Салат з печінкою: 8 смачних рецептів печінкових салатів

Для маринаду:

  • Вода — 2 ст. л.
  • Оцет 9% — 1 ст. л.
  • Цукор — 1 ст. л.
  • Сіль — 0.5 ч. л.

Спосіб приготування

  1. Цибулю очистіть, наріжте півкільцями і замаринуйте в протягом 2 годин.
  2. Яловичу печінку відваріть.
  3. На кругле блюдо викладайте всі інгредієнти шарами, змащуючи кожен шар майонезом.
  4. А саме: 1 шар — терта на середній тертці печінка, 2 шар — цибуля маринована, 3 шар — дрібно нарізані яйця, 4 шар — нарізані соломкою крабові палички, 5 шар — кукурудза і тертий на середній тертці сир.

Готову страву прикрасити зеленню, крабовими паличок і кукурудзою.

Печінковий салат з корейською морквою

Подивіться рецепт, в якому блюдо формується з допомогою шарів, що складаються з смачних інгредієнтів.

Компоненти:

  • Яловича печінка — 500 г
  • Зварені круто яйця — 4 шт.
  • Твердий сир — 150 г
  • Вершкове масло — 70 г
  • Морква по-корейськи — 300-350 г
  • Майонез — 200 г

Приготування

  1. Відваріть печінку, остудіть і натріть її на крупній тертці.
  2. Яйця очистіть і натріть на тертці.
  3. Твердий сир натріть на крупній тертці.
  4. На блюдо для подачі викладайте шарами всі підготовлені інгредієнти.
  5. 1 шар — натерта печінка.
  6. 2 шар — майонез.
  7. 3 шар — натерте на середній тертці вершкове масло.
  8. 4 шар — натерті яйця.
  9. 5 шар — майонез.
  10. 6 шар — натертий сир.
  11. 7 шар — майонез.
  12. 8 шар — морква по-корейськи.
  13. 9 шар (останній) — майонез.

Прикрасьте салат з печінкою зверху рубаною зеленню.

Салат з индюшиной печінки з чорносливом

Інгредієнти:

  • Вирощувати індичат печінка — 600 г
  • Ріпчаста цибуля — 2 шт.
  • Чорнослив без кісточок — 15 шт.
  • Консервована кукурудза -1 банку
  • Майонез

Для маринаду:

  • Ріпчаста цибуля — 3-4 шт.
  • Холодна кип’ячена вода — 1 стакан
  • Цукор — 1.5 ч. л.
  • Оцет 6% — 2-2.5 ст. л.
Дивіться також:  Салат з кукурудзою — прості та легкі рецепти кукурудзяних салатів

Приготування

  1. Спочатку приготуйте маринад. Для цього, почистіть цибулю і наріжте його кільцями. Потім залийте кип’яченою холодною водою, в яку попередньо розчиніть цукор, сіль і оцет. Залиште маринуватися цибулю на 45 хвилин.
  2. Печінку промийте, обсушіть і обсмажте з двох сторін на рослинній олії.
  3. В кінці смаження додайте дрібно нарізану цибулю і продовжуйте смажити разом з цибулею. Дайте охолонути.
  4. Готову печінку наріжте соломкою, додайте смажену цибулю, нарізану соломкою чорнослив, кукурудзу, майонез. Все перемішайте.

Оригінальний і дуже смачний печінковий салат подавайте на стіл.

Як приготувати салат з печінкою і солоним огірком

Потрібно:

  • Яловича печінка — 400 г
  • Солоні огірки — 2-3 шт.
  • Ріпчаста цибуля — 2 шт.
  • Борошно, рослинна олія, сіль, перець — за смаком

Процес приготування

  1. Промийте печінку, зніміть плівку і наріжте соломкою.
  2. Потім поперчіть, посоліть, запаніруйте в борошні й обсмажте на рослинному маслі до готовності.
  3. Цибулю почистіть і наріжте півкільцями.
  4. Обсмажте нарізану цибулю до золотистого кольору.
  5. Солоні огірки наріжте соломкою.
  6. Блюдо для подачі застеліть чистими листям салату.
  7. На листя салату викладіть шар печінки, потім шар цибулі і потім — шар огірків.
  8. Зверху полийте салат з печінкою майонезом