Доступність придбання бюджетних продуктів дозволяє приготувати салат з рибними консервами. Зараз їх можна купити в більшості магазинів без проблем. Закуска з рибою виходить дуже смачною і приготувати можна багато різноманітних страв. Найсмачніший з них, це всім відома Мімоза.
Ці салати будуть як паличка-виручалочка для дуже зайнятих людей. Процес приготування не займає багато часу, щоб зайняти своє гідне місце на столі серед інших салатів.
Зміст консервованої риби в пропонованих закусках чудово поєднується з іншими інгредієнтами. Для сімейної вечері, це самі відповідні рецепти. Якщо можете, то прикрасьте салати їстівними овочами або фруктами.
Салат з рибними консервами «Сироїжка»
Рецепт цього салату оригінальний і робиться з сирих овочів, щоб бути дуже корисним.
Інгредієнти:
- Буряк велика — 1 шт.
- Морква свіжа — 2 шт.
- Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- Рибна консерва в маслі (Скумбрія або Сардина) — 1 банка
- Майонез — за смаком
Приготування
- Всі овочі очистіть і окремо натріть на крупній тертці.
- Ріпчасту цибулю очистіть і дрібно наріжте.
- Консерву відкрийте, щоб рибу розім’яти виделкою.
- Салат формуйте за слойно, щоб кожен шар змастити майонезом.
- 1 шар — буряк.
- 2 — шар — морква.
- 3 шар — цибуля.
- 4 шар — консерва з рибою.
- Всі шари можете повторити 2 рази. Все залежить від площі створюваних шарів.
- Завершення салату зробіть буряком з майонезом.
Рецепт має хороші відгуки і багатьом подобається.
Простий салат з консервованим тунцем
Подивіться рецепт, в якому салат з рибними консервами чудово поєднується з помідорами чері і яйцями.
Інгредієнти на 4 порції:
- Лимон — 1/4 частина
- Тунець консервований — 1 банка
- Листя салату — 1 пучок
- Помідори черрі — 10 шт.
- Яйця перепелинные — 10 шт.
- Маслини консервовані — 1 банку
Приготування
- Відваріть яйця перепелині. Потім очистіть і розріжте навпіл.
- Листя салату порвіть руками.
- Оливки наріжте колечками.
- Помідори наріжте часточками.
- Тунець розламайте виделкою.
- Всі підготовлені інгредієнти з’єднайте і заправте маринаду з-під тунця.
На закінчення, полийте все лимончиком. Час приготування 15-20 хвилин.
Рецепт салату «Коханка» з консервованим лососем
Інгредієнти:
- Консервований лосось — 1 банку
- Яйця, зварені круто — 4 шт.
- Плавлений сирок — 1 шт.
- Цибуля — 1 шт.
- Яблука — 3 шт.
- Майонез — 230 г
Приготування
- Візьміть салатницю, щоб викласти всі інгредієнти в наступному порядку.
- 1 шар — яйця, нарізані кружечками.
- 2 шар — цибулю, нарізану півкільцями.
- 3 шар — майонез, щоб намастити його за допомогою лопатки.
- 4 шар — шматочки риби (лосося).
- 5 шар — очищені і нарізані кубиками яблука.
- 6 шар — натертий на середній тертці сир.
- 7 шар — шар майонезу.
Готовий салат з рибними консервами прикрасьте зеленню.
Відео про те, як приготувати салат з консервованої сайрою
Подивіться відео з приготування ситного рибного салату.
У підсумку виходить соковите, ніжне і ситне блюдо.
Рибний салат «Без 5 хвилин 12» з картоплею
Інгредієнти:
- Сардини — 1 банку
- Цибуля — 1 шт.
- Морква — 3 шт.
- Картопля — 3 шт.
- Яйця — 4 шт.
- Майонез — 250 г
Приготування
- Приготуйте страву, щоб на ньому сформувати шарами салат з рибними консервами.
- Скажемо наперед, що кожен шар промащується майонезом.
- Сардини розімніть виделкою і викладіть на блюдо — 1 шар.
- Цибулину очистіть і подрібніть — 2 шар.
- Відварну картоплю натріть на тертці — 3 шар.
- Варені білки подрібніть — 4 шар.
- Варену моркву натріть на тертці — 5 шар. Одну морквину залиште для прикраси.
- Зверху салат посипте натертим жовтками — 6 шар.
З решти морквини зробіть циферблат і стрілки годинника, щоб поставити блюдо в центр новорічного столу.
Помідори, фаршировані рибним салатом
Інгредієнти:
- Помідори — 6 шт.
- Рибні консерви — 1 банку
- Яйця варені — 3 шт.
- Сіль, перець — за смаком
- Листя салату, зелень петрушки
Приготування
- Помідори промийте, зріжте верхівку, щоб дістати насіння.
- Консерви розімніть і розітріть з жовтком, щоб вийшла однорідна маса.
- Додайте сіль, перець, щоб надати масі гостроту. Перемішайте.
- Нафаршируйте отриманим салатом помідори.
- Блюдо вистелити листям салату, щоб зверху викласти помідори.
- Посипте помідори на блюдо дрібно нарізаною білком, щоб імітувати випав сніг.
Ще прикрасьте зеленню петрушки.
Як приготувати салат з рибних консервів з солоними огірочками
На 6 порцій потрібно:
- Консерви рибні в олії — 1 банка
- Огірки солоні (або мариновані) — 2 шт.
- Картопля — 2 шт.
- Морква — 1 шт.
- Цибуля червоний — 1 шт.
- Сир твердий
- Майонез
- Зелень петрушки, сіль, перець
Приготування
- Відваріть картоплю, моркву і яйця.
- Потім очистіть їх і натріть на крупній тертці.
- Рибу розімніть вилкою, щоб додати трохи рідини з банки, але небагато.
- Огірки і цибулю наріжте дуже дрібно.
- Сир натріть на середній терці.
- Петрушку порубаєте ножем.
- Салат з інгредієнтами формуйте так, щоб кожен шар промазати майонезом. Шари подсаливайте і перчіть по своєму смаку.
- Послідовність шарів наступна: картопля, риба, цибуля, огірки, яйця, морква.
- Верхній шар прикрасьте тертим сиром і петрушкою.
Приємного апетиту !
Листковий салат «Ромашкове поле» з горбушею консервованої і рисом
Потрібно:
- Горбуша консервована — 1 банку
- Рис варений — 1 стакан
- Цибуля — 2 шт.
- Морква — 2 шт.
- Свіжі огірки — 2 шт.
- Яйця варені — 3 шт.
- Майонез — за смаком
- Рослинна олія для смаження
Для прикраси:
- Варені білки — 3 шт.
- Листя салату
- Зелень кропу
- 1/2 вареної моркви
Процес приготування
- Очистіть моркву, щоб натерти на крупній тертці і злегка обсмажити на рослинному маслі. Потім охолодіть.
- Яйця очистіть, щоб розрізати навпіл і відокремити білки від жовтків. Білки наріжте шматочками, а жовтки розітріть. Відкладіть в сторону 1 ч. л. жовтків для прикраси.
- З банки з горбушею злийте рідину. Шматочки риби покладіть на тарілку, щоб видалити кісточки і розімніть вилкою.
- Ріпчасту цибулю очистіть і наріжте дрібними кубиками.
- Огірки вимийте, щоб обсушити, зрізати кінчики і дрібно нарізати.
- Візьміть плоске блюдо, щоб почати формувати салат з рибними консервами.
- На блюдо покладіть листя салату, зверху яких викладайте шарами підготовлені інгредієнти. При цьому, кожен шар змащувати майонезом.
- Послідовність шарів: рис, горбуша, цибулю, моркву, жовтки, білки, огірки.
- Салат посипте зверху подрібненою зеленню кропу.
- З яєчних білків виріжте квіточки у вигляді ромашки. В середину квіточок покладіть жовтки, щоб зобразити тичинки з квітковим пилком.
Розкладіть ромашки з яєць по поверхні страви, щоб створити квіткову галявину. Додайте морквяні квіточки.
Смачний рецепт салату з консервованої червоною рибою і редисом
Подивіться, як можна приготувати пікантний салат з рибними консервами, щоб прикрасити їм святковий стіл.
Необхідні продукти:
- Сік 1/2 лимона
- Редис — 8-10 шт.
- Картопля варена — 2 шт.
- Консервована червона риба
- Варені яйця — 2 шт.
- Зелена цибуля
- Сіль — за смаком
Приготування
- Вимийте редис, зріжте кінчики, щоб потім нарізати його невеликими шматочками.
- З банки з рибою злийте масло. Половину риби викладіть на блюдо для салату і розімніть вилкою. В іншій частині риби приберіть кісточки і зробіть невеликими шматочками.
- Варену картоплю і яйця очистіть і наріжте невеликими кубиками.
- Зелена цибуля вимити, обсушити і дрібно порубаєте.
- З’єднайте всі інгредієнти в глибокому блюді для подачі салату, щоб посолити і перемішати.
- Всі збризніть лимонним соком.
Прикрасьте салат з рибними консервами на свій розсуд.
Рецепт рибного салату «Водолій»
Подивіться ще один салат з рибними консервами, який формується шарами, а потім перевертається.
Джерело: https://youtu.be/LzXsBBwXSuo
Інгредієнти:
- Рибні консерви в олії або у власному соку — 1 банка
- Твердий сир — 100 г
- Мариновані огірки — 3 шт.
- Варені чйца — 3 шт.
- Авокадо — 1 шт.
- Зелена цибуля — 1 пучок
- Зубчик часнику, майонез
Рецепт приготування
1. Рибні консерви викладіть на тарілку і розімніть вилкою, щоб було не як каша, а маленькими шматочками.
2. Яйця розділити на білки і жовтки, щоб натерти окремо на тертці.
3. Авокадо очистіть і натріть на крупній тертці.
4. Зелену цибулю дрібно наріжте.
5. Огірочки наріжте тонкими кружечками.
6. У глибоку чашку постеліть харчову плівку і починайте збирати всі шари. Скажу відразу, що кожен шар змащується трохи майонезом.
7. Спочатку викладіть тертий сир, який злегка ущільніть вилочкою.
8. Другим шаром покладіть нарізаний зелений лук.
9. Третім шаром — кружечки огірків.
10. Четвертим шаром — яєчний жовток.
11. П’ятим шаром — знову кружечки огірка.
12. Шостим шаром — рибну консерву.
13. Сьомим шаром — ще раз шар огірочків.
14. Восьмим шаром — яєчний білок.
15. Дев’ятим шаром натертий авокадо.
16. Верхній шар з авокадо трохи змастіть майонезом. Прикладіть зверху тарілку і переверніть на неї всі шари салату.
17. Ось так виглядає перевернутий салат з рибними консервами.
Прикрасьте блюдо на ваш смак і ставте на святковий стіл.
Відео про те, як швидко приготувати салат з рибними консервами
Ви переглянули цікаві рецепти, які можна готувати на кожен день і ставити на святковий стіл. Проявляйте свої таланти, експериментуйте, міняйте склад інгредієнтів. Загалом, готуйте із задоволенням.