Салат з язиком — дуже смачне та вишукане блюдо. Я знаю, що багато моїх знайомих шукають його, щоб купити заздалегідь до новорічного столу. Якщо гості дізнаються про те, що серед звичайних м’ясних салатів є страва з язиком, то пробують його завжди першим.
Спробуйте і ви приготувати язик в салаті, щоб загадати цю загадку гостям за святковим столом: Яке м’ясо ви їсте ? Приготувати такий салат можна з різними смаковими поєднаннями в залежності від складу інгредієнтів і різної заправки.
При складанні святкового меню, зверніть увагу на приготування язика. Який «купається» в соках і смаки інших інгредієнтів і, спільно зі своїм смаком, створює незабутню насолоду.
Салат з язиком яловичим — дуже смачний рецепт без майонезу
Ні для кого не секрет, що домашній рецепт приготування, це завжди смачно.
Інгредієнти:
- Яловичий язик — 1 шт.
- Картопля — 3 шт.
- Яйце — 2 шт.
- Морква — 2 шт.
- Корінь селери — 1 шт.
- Солоний огірок — 1 шт.
- Лимонний сік — 60 мл
- Рослинне масло — 80 мл
- Вода, петрушка, сіль
Приготування:
- Вимийте язик, щоб потім відварити її в підсоленій воді.
- Потім язик дістаньте з бульйону і опустіть на декілька секунд у холодну воду.
- Далі очистіть від шкіри, нарізати тонкими скибочками.
- Зваріть: морква, картопля, селера, щоб очистити і нарізати кубиками.
- Солоний огірочок теж наріжте кубиками.
- Всі приготовлені компоненти з’єднайте разом в салатниці.
- Зверху полийте соком лимона, змішаним з рослинним маслом.
- Ще салат посоліть і добре все перемішайте.
Готову страву посипати нарізаними петрушкою і яйцями.
Рецепт салату з квасолею і язиком
Інгредієнти:
- Язик телячий — 1 шт.
- Квасоля — 1/2 склянки
- Морква — 3 шт.
- Картопля — 4 шт.
- Корінь селери — 1 шт.
- Солоні огірки — 2 шт.
- Майонез — за смаком
Приготування рецепту:
- Ретельно промийте мову, щоб зварити в підсоленій воді.
- Потім охолодіть його і наріжте тоненькими скибочками.
- Окремо зваріть всі овочі і корінь селери, щоб потім нарізати їх кубиками.
- До овочів додайте ще нарізані кубиками солоні огірки.
- Всі підготовлені овочі змішайте з нарізаним мовою в мисці.
- Потім всі інгредієнти, заправте майонезом і викладіть в салатник.
- Посипте дрібно нарізаною зеленню петрушки.
Можете прикрасити страву рубленими яйцями або солоними огірками, нарізаними кружечками.
Салат з язиком з печерицями
Інгредієнти:
- Варений язик — 150 г
- Варене м’ясо курки — 300 г
- Печериці варені — 150 г
- Спаржа консервована — 100 г
- Зелень селери — 100 г
- Майонез — 200 г
Приготування:
- Язик і м’ясо курки дрібно наріжте.
- Зелень селери промийте, наріжте і відіжміть через серветку.
- Всі компоненти змішайте і змішайте з майонезом.
- Ще додайте сіль, мелений перець, імбир, кардамон, мускатний горіх.
- Смачний салат з язиком готовий.
Прикрасьте зеленню кропу.
Відео про те, як приготувати салат з язика і свіжого огірка
Подивіться рецепт смачної закуски, яка буде чудовим доповненням до сімейного вечері.
При вдалому поєднанні продуктів, виходить ситний салат з язиком зі смаком свіжого огірочка.
Рецепт салату з пекінської капусти з язиком
Джерело: https://youtu.be/E7-0qoPDbwU
Інгредієнти:
- Пекінська капуста — 1/2 качана
- Яловичий язик — 300 г
- Листя салату
- Помідори черрі — 15 шт.
- Часник — 4 зубчики
- Сік 1/2 лимона
- Зерниста гірчиця — 2 ч. л.
- Соєвий соус — 2 ст. л.
- Цукор — 2 ч. л.
- Рослинне масло — 100 мл
- Кріп — 1 пучок
- Перець, сіль — за смаком
Приготування:
Приготуйте заправку для салату. Для цього у мисці змішайте наступні компоненти, а саме: рослинне масло, соєвий соус, зернисту гірчицю, сік лимона, цукор, видавлений часник і перець. Перемішайте, спробуйте і відкоригуйте смак. Поставте на годину в холодильник.
Візьміть необхідну кількість листя пекінської капусти і наріжте їх ножем або порвіть руками. Укладіть шматочки в чашку.
Ще додайте шматочки листя бузкового салату, щоб створити контраст кольору серед інгредієнтів.
Язик відваріть в підсоленій воді зі спеціями. Потім охолодіть, очистіть і наріжте тонкими смужками, щоб покласти листя капусти.
Помідори черрі розрізати навпіл і покладіть в чашку до язика. Додайте дрібно нарізаний кріп.
Всі інгредієнти в чашці перемішайте.
Перед подачею поливайте заправкою, щоб побачити приємну посмішку гостя.
Листковий салат з язиком, маринованими огірками та грибами
Джерело: https://youtu.be/uiUQPFZ0hyU
Інгредієнти:
- Відварний язик — 1 шт.
- Печериці — 300 г
- Цибуля — 1 шт.
- Яйця варені — 5 шт.
- Сир твердий — 150 г
- Маслини — 1 банку
- Мариновані огірки — 100 г
- Сіль, перець, зелень, майонез
Приготування:
Наріжте гриби з цибулею шматочками і обсмажте на рослинному маслі.
Язик очистіть і наріжте невеликими шматочками.
Огірки наріжте дрібними кубиками. Маслини — кільцями.
На тарілку поставте знімне кільце, щоб збирати в ньому салат з язиком. Кожен шар змащувати трохи майонезом.
1 шар — викладіть з шматочків язика.
2 шар — з шматочків огірка.
3 шар — з натертого на середній тертці білка.
4 шар — з кілець маслин.
5 шар — натерті білки.
6 шар — натерті жовтки.
Прикрасьте салат яйцем, маслинами, листочками петрушки і малюнками з цівки майонезу.
Відео про те, як смачно приготувати язик з овочами
Якщо ви хочете пограти смаком, то зробіть запропоновані рецепти. Ви отримаєте смачні і соковиті салати з язиком, тобто, приємний делікатес.