставимо в мікрохвильовку для розтоплення. Періодично дістаємо і перемішуємо.

Якщо ви купите горішки в лушпинні, то спочатку їх обсмажте і лушпиння легко відокремиться. Ядра горіхів поділяємо на дві частини.

5. У миску з розтопленими ирисками додаємо горішки і перемішуємо. Викладаємо карамельно-горіхову масу у форму, зверху шар печива і розрівнюємо. Робити це потрібно швидко, тому що карамель застигає.

6. Робимо шоколадну глазур. Шоколад розламуємо на шматочки, покласти в миску, наливаємо 2 ст. л. молока і 10 г вершкового масла. Розтоплюємо шоколад в мікрохвильовці. Часом діставайте і перемішуйте.

7. Гарячий шоколад виливаємо на карамельний шар і розрівнюємо лопаткою. Зверху присипаємо меленими горіхами. Ставимо в холодильник на 3 години для застигання.

8. Теплим ножем розрізаємо торт на шматки, кладемо на блюдо. Готове. Новорічне меню поповнилося тортом, приготованим без всяких заморочок.

Приємно їсти !

Дивіться також:  Куряча грудка в духовці: 9 рецептів приготування соковитого філе