Як засолити горбушу в домашніх умовах — різні способи (рецепти)

Розморожувати рибу найкраще повільно або в нижній частині холодильника. Великі тушки риб і рибне філе можна розморожувати на повітрі, уклавши їх на стіл або в раковину і накривши поліетиленовою плівкою, щоб не випаровувалася з поверхні волога і риба не підсихали.

Ні в якому разі не можна розморожувати рибу в теплій воді. Висока температура призводить до швидкої втрати білків і консистенція м’язової тканини стає в’ялої в результаті, смакові достоїнства знижуються.

Від правильного оброблення залежить естетичний вигляд готового кулінарного блюда.

Як засолити горбушу в розсолі (в банку)

Нам потрібні:

  • Горбуша
  • На 1 літр води — 4 ст. ложки крупної солі + 4 ст. ложки цукру
  • Лавровий лист
  • Суміш перців горошком

Спосіб приготування

  1. Спочатку зробимо розсіл. Кладемо в ємність: 3 лаврових листки, 1 ст. ложку суміші перців горошком, 6 ст. ложок солі, 6 ст. ложок цукру і заливаємо 1.5 літра окропу і добре перемішуємо. Даємо охолонути до кімнатної температури.

2. Тим часом очищаємо горбушу від луски і розбираємо так, як на відео (дивіться його в статті вище).

3. Нарізаємо оброблену і оброблену горбушу на рівні шматочки, як на фото. Складаємо шматочки риби на тарілку і прибираємо в холодильник на той час, поки охолоджується розсіл.

4. Потім складаємо шматочки риби в 2 літрову банку.

5. Заливаємо рибу в банку разом зі спеціями остившім розсолом. Банку потрясем і помилуємося своїми працями. Красиво вийшло !

6. Прибираємо банку з рибою в холодильник на добу, щоб вона добре просолились (все-таки риба з кістками).

7. Пройшли добу — дістаємо рибу з банки і їмо. Смачно !

Такий спосіб засолювання горбуші дозволяє зробити висновок: горбуша виходить смачніше, ніж в магазині.

Дивіться також:  Гуакамоле — класичний рецепт соусу в домашніх умовах

Як засолити горбушу сухим способом — в маслі з лимоном

Рецепт простий, цікавий і смачний, в історичних традиціях.

  1. Цілісні половинки горбуші очищаємо від насіння і нарізаємо шматочками, як на фото.

Можете таким способом засолити цілісні половинки горбуші. Потім нарізати шматочками, без шкірки «під сьомгу»- порційно.

2. Рекомендовані співвідношення солі і цукру змішуємо в одній тарілці і добре перемішуємо.

3. Кожен шматок поливаємо соком лимона.

4. Потім обсипаємо добре сіллю і трохи поливаємо зверху рослинним маслом.

5. Всі шматочки складаємо шкіркою вгору у велику емальовану ємність.

6. Закриваємо рибу зверху кришкою.

7. Ставимо на кришку вантаж (гніт) — каструлю з водою на добу. Ставимо в прохолодне місце (холодильник).

Потім дістаємо шматочки, нарізаємо навскоси без шкірки «під сьомгу», кладемо на тарілку, прикрашаємо і ставимо на стіл.