Новорічне меню 2020 — кращі рецепти для святкового столу

Інгредієнти:

  • копчена куряча грудка — 300 г
  • редис — 3 шт.
  • великий апельсин — 1 шт.
  • лимон — 1 шт.
  • ківі — 2 шт.
  • авокадо — 1 шт.
  • банку консервованих лічі — 280 г

Заправка:

  • майонез — 150 г
  • сік від консервованих лічі — 3 ст. л.
  • лимонний сік — 4 ст. л.
  • коньяк — 2 ст. л.
  • сіль, суміш перців — за смаком

Приготування:

  1. Очистити курячу грудку від шкіри і кістки. Нарізати її крупними кубиками.
  2. Авокадо очистити, розрізати навпіл, видалити кісточку і нарізати м’якоть великими кубиками.
  3. Збризнути авокадо соком лимона, щоб воно не темніло.
  4. Зрізати з апельсина цедру разом з мембраною. Акуратно вирізати м’якоть.
  5. Очистити ківі від шкірки, розрізати навпіл і потім нарізати скибочками товщиною 0.5 див.
  6. Промити редис, зрізати хвостики, нарізати на невеликі часточки.
  7. Для заправки змішати майонез, сік від лічі, лимонний сік, коньяк. Додати сіль і перець. Сформувати салат.
  8. Новорічне меню поповнилося новим салатом із загадковим смаком.

Відео про те, як зробити новорічні салати у формі Ялинки

Подивіться, як можна урізноманітнити новорічне меню салатом у формі ялинок.

Оригінальна ідея подачі салату створює новорічний настрій.

Новорічне блюдо — форель з креветками

Задумайтеся про те, щоб новорічне меню здивувало гостей стравою теплової обробки. Воно повинно бути незвичайним і новим, як форель з креветками.

Інгредієнти:

  • форель — 1 кг
  • очищені креветки — 100 г
  • гриби — 300 г
  • вершкове масло — 8 ст. л.
  • сік від 1/2 лимона
  • скибочки батона — 5 шт.

Приготування:

  1. Розділите рибу на філе без кісток, наріжте на порцилонные шматки, посоліть, поперчіть, збризніть лимонним соком і витримайте 30 хвилин.
  2. Гриби наріжте скибочками.
  3. Рибу укладіть у форму, додайте шматочки масла (4 ст. л.) і запечіть.
  4. Креветки і нарізані гриби обсмажте на маслі.
  5. Перекладіть рибу на блюдо, навколо розкладіть гриби і креветки, а збоку крутони у вигляді сердець, вирізані з батона і обсмажені на що залишився після смаження грибів олії. Оформіть лимоном і зеленню.
  6. Урізноманітнити новорічне меню присутністю форелі з креветками — кращий хід свята.
Дивіться також:  Як засолити горбушу в домашніх умовах — різні способи (рецепти)

Гусак в яблуках у духовці

Новорічне меню дозволяє гостям зробити вибір і спробувати шматочок ароматного гусака.

Необхідні продукти:

  • потрошених гусак — 3 кг
  • кисло-солодкі яблука — 1.5 кг
  • вершкове масло — 50 г
  • яблука сорту Антонівка — 10 шт.
  • кмин — 1 ч. л.
  • м’ясний бульйон — 1/2 склянки
  • сметана — 1/2 склянки
  • сіль, перець

Етапи приготування:

  1. Ретельно вимийте тушку гусака, видаліть зайвий жир.
  2. Укладіть птицю у велику каструлю, залийте водою і відварюйте до напівготовності 10 — 15 хвилин в слабо киплячій воді. Потім дістаньте гусака і добре обітріть паперовим рушником. Натріть всередині і зовні сумішшю солі, перцю і кмину. Дайте птиці постояти 2-3 години при кімнатній температурі.
  3. Поки яблука Антонівка не чіпаємо. Візьміть кисло-солодкі яблука і очистіть їх від шкірки і насіння. Якщо яблука великі, то наріжте їх на четвертинки або восьмушки і покладіть в черевце. Туди ж покладіть шматочок вершкового масла. Розріз зашийте суворою ниткою.
  4. Розігрійте духовку до 220 градусів С. Гусака намажте сметаною і покладіть на деко спиною вгору. Запікайте в духовці близько 20 хвилин, поки шкіра в гусака гарненько не підрум’яниться.
  5. Зменшіть температуру духовки до 180 градусів і підлийте в деко 1/2 склянки бульйону. Запікайте гусака близько 2 годин, через кожні 10-15 хвилин поливаючи його виділяється соком і бульйоном.