Розморожувати рибу найкраще повільно або в нижній частині холодильника. Великі тушки риб і рибне філе можна розморожувати на повітрі, уклавши їх на стіл або в раковину і накривши поліетиленовою плівкою, щоб не випаровувалася з поверхні волога і риба не підсихали.
Ні в якому разі не можна розморожувати рибу в теплій воді. Висока температура призводить до швидкої втрати білків і консистенція м’язової тканини стає в’ялої в результаті, смакові достоїнства знижуються.
Від правильного оброблення залежить естетичний вигляд готового кулінарного блюда.
Як засолити горбушу в розсолі (в банку)
Нам потрібні:
- Горбуша
- На 1 літр води — 4 ст. ложки крупної солі + 4 ст. ложки цукру
- Лавровий лист
- Суміш перців горошком
Спосіб приготування
- Спочатку зробимо розсіл. Кладемо в ємність: 3 лаврових листки, 1 ст. ложку суміші перців горошком, 6 ст. ложок солі, 6 ст. ложок цукру і заливаємо 1.5 літра окропу і добре перемішуємо. Даємо охолонути до кімнатної температури.
2. Тим часом очищаємо горбушу від луски і розбираємо так, як на відео (дивіться його в статті вище).
3. Нарізаємо оброблену і оброблену горбушу на рівні шматочки, як на фото. Складаємо шматочки риби на тарілку і прибираємо в холодильник на той час, поки охолоджується розсіл.
4. Потім складаємо шматочки риби в 2 літрову банку.
5. Заливаємо рибу в банку разом зі спеціями остившім розсолом. Банку потрясем і помилуємося своїми працями. Красиво вийшло !
6. Прибираємо банку з рибою в холодильник на добу, щоб вона добре просолились (все-таки риба з кістками).
7. Пройшли добу — дістаємо рибу з банки і їмо. Смачно !
Такий спосіб засолювання горбуші дозволяє зробити висновок: горбуша виходить смачніше, ніж в магазині.
Як засолити горбушу сухим способом — в маслі з лимоном
Рецепт простий, цікавий і смачний, в історичних традиціях.
- Цілісні половинки горбуші очищаємо від насіння і нарізаємо шматочками, як на фото.
Можете таким способом засолити цілісні половинки горбуші. Потім нарізати шматочками, без шкірки «під сьомгу»- порційно.
2. Рекомендовані співвідношення солі і цукру змішуємо в одній тарілці і добре перемішуємо.
3. Кожен шматок поливаємо соком лимона.
4. Потім обсипаємо добре сіллю і трохи поливаємо зверху рослинним маслом.
5. Всі шматочки складаємо шкіркою вгору у велику емальовану ємність.
6. Закриваємо рибу зверху кришкою.
7. Ставимо на кришку вантаж (гніт) — каструлю з водою на добу. Ставимо в прохолодне місце (холодильник).
Потім дістаємо шматочки, нарізаємо навскоси без шкірки «під сьомгу», кладемо на тарілку, прикрашаємо і ставимо на стіл.