Варення зі сливи: 9 простих рецептів варення із слив на зиму

Потрібно:

  • 1 кг слив
  • 1.2 кг цукру
  • 3 склянки води

Приготування рецепту:

Сливу вимити і наколоти загостреною паличкою в 3 — 4 місцях і

опустити в киплячу воду (80 — 85 градусів С) на 3 — 4 хвилини. Цю воду в подальшому використовують для приготування сиропу.

Гарячим цукровим сиропом залити сливу. Через 3 — 4 години довести до кипіння і варити на слабкому вогні 10 хвилин. Потім знову відставити на 8 — 10 годин, після цього варити до готовності.

Зливу на зиму у власному соку без кісточок і без цукру

Приготування рецепту:

  1. Візьміть зрілу і солодку сливу з відокремленою кісточкою. Розріжте навпіл і видаліть кісточки.
  2. Потім покладіть половинки слив в каструлю, додайте 1/2 склянки води і підігрівати на слабкому вогні, поки зливу не пустить сік.
  3. Як тільки вона пустить сік — розкладіть її в чисті банки, залийте соком і пастеризують при 85 градусах З:
  • півлітрові банки — 15 хвилин
  • літрові — 20 хвилин

Закочуйте кришками звичайним способом на зиму.

Зливу на зиму без кісточок у власному соку з цукром

Потрібно:

  • 1 кг сливи
  • 300 — 400 г цукру

Приготування рецепту:

  1. Плоди слив хорошою зрілості розрізати на половинки, видалити кісточки.
  2. Підготовлену сливу покласти в банки, пошарово пересипаючи цукром.
  3. Заповнені банки поставити на ніч у холодне місце, щоб плоди пустили сік.
  4. На наступний день доповнити сливою і цукром і стерилізувати в киплячій воді:
  • півлітрові банки — 10 хвилин
  • літрові — 15 хвилин

Зливу натуральна (свіжа) на зиму без кісточок

Приготування рецепту:

Солодкі плоди слив з відокремленою кісточкою розрізати на половинки, видалити кісточки. Половинки слив щільно укласти в банки по плічка і стерилізувати у киплячій воді літрові і дволітрові банки — 30 хвилин.

Дивіться також:  Салат з огірків: Дізнайтеся простий рецепт салату на зиму

Зливу натуральна (свіжа) на зиму з кісточками

Приготування рецепту:

Зрілу сливу з не відокремленою кісточкою вимити і опустити на 2 — 3 хвилини в киплячу воду. Потім вийняти і відразу ж укласти в банки. Стерилізувати у киплячій воді літрові і дволітрові банки — 30 хвилин.

Зливу на зиму в яблучному пюре четвертинками

Потрібно:

  • 1 кг сливи
  • 1 кг яблук
  • цукор, кориця, лимонна скоринка

Приготування рецепту:

  1. Приготувати пюре з яблук. Заправити його по смаку цукром, корицею, натертої сухої лимонної скоринкою, довести до кипіння. Гарячим пюре заповнити банки наполовину. Сливи ретельно вимити, видалити кісточки, розрізати плоди на чотири частини і покласти в пюре.
  2. Пюре повинно закривати сливу і не доходити до країв шийки на 1 — 2 див Стерилізувати в киплячій воді:
  • півлітрові банки — 25 — 30 хвилин
  • літрові — 35 — 40 хвилин
  • дволітрові — 35 — 40 хвилин

Варення зі сливи «П’ятихвилинка» на зиму — відео рецепт