Потрібно:
- 1 кг слив
- 1.2 кг цукру
- 3 склянки води
Приготування рецепту:
Сливу вимити і наколоти загостреною паличкою в 3 — 4 місцях і
опустити в киплячу воду (80 — 85 градусів С) на 3 — 4 хвилини. Цю воду в подальшому використовують для приготування сиропу.
Гарячим цукровим сиропом залити сливу. Через 3 — 4 години довести до кипіння і варити на слабкому вогні 10 хвилин. Потім знову відставити на 8 — 10 годин, після цього варити до готовності.
Зливу на зиму у власному соку без кісточок і без цукру
Приготування рецепту:
- Візьміть зрілу і солодку сливу з відокремленою кісточкою. Розріжте навпіл і видаліть кісточки.
- Потім покладіть половинки слив в каструлю, додайте 1/2 склянки води і підігрівати на слабкому вогні, поки зливу не пустить сік.
- Як тільки вона пустить сік — розкладіть її в чисті банки, залийте соком і пастеризують при 85 градусах З:
- півлітрові банки — 15 хвилин
- літрові — 20 хвилин
Закочуйте кришками звичайним способом на зиму.
Зливу на зиму без кісточок у власному соку з цукром
Потрібно:
- 1 кг сливи
- 300 — 400 г цукру
Приготування рецепту:
- Плоди слив хорошою зрілості розрізати на половинки, видалити кісточки.
- Підготовлену сливу покласти в банки, пошарово пересипаючи цукром.
- Заповнені банки поставити на ніч у холодне місце, щоб плоди пустили сік.
- На наступний день доповнити сливою і цукром і стерилізувати в киплячій воді:
- півлітрові банки — 10 хвилин
- літрові — 15 хвилин
Зливу натуральна (свіжа) на зиму без кісточок
Приготування рецепту:
Солодкі плоди слив з відокремленою кісточкою розрізати на половинки, видалити кісточки. Половинки слив щільно укласти в банки по плічка і стерилізувати у киплячій воді літрові і дволітрові банки — 30 хвилин.
Зливу натуральна (свіжа) на зиму з кісточками
Приготування рецепту:
Зрілу сливу з не відокремленою кісточкою вимити і опустити на 2 — 3 хвилини в киплячу воду. Потім вийняти і відразу ж укласти в банки. Стерилізувати у киплячій воді літрові і дволітрові банки — 30 хвилин.
Зливу на зиму в яблучному пюре четвертинками
Потрібно:
- 1 кг сливи
- 1 кг яблук
- цукор, кориця, лимонна скоринка
Приготування рецепту:
- Приготувати пюре з яблук. Заправити його по смаку цукром, корицею, натертої сухої лимонної скоринкою, довести до кипіння. Гарячим пюре заповнити банки наполовину. Сливи ретельно вимити, видалити кісточки, розрізати плоди на чотири частини і покласти в пюре.
- Пюре повинно закривати сливу і не доходити до країв шийки на 1 — 2 див Стерилізувати в киплячій воді:
- півлітрові банки — 25 — 30 хвилин
- літрові — 35 — 40 хвилин
- дволітрові — 35 — 40 хвилин