Інгредієнти:
- копчена куряча грудка — 300 г
- редис — 3 шт.
- великий апельсин — 1 шт.
- лимон — 1 шт.
- ківі — 2 шт.
- авокадо — 1 шт.
- банку консервованих лічі — 280 г
Заправка:
- майонез — 150 г
- сік від консервованих лічі — 3 ст. л.
- лимонний сік — 4 ст. л.
- коньяк — 2 ст. л.
- сіль, суміш перців — за смаком
Приготування:
- Очистити курячу грудку від шкіри і кістки. Нарізати її крупними кубиками.
- Авокадо очистити, розрізати навпіл, видалити кісточку і нарізати м’якоть великими кубиками.
- Збризнути авокадо соком лимона, щоб воно не темніло.
- Зрізати з апельсина цедру разом з мембраною. Акуратно вирізати м’якоть.
- Очистити ківі від шкірки, розрізати навпіл і потім нарізати скибочками товщиною 0.5 див.
- Промити редис, зрізати хвостики, нарізати на невеликі часточки.
- Для заправки змішати майонез, сік від лічі, лимонний сік, коньяк. Додати сіль і перець. Сформувати салат.
- Новорічне меню поповнилося новим салатом із загадковим смаком.
Відео про те, як зробити новорічні салати у формі Ялинки
Подивіться, як можна урізноманітнити новорічне меню салатом у формі ялинок.
Оригінальна ідея подачі салату створює новорічний настрій.
Новорічне блюдо — форель з креветками
Задумайтеся про те, щоб новорічне меню здивувало гостей стравою теплової обробки. Воно повинно бути незвичайним і новим, як форель з креветками.
Інгредієнти:
- форель — 1 кг
- очищені креветки — 100 г
- гриби — 300 г
- вершкове масло — 8 ст. л.
- сік від 1/2 лимона
- скибочки батона — 5 шт.
Приготування:
- Розділите рибу на філе без кісток, наріжте на порцилонные шматки, посоліть, поперчіть, збризніть лимонним соком і витримайте 30 хвилин.
- Гриби наріжте скибочками.
- Рибу укладіть у форму, додайте шматочки масла (4 ст. л.) і запечіть.
- Креветки і нарізані гриби обсмажте на маслі.
- Перекладіть рибу на блюдо, навколо розкладіть гриби і креветки, а збоку крутони у вигляді сердець, вирізані з батона і обсмажені на що залишився після смаження грибів олії. Оформіть лимоном і зеленню.
- Урізноманітнити новорічне меню присутністю форелі з креветками — кращий хід свята.
Гусак в яблуках у духовці
Новорічне меню дозволяє гостям зробити вибір і спробувати шматочок ароматного гусака.
Необхідні продукти:
- потрошених гусак — 3 кг
- кисло-солодкі яблука — 1.5 кг
- вершкове масло — 50 г
- яблука сорту Антонівка — 10 шт.
- кмин — 1 ч. л.
- м’ясний бульйон — 1/2 склянки
- сметана — 1/2 склянки
- сіль, перець
Етапи приготування:
- Ретельно вимийте тушку гусака, видаліть зайвий жир.
- Укладіть птицю у велику каструлю, залийте водою і відварюйте до напівготовності 10 — 15 хвилин в слабо киплячій воді. Потім дістаньте гусака і добре обітріть паперовим рушником. Натріть всередині і зовні сумішшю солі, перцю і кмину. Дайте птиці постояти 2-3 години при кімнатній температурі.
- Поки яблука Антонівка не чіпаємо. Візьміть кисло-солодкі яблука і очистіть їх від шкірки і насіння. Якщо яблука великі, то наріжте їх на четвертинки або восьмушки і покладіть в черевце. Туди ж покладіть шматочок вершкового масла. Розріз зашийте суворою ниткою.
- Розігрійте духовку до 220 градусів С. Гусака намажте сметаною і покладіть на деко спиною вгору. Запікайте в духовці близько 20 хвилин, поки шкіра в гусака гарненько не підрум’яниться.
- Зменшіть температуру духовки до 180 градусів і підлийте в деко 1/2 склянки бульйону. Запікайте гусака близько 2 годин, через кожні 10-15 хвилин поливаючи його виділяється соком і бульйоном.